Ga terug

Een bed op klossen: til je bed naar een hoger niveau!

Een bed op klossen: til je bed naar een hoger niveau!

Belang van de instaphoogte 

"Gemiddeld brengen we een derde van ons leven door in bed. Een prettig bed mag dan niet ontbreken in de slaapkamer. Ben jij op zoek naar een andere instaphoogte, stijl of extra stevigheid? Met een bed op klossen is dit zo gepiept! Meer over bedklossen en waarom ze zo handig zijn, lees je in dit blog. Bedverhogers, ook wel klossen genoemd, zijn een geweldig hulpmiddel om je bed te verhogen. Afhankelijk van je bed en behoeften, kun je kiezen uit verschillende soorten bedklossen. Misschien wil je wat nieuws, ben je zwanger of wil je gewoonweg meer ruimte onder je bed: het kan allemaal!  Bedverhogers kunnen de stijl van je bed en kamer aanvullen. Ze zijn heel geschikt om je kamer een subtiele make-over te geven, zonder al te veel inspanning. 

De gemiddelde bedhoogte van elk bed ligt rond de 50 centimeter. Dit is de afstand tussen de grond en de oppervlakte van het matras. De juiste bedhoogte is belangrijk om bijvoorbeeld goed uit bed te kunnen stappen, maar ook voor de kraamzorg bij een zwangerschap.  Wat de beste instaphoogte is, verschilt natuurlijk per persoon. Het is in ieder geval belangrijk dat je vanaf de rand van je bed goed met je voeten bij de grond kunt. Door de juiste hoogte te vinden, kun je overbelasting tegengaan. Heb je rug- of knieklachten? Dan is een hogere instaphoogte waarschijnlijk beter. Door je bed op klossen te zetten, pas je de hoogte van je bed gemakkelijk aan zonder een heel nieuw bed aan te hoeven schaffen. 

Boxspring op klossen  

Een boxspring is al snel hoger dan een ‘normaal’ bed. Wil je een boxspring op klossen zetten, dan moet je letten op de hoogte van het bed en hoe dicht de poten op elkaar staan. Dus, houd je meetlint vast in de aanslag! Daarna weet je precies hoe hoog jouw klossen moeten zijn. Wil je een hele nieuwe boxspring aanschaffen? Ook dat kan natuurlijk! Bekijk onze collectie boxsprings hier. Je kunt ook kijken naar een verstelbare boxspring zoals de Intense set of naar deze verstelbare inlegbodem

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap moet je veel dingen regelen. Het zetten van je bed op klossen kan hier een onderdeel van zijn. Wij raden aan om vanaf 37 weken zwangerschap je bed op klossen te zetten. Meestal mag je vanaf dat moment thuis bevallen.  Ben je niet van plan thuis te bevallen? Ook dan is het handig je bed op klossen te zetten. Door onverwachte omstandigheden zou het namelijk zomaar kunnen dat je toch wél thuis bevalt. Een bed op klossen maakt het voor de kraamverzorgende en de verloskundige makkelijker om hun werk te doen. Ze moeten er immers goed bij kunnen om je te helpen. Ook is het als zwangere vrouw makkelijker om in een bed te stappen dat iets verhoogd is. Het is handig om te zorgen dat je bed vanaf de grond tot aan de bovenzijde van het matras, minstens 80 centimeter hoog is. Sommige kraambureaus hanteren een hoogte die iets lager ligt. Overleg dus goed wat de gewenste of aangeraden hoogte is. Zo sta je niet op het laatste moment nog voor verrassingen! 

Ruimte vrijmaken

Als je een kleine kamer hebt, moet je soms improviseren met de ruimte die je hebt. Een hoog bed betekent ook meer ruimte onder het bed. Je bed op klossen zetten, is dus een prima manier om stiekem wat meer opbergruimte te creëren. Zo hoef je niet meer te struikelen over de spullen waar je nog geen plekje voor kon vinden! Een alternatief hiervoor is een bed met lades. Daarmee liggen je spullen altijd goed verscholen uit het zicht. Bij Kok Bedden hebben we diverse ladenbedden. Neem gerust een kijkje.

Verschillende soorten klossen voor je bed

Afhankelijk van je voorkeur, kies je de hoogte van je bedklossen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten van 7 tot soms wel 30 centimeter. 

Welke hoogte klossen kiezen

Om te zorgen dat je bed altijd stevig op de grond blijft staan, zijn de standaard bedklossen vaak wigvormig. Deze meeste bedklossen zijn rond de 14 centimeter hoog en zijn geschikt voor bedden met normale poten. Andere standaardmaten zijn: 7, 22 en 28 centimeter. Naast bedklossen in verschillende standaardmaten, bestaan er ook verstelbare klossen. Hiermee verhoog je jouw bed tot maximaal 36 centimeter. Heb jij een boxspring in je slaapkamer staan? Dan is de kans groot dat deze al vrij hoog is. Maar misschien heb je toch behoefte aan een hoger bed omdat je zwanger bent of omdat je het gewoon mooier of prettiger vindt. Om ervoor te zorgen dat je niet iedere avond je bed in hoeft te klauteren, moet je de juiste maat bedklossen vinden. Als je bed 80 centimeter hoog moet zijn en nu 75 centimeter hoog is, dan kom je helaas een paar centimeter te kort. In dit geval hoef je natuurlijk geen klossen van 28 centimeter onder je bed te zetten, je hebt dan meer dan genoeg aan bedklossen van 7 centimeter.  

Hoeveel bedklossen heb ik nodig?

Op alle plekken waar je bed de grond raakt, moet een klos staan. Heeft je bed vier poten? Dan heb je voor iedere poot een klos nodig. Heeft jouw bed geen poten, maar enkel een hoofd- en voetenbord? Dan heb je per bord drie of vier klossen nodig om het gewicht goed te verdelen. Tip: let hierbij wel op hoe dik het bord maximaal mag zijn om in de inkeping te passen!  Je weet wat ze zeggen: ‘Meten is weten’. Dit geldt ook zeker bij het aankopen van de juiste bedklossen. Dus, ga jij binnenkort je bed op klossen zetten? Vergeet je meetlint dan niet!

Vragen over bedklossen?

Ben je nog steeds niet helemaal zeker van je keuze? Voor vragen en advies kun je terecht bij onze winkel in Putten. Uiteraard zijn wij ook bereikbaar per mail: info@kokbedden.nl of telefonisch: 0341-357821 "