Natuurlatex matrassen

Echte natuurlatex matrassen geven de allerbeste spier- en gewricht onspannende ondersteuning. Deze natuurlatex matrassen worden geproduceerd van de allerbeste kwaliteit melksap van de rubberboom en zijn onderhoudsvrij. Bekijk in dit overzicht ons aanbod in natuurlatex matrassen of lees onderaan meer over dit product. Lees meer

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Onze ervaring met 100% natuurlatex matrassen

Wij van Kok bedden zijn over één ding duidelijk: alleen echte natuurlatex matrassen geven een comfortabele, spier- en gewricht onspannende ondersteuning. Deze natuurlatex matrassen worden geproduceerd van de allerbeste kwaliteit melksap van de rubberboom en zijn onderhoudsvrij. De zachte maar goed steunende Latex topmatrassen en matrassen zijn leverbaar in zacht en stevig en in meerdere hoogtes. In de loop der jaren hebben wij onder andere de volgende voordelen ontdekt.

 • Zijn de meeste matrassen u te hard en heeft u snel last van pijnlijke schouders en heupen dan zijn deze matrassen ideaal voor u.
 • Latex heeft een open celstructuur met daardoor goede ventilatie, lange levensduur, schimmelbestendig, huisstofmijt werend.
 • Sommige soorten natuurlatex matrassen bieden een als “op een wolk” gevoel dat ongelofelijk is.
 • Zodra u beweegt past natuurlatex zich aan aan uw houding waardoor het drukverlagend is, maar ook altijd een perfecte ondersteuning geeft.

Natuurlatex matrassen hebben een zo hoog mogelijk aandeel natuurlijke melksap van de rubberboom. Het is nooit volledig 100% melksap anders zou de melksap vloeibaar blijven. Een zogenaamde 100% natuurlatex matras zal dus altijd gemixt worden met een zeer kleine toevoeging (1 á 2 procent). Deze toevoegingen zijn tevens milieuvriendelijk en niet schadelijk voor de mens. Deze matrassen worden 100% natuurlatex matrassen genoemd en hebben de allerhoogste kwaliteit.

100% Natuurlatex matrassen kunnen gemaakt worden volgens 2 methodes:

1. Via de Dunlop methode
2. Via de Talalay methode

4 redenen om te kiezen voor 100% natuurlatex matrassen:

Wij adviseren te gaan voor matrassen met een zo hoog mogelijk percentage natuurlijke latex (100% natuurlatex matrassen) om de volgende redenen.

1.     Natuurlijke latex heeft levendiger, meer responsieve en elastische eigenschappen dan de synthetische of gemengde latex matrassen. Natuurlijke latex heeft simpelweg een comfortabeler gevoel. Daarnaast is natuurlijke latex duurzaam en bestand tegen vorming van lichaamsindrukken. (hierdoor ideaal bij lichamelijke klachten)

2.     Het biedt andere voordelen die het synthetische latex niet heeft, zoals de natuurlijk anti-stofmijt, anti-schimmel en anti-huismijt kwaliteiten, de hypo-allergene eigenschappen. Deze organismen gedijen niet in natuurlijke latex.

3.     Het is een chemisch vrij bed dat geen gas uitstoot. Hierdoor komen er geen onnatuurlijke materialen in het slaapkamer klimaat, zoals bijvoorbeeld een recent probleem met gevaarlijke  gassen in synthetische schuimen.

4.     Als laatste voordeel (en misschien wel het meest belangrijke) geeft u later bij het afdanken van de matras na vele jaren trouwe dienst iets terug aan de natuur waar deze wel raad mee weet.

De voor- en nadelen van 100% natuurlatex matrassen

Voordelen:

 • Verkrijgbaar in Medium, Firm en Soft
 • Heel elastisch, sterk
 • Duurzaam
 • Gaat minimaal 12 jaar mee
 • CO2 negatieve productie
 • 100% hernieuwbare grondstof

Nadelen:

 • Productie alleen op plantage, waardoor langere levertijden
 • Hogere prijs grondstof
 • Zwaar, lastig verplaatsen