Talalay latex matrassen

Talalay natuurlatex matrassen worden vervaardigd volgens het Talalay productieproces waarbij de natuurlijke latex een open structuur krijgt. Talalay natuurlatex kan worden gemaakt in alle maten, diktes en diverse hardheden. Op dit moment hebben wij geen Talalay latex matrassen in de collectie. Lees meer

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Talalay latex matrassen

Er zijn 2 methoden om echte natuurlijke latex te maken, namelijk de Dunlop methode en de Talalay methode. Deze categorie gaat over de Dunlop methode maar wellicht vind je het ook interresant om meer te lezen over de Dunlop Methode.

De basis

Het draait allemaal om het melksap van de rubberboom (Hevea-Brassiliensis). Het melksap en toevoegingen wordt in mallen word gegoten en verhit.  Deze mallen zijn er in allerei uitvoeringen. Hoe hoog moet de kern bijvoorbeeld worden en wat voor gatenpatroon (deze ontstaan door de pinnen in de mal) krijgt de matraskern. De veerkracht van de matraskern neemt toe door een hoger aandeel melksap van de rubberboom. Belangrijk is ook het gewicht van de matraskern, dit bepaald namelijk de stevigheid van de latex. Dit gewicht wordt aangeduid in SG (soortelijk gewicht).

Uitleg over het Talalay productieproces

1. Het gieten

Het natuurlijke latex van wordt met de hand in vloeibare vorm verzameld, vervolgens in grote vaten gegoten, waarna het zorgvuldig wordt gefilterd om onzuiverheden te verwijderen. Men giet het daarna in mallen met een nauwkeurig volume en patroon. 

2. Het bevriezen

De mal van het Talalay-latex is ontworpen om luchtdicht afgesloten te worden. Na het sluiten wordt er een vacuum aangebracht in de mallen (onder druk) waardoor de vele luchtbelletjes in de latex worden opgeblazen en de vorm volledig wordt opgevuld. Het schuim wordt hierdoor meer open van structuur en zeer consistent in de kwaliteit. Terwijl de luchtellen door het vacuum worden ondersteund wordt de temparatuur verlaagd naar -28 graden celsius waardoor het latex deze nieuwe vorm behoudt.

3. Het vulkanizeren

Hierna wordt de temperatuur stapsgewijs omhoog gebracht naar 115 graden celsius gedurende een afgemeten hoeveelheid tijd. De natuurlijke latex wordt op dit moment letterlijk gebakken zodat het een echt schuim wordt. Op dit moment kan het latex gewassen worden om het vulkaniseerproces te voltooien. De laatste stap is het uitvoerig drogen zodat er geen vocht overblijft.

Waarom Talalay latex matrassen

test