Ga terug

Silvana kussens wassen, hoe doe je dat?

Silvana kussens wassen, hoe doe je dat?

De voordelen van een Silvana hoofdkussen

"Een goed hoofdkussen kan wonderen doen voor je slaapkwaliteit. Misschien heb je na lang zoeken eindelijk het perfecte kussen gevonden en slaap je tegenwoordig als een roos. Dan wil je natuurlijk wel zo lang mogelijk genieten van de beste kwaliteit. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw kussen zo lang mogelijk meegaat? Meer over het onderhoud en specifiek over Silvana kussens wassen, lees je in dit blog. 

Het Silvana hoofdkussen is een veelgehoord begrip in de slaapwereld. Grote kans dat jij wel eens hebt gehoord van de Silvana Support serie of de Silvana Support Royale serie. Wat is de reden dat dit kussen zo populair is - en wat zijn de verschillen tussen deze soorten kussens? Let op: Voor alle Silvana Support kussens is geldt dat je de natuurlatex neksteun er eerst uit moet halen, voordat je het kussen wast. Dit kan heel eenvoudig dankzij de rits die op het kussen bevestigd is.

Silvana Support

Het Silvana Support kussen is al 35 jaar een geliefd kussen onder vele slapers. In de Silvana Support lijn vind je verschillende kussens met nekondersteunende eigenschappen. Met de speciale neksteun komen je hoofd, nek en schouders in een aangename slaaphouding te liggen. Het Silvana Support hoofdkussen is beschikbaar in 6 verschillende hardheden.  Na aanschaf van een Silvana Support kussen, is het belangrijk dat je je Silvana kussens regelmatig wast. Let hierbij goed op welke variant jij hebt aangeschaft: de Crystal (geel) en Larimar (groen) zijn bijvoorbeeld niet wasbaar, omdat ze hierdoor hun compacte vorm verliezen. De andere Silvana Support kussens kun je wassen op een temperatuur van 60 graden.

Silvana Support Royale

Ga je voor echt luxe? Dan is de Silvana Support Royale een goede optie voor jou. Deze collectie bestaat net als de traditionele Silvana Supportlijn uit 6 hardheden. De kussens uit de Silvana Support Royale collectie zijn gevuld met gerecycled dons. Ook krijg je er een zachte, ademende tijk van bamboe en katoen bij. Zo geniet je van een extra luxe en fris hoofdkussen! Je kunt alle Silvana Support Royale kussens wassen op een temperatuur van 60 graden. 

Hoe vaak Silvana kussens wassen

Voor ieder kussen - en dus ook voor elk Silvana hoofdkussen - geldt dat je het dagelijks moet opschudden om het goed te laten luchten. Dit zorgt dat je kussen droog blijft. Wij raden daarnaast aan om je kussen elke 3 tot 5 jaar te vervangen. Wil jij je Silvana kussens in de tussentijd wassen? Volg dan altijd de instructies op het waslabel.  Bij normaal gebruik en onderhoud is het niet per se nodig om je Silvana kussens te wassen. Te vaak een hoofdkussen wassen of chemisch laten reinigen kan zelfs onverstandig zijn. Elke keer dat het vulmateriaal van jouw Silvana kussen blootgesteld wordt aan hoge temperaturen, krimpt het en hierdoor kan de veerkracht van jouw Silvana kussen verminderen.  De speciale beschermhoes (molton) van jouw Silvana kussen mag je overigens wel geregeld wassen. Bij voorkeur doe je dit eens per week. Dit is een apart verkrijgbaar artikel. 

Zo moet je jouw Silvana kussens wassen

Wil je donzen of veren Silvana kussens wassen? Kies dan voor een zachte zeep, zonder toevoegingen. Daarnaast raden wij aan om je Silvana kussens op minimaal 30 en maximaal 60 graden Celsius te wassen. Je kunt voor de zekerheid nog een extra spoelcyclus doen, om zeker te weten dat alle zeep weg is.  Zet de wasmachine op de hoogste centrifugeersnelheid om zoveel mogelijk vocht uit het kussen te verwijderen en let op: maak absoluut geen gebruik van wasverzachter. Dit kan het kussen beschadigen. Ook het toevoegen van bleek is uit den boze tijdens het wassen van jouw Silvana kussens, omdat hier agressieve stoffen in zitten.

Drogen

Laat de Silvana kussens bij voorkeur op een lage temperatuur drogen. Geduld is in dit geval een schone zaak: het kan voorkomen dat je het kussen meerdere keren moet drogen. Het is ontzettend belangrijk dat je kussen goed droog is, voordat je het weer in gebruik neemt. Je zit natuurlijk niet te wachten op schimmel in je kussen.  Let op: Soms voelt de buitenkant droog aan, maar is de binnenkant nog vochtig. Twijfel je? Wacht dan voor de zekerheid iets langer en schud het om de zoveel tijd flink op. Zo komt er lucht bij en droogt het sneller.

Waarom een Silvana kussen? 

Silvana hoofdkussens zijn een geweldige uitkomst voor mensen met nekklachten. De collectie Silvana Support is namelijk uitgerust met een speciale neksteun. Door de neksteun liggen je rug- en nekwervels in een rechte lijn en word je minder snel wakker met stijfheid in je spieren.  Buikslapers hebben vaak een dunner kussen nodig en zijslapers juist een dikker kussen. De Silvana kussens zijn geschikt voor elke slaaphouding en postuur en bieden optimale ondersteuning door de speciale nek-inkeping. Kun jij het slapen op je buik echt niet laten? Kies dan voor een zacht of dunner hoofdkussen. 

Duurzaamheid

Silvana kussens met donsvulling zijn gecertificeerd door middel van het DOWNPASS keurmerk. Dit staat voor hoge kwaliteit en de garantie dat het dons en de veren verantwoord zijn geproduceerd. Dit soort kussens van Silvana zijn gemaakt van 100% katoen en een tijk die voor 50% uit bamboe bestaat. De achterkant van de kussens is zelfs voor 90% gevuld met eendendons. Ben je een voorstander van duurzaamheid, dan is Silvana echt een merk voor jou.

Hygiëne

Door de Sanitized behandeling zijn Silvana kussens schimmel-proof en antibacterieel. Daarnaast maakt deze behandeling de kussens huisstofmijtwerend en dus anti-allergeen. Transpireer je veel, dan is een kussen met een goede vochtregulatie cruciaal. Kies in dit geval voor een katoenen tijk en een vulling die vocht opneemt zoals dons, veren, latex, kapok of synthetische merkvezel.  Wil je jouw Silvana kussens zo min mogelijk wassen? Dan bieden moltons en kussenslopen uitkomst. Hiermee zorg je ervoor dat je kussen langer fris blijft en dat je deze niet of nauwelijks hoeft te wassen. 

Silvana kussen kopen?

Wil je graag een Silvana kussen kopen of advies over je kussen? We helpen je graag verder! Je kunt terecht bij onze winkel in Putten. Uiteraard zijn wij ook bereikbaar per mail: info@kokbedden.nl of telefonisch: 0341-357821. "