Natuurlatex matrassen - Onze merken

Wij van Kok Bedden hebben ruime ervaring op het gebied van natuurlatex matrassen en hebben gezocht naar de meest betrouwbare merken. Wij vertellen hier graag meer over de merken die wij in de loop der jaren hebben geselecteerd en wat de eigenschappen zijn.
Kok Bedden
Kok Bedden
25 augustus 2016

Merken natuurlatex matrassen

Iedereen kan gezond slapen! Bij voeding is het tegenwoordig redelijk duidelijk, wat er in het product zit staat op de verpakking en er is biologische voeding. Bij bedproducten is dat heel anders, al dat soort informatie is meestal niet vermeld en de interesse hiervoor is blijkbaar ook beduidend lager. Toch is de samenstelling van een product waar je 8 uur per dag zo dicht mee in aanraking komt erg belangrijk. Warmte van wel 26-28 graden in bed en onze transpiratie gedurende de nacht brengen nogal wat te weeg in de materialen waar u op slaapt. In transpiratie zitten zout en andere stoffen, misschien medicijnresten. Wat doet dit met de gebonden chemicaliën in polyether, koudschuim, goedkope synthetische latex, traagschuim. Fabrikanten zeggen dat de aanwezige stoffen in matrassen niet schadelijk zijn voor de gezondheid en luchtwegen, maar of dit in de praktijk ook zo is valt te betwisten.

Ruime ervaring met latex matrassen

Bij Kok Bedden hebben we ruime ervaring op het gebied van natuurlijk slapen en latex matrassen. WIj hebben gezocht naar de meest betrouwbare merken en we vertellen hier graag meer over deze merken die wij in de loop der jaren hebben geselecteerd en wat de eigenschappen zijn. Hieronder kunt per merk meer lezen over de gebruikte materialen en hun bedrijfsfilosofie.


Auraletto natuurlatex matrassen

Auraletto natuurlatex matraskernen zijn gemaakt van 100% natuurlijk Hevea melksap. De kernen zijn vervaardigd op de plantages in Azie zonder chemische toevoegingen en bieden een ‘als op een wolk’ gevoel dat ongelofelijk is. Binnen de Auraletto collectie kan je eenvoudig kiezen uit verschillende stevigheden met de juiste ondersteuning voor elk postuur. Inclusief een geruststellende unieke 100 dagen omruilgarantie, want een mens kan zich vergissen.

De natuurlijke latex van Auraletto wordt met de hand in vloeibare vorm verzameld, vervolgens in grote vaten gegoten, waarna het zorgvuldig wordt gefilterd om onzuiverheden te verwijderen. Men giet het dan in grote mallen en mengt het met water en luchtbellen. Daarna langzaam verwarmen en vulkaniseren, een proces waarbij de vloeibare latex omgezet wordt in een flexibele, vaste toestand. Dit is het originele Dunlop productieproces waarbij de latex de hoogste duurzaamheid en veerkracht behoudt.

De meest gebruikte materialen van Auraletto zijn:

 • 100% Dunlop natuurrubber (latex)
 • Organic katoen

Bekijk HIER onze Auraletto collectie of kom proefliggen in de winkel in Putten.

Dormiente natuurlatex matrassen

Meer dan 25 jaar geleden begon Dormiente met de ontwikkeling en vervaardiging van natuurmatrassen. Men vroeg zich af: “Hoe kan de ideale matras eruit zien? Welke waarden en eigenschappen moet zij hebben?” . De uitkomst van deze vraag is een verzameling van eigenschappen die zij in de matrassen hebben samengevoegd, namelijk:

 1. Orthopedisch correcte lighouding - maar ook comfortabel
 2. Een goede klimaatregulering - maar ook lekker zacht
 3. Een goede materiaalkwaliteit - en lang houdbaar en belastbaar
 4. Zuivere grondstoffen - niet schadelijk voor de gezondheid en duurzaam geproduceerd
 5. Ontspannen slapen - zonder elektromagnetische invloeden

Dormiente gebruikt voor het grootste deel van hun matrassen 100% natuurlijke materialen. Hier en daar is echter nog wel een paar procent synthetisch toegevoegd om bijvoorbeeld een hogere kwaliteit hoes te krijgen die langer in een goede conditie blijft wanneer deze met regelmaat gewassen moet worden. Ook deze synthetische materialen zijn getest en 100% vrij van schadelijke stoffen.

De meest gebruikte materialen van Dormiente zijn:

 • Katoen (gecertificeerd Organic)
 • Kameelhaar
 • Kapok
 • Cashmere
 • Kokos fiber
 • 100% Dunlop natuurrubber (latex)
 • Paardenhaar
 • Wol
 • Tencel
 • Hennep

Bekijk HIER onze Dormiente collectie of kom proefliggen in de winkel in putten.


Green Sleep natuurlatex matrassen

Green Sleep gaat een stap verder wanneer het gaat om de beste en meest pure kwaliteit. ALLE grondstoffen die Green Sleep gebruikt voor het maken van een matras zijn natuurlijke materialen. Zo weet je 100% zeker dat je geen acht uur achter elkaar toxische stoffen ligt in te ademen en heb je geen of veel minder last van allergieën. Elke kern en hoes van een Green Sleep matras wordt met de hand gemaakt aan de hand van de keuze van de klant. Green Sleep werkt altijd met verschillende lagen natuurrubber, welke verkrijgbaar zijn in 3 hardheden. In onze showroom kunnen we deze samenstellingen aan u laten voelen en samen met u de juiste hardheid kiezen.

Oog voor detail, persoonlijke vakbekwaamheid en ervaring zijn de sleutelwoorden om tegemoet te komen aan de specificatie van ieder persoon. Uw matras is dan ook uniek omdat degene die de matras maakt persoonlijke aandacht schenkt aan ieder matras. Je ligt dus niet te slapen op producten die chemisch bespoten of behandeld werden, integendeel.

De meest gebruikte materialen van Green Sleep zijn:

 • 100% Dunlop natuurrubber (latex)
 • Texel wol
 • Eco-katoen
 • Zijde
 • Vlas
 • FSC-hout

Bekijk HIER onze Green Sleep collectie of kom proefliggen in de winkel in Putten.

 


 

Heeft u passie voor gezond slapen? Dan ben u bij Kok Bedden aan het juiste adres! In onze 1200m2 showroom hebben wij van deze en andere merken diverse opstellingen staan die wij met zorg hebben samengesteld. Tevens bieden wij een ruimte collectie aan ecologisch bedtextiel. Bekijk HIER onze volledige collectie latex matrassen.