Kussens

Het juiste hoofdkussen


Een goed kussen is net zo belangrijk als een goed matras en moeten samen ook een eenheid vormen. Als je eenmaal in gevecht raakt met je kussen, dubbel vouwen, opstompen, vastgrijpen, dan wordt het de hoogste tijd voor vervanging. De meeste kussens gaan niet langer mee dan 5 jaar, en ook al ziet het kussen er nog redelijk uit na deze periode, koop weer een fris nieuw exemplaar.


Wij bieden meer dan 60 soorten kussen van diverse materialen en verschillende hoogten. Elk kussen met unieke eigenschappen. Zo hebben wij onder andere hoofdkussens, neksteun kussens en kinderkussens. Daarnaast zijn deze kussen verkrijgbaar met verschillende vulling zoals: zijde, wol, dons, latex, kapok of traagschuim. Ook hebben wij speciale 100% natuur kussens en kussens voor mensen met allergie.


Hoe dik moet een kussen zijn?


Meet bijvoorbeeld de afstand van het begin van uw nek tot het einde van uw schouder (bijvoorbeeld 14 centimeter). Laat dit nou ook een kussenhoogte zijn die voor een gemiddeld postuur man de goede is. Voor de meeste dames is 12 cm. voldoende. Maar dit zegt nog niet alles, hoever zakt uw schouder in de matras? Steeds meer mensen kopen neksteunkussens, ook wel gezondheidskussens genaamd. 1 ding hebben ze allemaal met elkaar gemeen: het is geen losse vulling maar een vaste vulling. Kok bedden heeft ook een aantal kussens die 3 nachten op proef kunt uitproberen. Bekende merken als M Line, Sylvana Support, maar ook biologische kussens van Green Sleep en Dormiente.