Ga terug

5 slaapkamer inspiratie tips

5 slaapkamer inspiratie tips
"Is jouw slaapkamer toe aan een make-over of ga je verhuizen? Dan komt de volgende informatie vast goed van pas. In dit blog delen we creatieve slaapkamerinspiratie door middel van 5 inspiratie tips. Het inrichten van de slaapkamer is iets heel persoonlijks. Niet iedereen houdt van dezelfde stijl, kleuren of materialen. Daarnaast moet je ook nog rekening houden met de grootte van je slaapkamer. Hieronder delen we een aantal slaapkamer inspiratie tips op basis van stijl en grootte van je slaapkamer. 

Slaapkamer inspiratie romantisch

Je slaapkamer romantisch maken is zo makkelijk nog niet. Wil jij je partner de volgende keer verrassen met een romantische  slaapkamer? Volg dan onderstaande romantische slaapkamer inspiratie tips voor een goed begin. Allereerst is het belangrijk dat je slaapkamer opgeruimd is. Rommel leidt af en zorgt er daarnaast ook voor dat je makkelijk struikelt. Niet heel romantisch. Een opgemaakt bed maakt hier ook onderdeel van uit! Naast een nette slaapkamer doet de juiste verlichting ook wonderen. Ga voor lampen die je kunt dimmen, of steek wat kaarsjes aan voor extra sfeer. Ook kan het heel gezellig zijn om een slinger met lampjes op te hangen. Als klap op de vuurpijl: weg met elektronica! Aandacht voor elkaar moet in het midden staan en dat kan niet als je steeds op een schermpje kijkt.

Slaapkamer inspiratie industrieel

Zoek je slaapkamer inspiratie voor een industrieel huis? Er zijn een aantal dingen leidend als het gaat om een industriële look. Denk hierbij aan robuust houten meubels, een industriële kast, een leren stoel of fauteuil - en om het plaatje compleet te maken: een industriële lamp. Vooral in de slaapkamer is de juiste verlichting cruciaal. Denk bij een industriële lamp aan bijvoorbeeld een hanglamp met zwart metaal en een warm licht erin. Ook een staande, zwart metalen lamp zal het geweldig goed doen in jouw industriële slaapkamer.

Slaapkamer inspiratie landelijk

Voor een slaapkamer met landelijk thema kun je inspiratie opdoen uit een warm thuisgevoel. Denk aan natuurlijke materialen, neutrale en warme kleuren en gezellige accessoires. Eigenlijk kun je het met een landelijke inrichting niet gauw verkeerd doen, zolang de slaapkamer niet te druk wordt en je vooral kiest voor een nonchalante uitstraling. Je kunt diverse kleuren terug laten komen in je bedtextiel, zoals kussens, een plaid of kleinere accessoires op bijvoorbeeld je nachtkastje. 

Inspiratie kleine slaapkamer

Om een kleine slaapkamer in te richten dien je rekening te houden met een aantal belangrijke zaken. Kok Bedden deelt graag wat slaapkamer inspiratie voor een kleine slaapkamer.  Wij raden aan om met lichte basiskleuren te werken, in plaats van donkere kleuren. Zo laat je je kamer groter lijken in plaats van kleiner. Kies voor lichte- of pastelkleuren. Ook is het verstandig om een verhoogd bed te nemen, zodat je onder je bed opbergruimte kunt maken. Dit kun je doen door een bed met lades aan te schaffen, of losse bakken met spullen onder je bed te schuiven. Afhankelijk van je budget kun je er nog een schepje bovenop doen en zo veel mogelijk zwevende meubels nemen. Hierdoor krijgt jouw kleine slaapkamer een ‘luchtig design’ en lijkt je inrichting minder massief, wat zorgt dat je slaapkamer er ruimtelijker uitziet. 

Inspiratie slaapkamer hoog plafond

Ook voor slaapkamers met hoog plafond hebben wij slaapkamer inspiratie tips. Een slaapkamer met hoog plafond kun je geweldig mooi inrichten. Heb je een hoog plafond waarbij veel details van de constructie nog zichtbaar zijn? Probeer dit dan zo te laten! Het geeft een karakteristieke en bijzondere look. Verlichting is - net als bij andere soorten slaapkamers - key. Met verlichting bepaal je de sfeer in een ruimte. Zeker bij een slaapkamer met hoog plafond is het interessant om te werken met opvallende verlichting, zoals bijvoorbeeld kroonluchters. Deze ogen elegant en geven jouw slaapkamer een sierlijke en sfeervolle uitstraling. 

Gratis advies op maat

Hopelijk heb je na het lezen van dit blog wat waardevolle slaapkamer inspiratie opgedaan. Indien je vragen hebt met betrekking tot jouw eigen slaapkamer, mag je die natuurlijk altijd aan ons stellen! Wij werken met een bevlogen team van slaapexperts, die jou graag te woord staan om jou te voorzien van gratis advies op maat. Kom gezellig langs in onze showroom of bekijk de contactmogelijkheden op onze contactpagina."