Texeler

Texeler

Lijst Foto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)

 1. Soezzz perfection wollen hoofdkussen extra stevig

  Hoofdkussen Soezzz  van Texeler extra stevig. Een prachtig kussen met een edelsatijnen tijk, voorzien van wol. Goed gevuld met zachte, scheerwollen bolletjes.

  Vanaf € 79,00

  Levertijd: Uit voorraad leverbaar
 2. Slaapzacht satijn wollen dekbed 4-seizoenen

  Het dekbed Slaapzacht Satijn 4-seizoenen van Texeler, puur natuur onder de wol! De meest comfortable uitvoering uit de Texeler reeks.

  Vanaf € 249,00

  Meer Informatie

  selecteer een optie voor een indicatie van de levertijd
 3. Puur natuur perkal wollen dekbed 4-seizoenen

  Het dekbed Puur Natuur 4-seizoenen wol van Texeler is een heerlijk dekbed als het om slaapcomfort gaat! Dit luxueuze dekbed is gemaakt van eersteklas materialen. Het dekbed is gevuld met 100% zuivere Texelse scheerwol waaraan het dekbed zijn gezonde eigenschappen te danken heeft. De tijk is van 100% percal katoen voor een optimale vochtregulatie.

  Vanaf € 185,00

  Meer Informatie

  selecteer een optie voor een indicatie van de levertijd
 4. GreenDream wool organic dekbed 4-seizoenen

  Het dekbed GreenDream wol organic 4-seizoenen van Texeler is een 100% natuurproduct, gemaakt van duurzame materialen. Het dekbed is op een verantwoorde manier vervaardigd. Zo is het weiland waarop de Texelse schapen grazen niet bewerkt met bestrijdingsmiddelen en heeft het dekbed het Waddengoud-keurmerk. Dit keurmerk garandeerd onder andere het welzijn van de dieren.

  Vanaf € 289,00

  Meer Informatie

  selecteer een optie voor een indicatie van de levertijd
 5. Multikeus 120 gram wollen dekbed

  Het dekbed Multikeus 120 gram lamswol hoogzomerdekbed van Texeler, puur natuur onder de wol!
  Dit dekbed is geschikt voor hoogzomer. Door het geringe vulgewicht is dit product heerlijk koel bij zwoele nachten.

  Vanaf € 76,00

  Meer Informatie

  selecteer een optie voor een indicatie van de levertijd
 6. Multikeus 200 gram wollen dekbed

  Het dekbed Multikeus 200 gram lamswol zomerdekbed van Texeler, puur natuur onder de wol! Dit dekbed is geschikt voor de zomer. Met het vulgewicht van 200 gram per m² is dit product de gehele zomer aangenaam. Het dekbed is voorzien van een luxe perkal tijk en een lamswol vulling.

  Vanaf € 86,00

  Meer Informatie

  selecteer een optie voor een indicatie van de levertijd
 7. Texeler Multikeus 400 gram lamswol voor-najaar dekbed

  Het dekbed Multikeus 400 gram lamswol dekbed van Texeler, puur natuur onder de wol! Dit dekbed is geschikt voor het voor-najaar. Met het vulgewicht van 400 gram per m² is dit dekbed zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat en is vrijwel het gehele jaar te gebruiken. Het dekbed is voorzien van een luxe perkal tijk en een lamswol vulling.

  Vanaf € 112,00

  Meer Informatie

  selecteer een optie voor een indicatie van de levertijd
 8. Multikeus 600 gram wollen dekbed

  Het dekbed Multikeus 600 gram lamswol winterdekbed van Texeler, puur natuur onder de wol! Deze dikste versie uit de Multikeus serie is een heerlijk warm dekbed. Het dekbed is voorzien van een luxe perkal tijk en een lamswollen vulling.

  Vanaf € 132,00

  Meer Informatie

  selecteer een optie voor een indicatie van de levertijd
 9. Texel comfort wollen 4-seizoenen dekbed

  Texel comfort wollen 4-seizoenen dekbed. Gemaakt van 100% zuiver wol van het Texelse schaap. Door middel van drukknopel zijn de delen aan elkaar te koppelen.Een heerlijk comfortable dekbed.

  Vanaf € 87,95

  Meer Informatie

  selecteer een optie voor een indicatie van de levertijd

Lijst Foto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)

Texeler® kent als expert de unieke eigenschappen van Texelse schapenwol. Heerlijk warm in de winter, koel in de zomer. Deze fabriek, vlakbij de dijk in havenplaats Oudeschild, heeft tientallen jaren ervaring met dit natuurproduct en de juiste weeftechniek. Het resultaat? Een prachtige collectie dekbedden, futons, kussens en onderdekens voor iedere slaapwens.

TexelWool, lekker slapen onder een dekbed van schapenwol. Elke nacht comfortabel en zacht slapen. Een zomer en winter dekbed op de juiste temperatuur en ’s ochtends uitgerust weer opstaan. Klinkt aantrekkelijk? U moet wel de juiste uitvoering aanschaffen, belangrijk is het vierkante meter vulgewicht. Er is natuurlijk de 4-jaargetijden uitvoering maar ook het meerkeuze systeem waarbij 4 dikte's bestaan en deze zijn ook combineerbaar voor de winter.

Schapenwol, waarom eigenlijk? TexelWool kent als geen ander de unieke eigenschappen van Texelse schapenwol. Vergeet niet de heilzame kracht van lanoline (wolvet) op spieren en gewrichten.

Voordelen van wol

Wol ventileert zeer goed en beschikt over het grootste absorptievermogen van alle natuurlijke vezels. Daardoor is het zo’n uitstekend materiaal tegen transpiratie. Wol neemt vocht gemakkelijk op en ‘ademt’ dit als het ware ook weer uit.

Wol is licht, de vezels van een dikke schapenvacht zijn zo licht zijn als een veertje. Een wollen winterdekbed is, naast heerlijk warm, ook zacht en vol volume maar wel wat zwaarder dan dons. Wol is zelfreinigend, in elke schapenvacht bevindt zich lanoline – het natuurlijke wolvet. Het maakt de wol zelfreinigend, bacteriewerend en vuilafstotend.

Wol is vormvast, een wolvezel is enorm elastisch. Zodra deze wordt uitgerekt, krijgt de vezel snel haar oorspronkelijke lengte en vorm terug. Wol heeft een zeer lange levensduur: maar liefst zo’n tachtig jaar. Tijdens die hele periode behoudt het materiaal haar natuurlijke, goede eigenschappen.

Wol is duurzaam want het is een vernieuwbare grondstof: op een natuurlijke manier krijgt het schaap immers een nieuwe vacht. Bovendien is wol 100% recyclebaar. Het neemt stoffen op en verlaagt het CO2-gehalte in de lucht. Schapenwol is dus een natuurlijke klimaatverbeteraar! Wol voorkomt huismijt, zuivere scheerwol in uw bed of matras biedt een optimale ventilatie. De temperatuur en hoeveelheid vocht wordt gereguleerd, zodat het materiaal geen aantrekkelijke omgeving is voor huismijt. Als u het (dek)bed regelmatig lucht, krijgt de huismijt geen kans. Ideaal voor mensen met een allergie.

Wol werkt brandvertragend en is een relatief veilig materiaal bij een brand. Het verbrandingspunt ligt rond de 600º Celsius. Wol vormt geen (brandende) druppels die voor uitbreiding van de brand kunnen zorgen.

Schimmels krijgen weinig kans bij wol. Zij hebben namelijk warmte nodig en een relatieve luchtvochtigheid. Omdat wol dat zelf reguleert, zal er geen klimaat ontstaan waarin schimmels zich makkelijk ontwikkelen.