Merken natuurmatrassen

Iedereen kan gezond slapen! Bij voeding is het tegenwoordig redelijk duidelijk, wat er in het product zit staat op de verpakking en er is biologische voeding. Bij bedproducten is dat heel anders, al dat soort informatie is meestal niet vermeld en de interesse hiervoor is blijkbaar ook beduidend lager. Toch is de samenstelling van een product waar je 8 uur per dag zo dicht mee in aanraking komt erg belangrijk. Warmte van wel 26-28 graden in bed en onze transpiratie gedurende de nacht brengen nogal wat te weeg in de materialen waar u op slaapt. In transpiratie zitten zout en andere stoffen, misschien medicijnresten. Wat doet dit met de gebonden chemicaliën in polyether, koudschuim, goedkope synthetische latex, traagschuim. Fabrikanten zeggen dat de aanwezige stoffen in matrassen niet schadelijk zijn voor de gezondheid en luchtwegen, maar of dit in de praktijk ook zo is valt te betwisten.

Wij van Kok Bedden hebben ruime ervaring op het gebied van natuurlijk slapen en en hebben gezocht naar de meest betrouwbare merken. Wij vertellen hier graag meer over de merken die wij in de loop der jaren hebben geselecteerd en wat de eigenschappen zijn. Hieronder kunt per merk meer lezen over de gebruikte materialen en hun bedrijfsfilosofie. 

Dormiente natuurmatrassen

Dormiente logo

Meer dan 25 jaar geleden begon Dormiente met de ontwikkeling en vervaardiging van natuurmatrassen. Men vroeg zich af: “Hoe kan de ideale matras eruit zien? Welke waarden en eigenschappen moet zij hebben?” . De uitkomst van deze vraag is een verzameling van eigenschappen die zij in de matrassen hebben samengevoegd, namelijk:

 

Orthopedisch correcte lighouding - maar ook comfortabel Vrij van schadelijkse stoffen
Een goede klimaatregulering - maar ook lekker zacht
Een goede materiaalkwaliteit - en lang houdbaar en belastbaar
Zuivere grondstoffen - niet schadelijk voor de gezondheid en duurzaam geproduceerd
Ontspannen slapen - zonder elektromagnetische invloeden


Dormiente gebruikt voor het grootste deel van hun matrassen 100% natuurlijke materialen. Hier en daar is echter nog wel een paar procent synthetisch toegevoegd om bijvoorbeeld een hogere kwaliteit hoes te krijgen die langer in een goede conditie blijft wanneer deze met regelmaat gewassen moet worden. Ook deze synthetische materialen zijn getest en 100% vrij van schadelijke stoffen. 

Dormiente matras natuurlatex

De meest gebruikte materialen van Dormiente zijn:

 • Katoen (gecertificeerd Organic)
 • Kameelhaar
 • Kapok
 • Cashmere
 • Kokos fiber
 • 100% natuurrubber (latex)
 • Paardenhaar
 • Wol
 • Tencel

Bekijk HIER onze collectie of neem een kijkje op de website van Dormiente : www.dormiente.com

Green Sleep natuurmatrassen

greensleep logo

Green Sleep gaat een stap verder wanneer het gaat om de beste en meest pure kwaliteit. ALLE grondstoffen die Green Sleep gebruikt voor het maken van een matras zijn natuurlijke materialen. Zo weet je 100% zeker dat je geen acht uur achter elkaar toxische stoffen ligt in te ademen en heb je veel minder last van allergieën. Elke kern en hoes van een Green Sleep matras wordt met de hand gemaakt aan de hand van de keuze van de klant. Green Sleep werkt altijd met verschillende lagen natuurrubber, welke verkrijgbaar zijn in 3 hardheden. In onze showroom kunnen we deze samenstellingen aan u laten voelen en samen met u de juiste hardheid kiezen.

Greens Sleep matras

Oog voor detail, persoonlijke vakbekwaamheid en ervaring zijn de sleutelwoorden om tegemoet te komen aan de specificatie van ieder persoon. Uw matras is dan ook uniek omdat degene die de matras maakt persoonlijke aandacht schenkt aan ieder matras. Je ligt dus niet te slapen op producten die chemisch bespoten of behandeld werden, integendeel.

De meest gebruikte materialen van Green Sleep zijn:

 • 100% natuurrubber (latex)
 • Texel wol
 • Eco-katoen
 • Zijde
 • Vlas
 • FSC-hout

Bekijk HIER onze collectie of neem een kijkje op de website van Green Sleep : www.greensleep.com 

Moosburger natuurmatrassen

Moosburger logo

Sinds 1980 worden de matrassen, toppers en kussens succesvol gebruikt door duizenden mensen. Het grote ademende vermogen geeft zomer en winter een niet te evenaren comfortabel, droog slaapklimaat. Speciaal voor mensen die veel transpireren of reumatisch zijn, bieden deze producten veel comfort. Ze helpen mee aan verbetering van gezondheid en welzijn, speciaal voor mensen welke reageren op huismijt, schadelijke stoffen, maar ook bij huidproblemen (eczeem, psoriasis en neurodermatitis). Het is 100% natuurlijk, van binnen en van buiten, het helpt het immuun systeem en maakt slapen gezonder en dus de mens ook gezonder.

De Moosburger® paardenhaar producten verminderen veldlijnen, aardstralen en elektromagnetische vervuiling in en rond het lichaam, wat wordt bevestigd door wichelroede beoefenaars.  

Moosburger Paardenhaar matras

Het paardenhaar beschermt het lichaam voor elektrostatische oplading en stromingen, met als resultaat een ontspannen slaap. "De energie van het paardenhaar activeert de energie kernen van het lichaam”. De vitaliteit van het paard komt terecht in het menselijk lichaam. Daardoor kunnen energie blokkades in het lichaam makkelijker verholpen worden (ervaringen van natuurgenezers). Het comfort van Moosburger paardenhaar matrassen is vrij stevig tot middelstevig en is nooit erg zacht te noemen. Wanneer u gaat voor een zachter slaapcomfort is het aan te raden enkel een topmatras van Moosburger aan te schaffen en deze bijvoorbeeld op een een zachtere natuurrubber matras te leggen. Wij kunnen u hier in de winkel over adviseren.

Gebruikte materialen

 • Biologisch katoen
 • Paardenhaar

Bekijk HIER onze collectie of neem een kijkje op de website van Moosburger : www.moosburger-kg.com 

Vitalwood natuurmatrassen

Vitalwood Logo

VitalWOOD: Bij VitalWOOD produceren ze al 20 jaar meubilair voor de slaapkamer. Ze zijn voorstander van de cultuur van de bioharmonieuze slaap en hebben altijd graag gewerkt met organische materialen waarmee een perfecte nachtrust ontstaat vanwege hun positieve effecten. Zij gebruiken een uniek ontwerp van een metaalvrij matras die voorziet in een perfecte ondersteuning van de wervelkolom, aanpassing aan de lichaamscontouren, ventilatie en een neutraal elektromagnetisch slaap milieu als gevolg van de houten veren.

In de meeste bedden met metalen veren gedragen de pocketveren zich als kleine magneten. Hun velden duwen en trekken elkaar aan op hetzelfde moment. Deze velden kunnen gemakkelijk ongelijke magnetische velden maken. Hoewel de magnetische en elektromagnetische straling onzichtbaar is, zorgt de aanwezigheid voor onrust binnen onze innerlijke systeem. Onderzoekers weten dat dit kan resulteren in verstoorde slaap, bloedtoevoer, bloedsomloop of problemen van ons metabolisme. Ook is er kans op hoge bloeddruk,verhoogde transpiratie of verzakking.VitalWOOD ® matrassen gebruik houten veren in plaats van metaal om te zorgen voor een ongestoorde omgeving voor een echte nachtrust! Het basismateriaal voor houten veren is beukenhout dat is gecomprimeerd en gevormd door een speciaal proces. De met de hand gemaakte beukenhouten veren behouden hun sterkte en vorm 100%, zelfs na 120.000 keer inveren, dat wil zeggen de simulatie van 30 jaar gebruik en garanderen daardoor een hoge levensduur. Nog belangrijker is het voordeel van het niet verzamelen en versterken van schadelijke straling uit de omgeving.

Vitalwood houten vering matras

VitalWOOD ® gebruikt zorgvuldig geselecteerde materialen en door de unieke toegepaste techniek ademen de matrassen met u mee. Deze materialen zijn ideaal voor uw slaapfases en in staat om warmte en vocht optimaal te reguleren. Interne ventilatie was een belangrijk aspect tijdens de ontwikkeling van deze matrassen. Het maximale voordeel is gehaald uit deze intelligente materialen, VitalWOOD ® matrassen ademen met elke beweging: de lucht binnen de matras begint te stromen door het samendrukken van de houten veer. Er ontstaat continu ventilatie in de matras doordat lucht kan stromen via de ventilatie-kanalen, dit alles wordt in werking gezet door de beweging van uw lichaam. De meest gebruikte materialen van VitalWOOD zijn:

 • Biologisch beukenhouten vering
 • 100% natuurrubber
 • Biologische katoen
 • Biologische wol
 • Natuurlijke cellulose (hiervan is de tijkstof van de matras gemaakt)
 • Kokosfiber

Bekijk HIER onze collectie of neem een kijkje op de website van VitalWOOD : www.vitalwood.com 

Pauly Beds natuurmatrassen

Pauly Beds

Pauly Beds Kok Bedden


Pauly Beds stelt geen grenzen; ieder matras is een uniek kunstwerk. Het team van de beste ambachtslieden besteedt vele uren voor het produceren van een matras. De productie procedures en technologieën worden constant verbeterd, maar één ding blijft hetzelfde - deze unieke design producten zullen altijd de missie behouden van het brengen van perfecte ontspanning voor haar gebruiker, wat leidt tot een hogere kwaliteit van leven. Daarom zijn de matrassen alleen met de hand gemaakt, met behulp van hoogwaardige, natuurlijke materialen.

De matrassen van de Pauly Beds bedden bevatten speciale veersystemen. Deze pocketveren zijn in katoen verpakt en omgeven door rijke lagen van kasjmier, losse witte staart-paardenhaar, wol en katoen. De zijkanten van de Pauly Beds veren matrassen worden met de hand gestikt, waardoor de matras een grotere stabiliteit en comfort heeft.

Alle eerste klas natuurlijke stoffen en vullingen zoals echt paardenhaar, kasjmier, wol, zijde en katoen vormen zich rond de contouren van het lichaam, waardoor de lucht circuleert, en u altijd zal slapen op de juiste temperatuur en met een minimum aan transpiratie.

Last but not least heeft Pauly Beds ook matrassen die geheel vervaardigd zijn zonder metaal. Bij deze bedden wordt gebruik gemaakt van natuurlatex.

De matrassen van Pauly Beds zijn ideaal om te beslapen met en topmatras bovenop. Pauly Beds levert toppers met een dikte van maximaal 9 cm. Deze zorgen voor de finishing touch van het sublieme comfort van de Pauly Beds matrassen. Het bestaat o.a. uit lagen van losse witte paardenhaar en weelderige lagen van kasjmier, wol en katoen. De zachte zachtheid en fijne streling van kasjmier, warm in de winter en aangenaam te koelen in de zomer, is volledig onbetaalbaar. De meest gebruikte materialen van Pauly Beds zijn:

 • Paardenhaar
 • Kasjmier
 • Wol
 • Katoen
 • Hout
 • Zijde
 • Staal
 • Natuurlijk rubber
 • Lavendel
 • Dons

Bekijk HIER onze collectie of neem een kijkje op de website van Pauly Beds : www.paulybeds.comHeeft u passiEco Collectie e voor gezond slapen? Dan ben u bij Kok Bedden aan het juiste adres! In onze 1200m2 showroom hebben wij van deze en andere merken diverse opstellingen staan die wij met zorg hebben samengesteld. Tevens bieden wij een ruimte Eco Collectie aan ecologisch bedtextiel.