Aabe

Aabe

AaBe staat al jarenang bekend om haar 100% zuivere scheerwollen dekens. Aabe is de oudste textielfabriek van Tilburg met een prachtige collectie dekens en plaids. Er is keuze uit behaaglijke beddendekens voor zowel zomer als winter en allerlei luxe plaids voor het binnen- en buitenleven. De dekens van Aabe zijn 100% natuurlijk en 100% recyclebaar.

Ga terug
per pagina

1 product

per pagina

1 product

Heerlijke warme Aabe dekens

Wie ouder dan veertig jaar is, moet zich de tijd van vóór de dekbedden nog kunnen herinneren. Toen was elk Nederlands bed voorzien van lakens en een wollen of synthetische deken. Die deken was vaak van het merk Aabe, de oudste dekenfabriek van textielstad Tilburg. Zij waren toen nog de enige die dekens maakten. Het is een type bedbedekking dat de laatste decennia ’s flink aan populariteit heeft verloren maar langzaan maar zeker op de weg terug is. De wollen dekens zijn milieuvriendelijk en uitermate veilig in gebruik en verschaffen bovendien het hoogste comfort. De holle structuur van de wolvezel zorgt voor een goede isolatie en luchtdoorlating.

Luxe Aabe plaids

Naast heerlijke warme dekens staat Aabe ook bekend om luxe plaids gemaakt van de mooiste materialen zoals Alpaca wol, lamswol, Merinowol, Zuivere scheerwol en gewone wol. Een plaid kan je op diverse manieren gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je binnen of buiten lekker op de bank zit en je wat extra warmte nodig hebt, of wanneer je gewone dekbed in de winter net niet genoeg is. Het is ook erg mooi om een plaid over het voeteneinde van je bed te leggen.

Soorten wol

Zuivere scheerwol

Aabe maakt dekens van zuivere scheerwol. Je mag wol niet zomaar zuivere scheerwol noemen. Zuivere scheerwol is namelijk van de eerste schering van gezonde, levende schapen en biedt de beste kwaliteit. Het heeft van nature een prachtige glans, in tegenstelling tot gewone wol. Zuivere scheerwol is een uniek product. Het is comfortabel omdat het vochtdoorlatend is en tegelijkertijd je lichaamstemperatuur vasthoudt. Maar dat niet alleen, het reguleert namelijk ook de temperatuur zodat het niet te warm en niet te koud is. Zuivere scheerwol is milieuvriendelijk omdat het keer op keer opnieuw kan aangroeien, ontzettend lang mee gaat en ook nog eens biologisch afbreekbaar is. Qua veiligheid slaap je ook goed want het is van nature antistatisch, vlamvertragend en het droogt niet uit.

Merinowol

Een van de bekendste schapenrassen ter wereld is het Merino-schaap. Deze wol staat bekend om haar kwaliteit en de extra fijne structuur waardoor altijd heerlijk soepele producten ontstaan. U kunt begrijpen dat Aabe deze wol graag gebruikt voor dekens en plaids. Merinowol komt veelal uit Australië en Nieuw-Zeeland.

Volledig recyclebaar

Doordat Aabe enkel gebruik maakt van natuurhaar en natuurlijke kleurstoffen zijn de dekens en plaids 100% recyclebaar en goed voor uw gezondheid. Daar kan je met een gerust hart onder slapen.

Dekens in de beddenwinkel in Putten

In de winkel in Putten kunt u diverse dekens en plaids van Aabe bekijken en voelen. Sommige dekens zijn uit voorraad leverbaar maar doordat er vele maten en kleuren zijn gaat het ook veelal op bestelling. In elk geval hebben wij alle stalen wat het gemakkelijk maakt om een keuze te maken.

U vraagt zich wellicht af welk materiaal en welke dikte het beste bij u past. In de winkel adviseren wij graag bij het uitzoeken van dekens maar u kunt ook gerust telefonisch contact met ons opnemen via 0341-357821 of een mail sturen naar info@kokbedden.nl