Wollen dekbedden

De dekbedden van wol en natuurhaar zijn leverbaar als zomerdekbed, winterdekbed, voorjaar en najaar dekbed, all season dekbed en 4 seizoenen dekbed. Sommige uitvoeringen zijn aan elkaar te koppelen door middel van drukknopen of ritsen, zodat u uw eigen dekbed naar wens kan samenstellen. Lees meer

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Dekbedden van wol en andere soorten natuurhaar

Het schapenras de “Texelaar” geeft al eeuwenlang prachtige wol. De wollen dekbeddencollectie van de Texeler dekbeddenfabriek is leverbaar voor verwarmde slaapkamers, onverwarmde slaapkamers en alle seizoenen. De Texeler heeft ook een 4-delig speciaal 4-seizoenendekbed waarbij beide personen hun gedeelte individueel kunnen aanpassen. Verder hebben wij ook Organic wollen dekbedden van Green Sleep en Dormiente. De voordelen van wollen dekbedden:

• Wol neemt gemakkelijk vocht op maar het verdampt ook weer snel waardoor wol een behaaglijk klimaat geeft.
• Wol voorkomt huismijt. Door de optimale ventilatie en vochtregulatie is wol geen aantrekkelijke omgeving voor huismijt.
• Door het unieke Texeler wasproces blijft de Lanoline in de schapenwol behouden. Lanoline is een gezonde natuurstof en heeft een heilzame werking bij spier en gewrichtsklachten.
• Doordat wol gemakkelijk droogt krijgen schimmels weinig of geen kans om zich te ontwikkelen.

Verder leveren wij ook dekbedden met Kameelhaar en Cashmere vulling. Kameelhaar is geweldige wol, welke een kameel in de koude woestijnnacht warm kan houden en overdag haar helpt koel te blijven in de zinderende hitte, is ook goed voor de mens. Cashmere haar is bijzonder zacht, soepel en exclusief.