Alpaca plaid

Alpaca plaid voor ieder seizoen

Een alpaca plaid is gemaakt van de vacht van een alpaca. Dit is een kameelachtige die leeft in hoogvlakten tot wel 5.300 meter, zoals bijvoorbeeld Equador, Bolivia en Chili. ‘s Winters dalen daar de temperaturen flink en ‘s zomers stijgen ze fors. 

Het lichte wol van de alpaca’s kan zich gemakkelijk aanpassen aan de veranderende lichaamstemperatuur. Op deze manier houden ze zichzelf in de winter warm en in de zomer koel. Dit effect komt ook terug in jouw plaid van alpacawol. Ongeacht de temperaturen kun je dus ieder seizoen onder een lekkere, zachte en aangename alpaca plaid kruipen, zonder het te warm of te koud te hebben. 

Milieuvriendelijk, recyclebaar en duurzaam

De vacht van de alpaca is milieuvriendelijk en duurzaam: een plaid van alpacawol gaat erg lang mee dankzij zijn supersterke vezels. Ook is de wol van een alpaca plaid een natuurlijk materiaal en richt het geen schade toe aan mens of milieu. De alpaca plaids worden geverfd met natuurlijke kleurstoffen, wat maakt dat een alpaca plaid volledig recyclebaar en dus ook ontzettend duurzaam is. 

Hypoallergeen alpaca plaid

Alpaca wol bevat geen lanoline: dit is een vet dat voorkomt in wol waar je allergisch voor kunt zijn. De haren van een alpaca zijn heel fijn waardoor de wol ook niet kriebelt. Een alpaca deken is dus ideaal voor jou als je een gevoelige huid hebt en/of allergisch bent voor lanoline - en uiteraard als je zin hebt om even voluit te relaxen.

Weet je al welke kleur alpaca plaid je wilt? Aabe heeft plaids in maar liefst 13 kleuren, volledig gemaakt van de allermooiste baby alpaca wol. Ga je liever voor een groter exemplaar om helemaal onder te verdwijnen? Kijk dan even naar de plaids van Brun de Vian-Tiran, in de maat 140x200. Dit baby alpaca plaid bestaat ook voor 100% uit baby alpaca wol en is verkrijgbaar in 5 natuurlijke kleuren, waaronder noisette, fonce en brun. 

Let op: was je alpaca plaid altijd met de hand en vloeibaar wolwasmiddel. Zo voorkom je dat de alpaca wol vervilt. 

Koop je een alpaca plaid bij Kok Bedden, dan krijg je:

  • De mooiste kwaliteit
  • De beste klantenservice
  • Ruime keuze uit fijne merken

Alpaca plaid kopen

Kies een alpaca deken, bestel hem online en wij komen hem langsbrengen aan jouw voordeur. Ook kunnen wij het alpaca plaid opsturen als cadeau, verpakt en al naar elk adres in Nederland.

Liever eerst de alpaca plaids testen en voelen? Wacht niet langer en kom gezellig langs in onze winkel. Bij vragen kun je contact met ons opnemen. Wij staan klaar met het advies dat jij nodig hebt!

Ga terug
per pagina

1 product

per pagina

1 product