Zirbenpillo Med latex met Alpenden schaafsel hoofdkussen van Dormiente

Meer afbeeldingen

De kern van dit rustgevende hoofdkussen is gevuld met natuurlatex staafjes vermengd met Alpenden schaafsel (Zirbenholz), anti-allergisch.


Vanaf € 94,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

Levertijd: Uit voorraad leverbaar

OF
Waarom Kok Bedden?
 • Unieke collectie
 • 1200 m2 showroom in Putten
 • Eigen professionele montagedienst
 • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 35
 • Veilige betaalomgeving (SSL)
 • De nachtrust specialist sinds 1946

Productinformatie

 


In het Zirbenpillo Med kussen van Dormiente zijn schaafsels toegevoegd van de Alpenden, “pinus cembra”, koningin van de bergwereld.


De Duitstalige wereld noemt het Zirbe of Arve, in het Engels Swiss Stone Pine.


Wie geniet nu niet van de heerlijke geur van dit hout als je een bar of hotel binnenkomt in Oostenrijk of Zwitserland die bekleed is met dit materiaal, wanden, plafond, bar, tafels, stoelen. De geur komt vermoedelijk van de etherische oliën in dit hout, maar dit is niet zeker. Wel is zeker dat de geur tijdens slapen in een kamer waar dit hout aanwezig is de hartslag verlaagd en u dieper slaapt.


De Alpenden is een groenblijvende rechte boom met weinig takken en kan maximaal 25 meter. hoog worden. In de loop der jaren krijgt de boom aan de onderzijde maar een klein kaal gedeelte. Ze is de meest vorstbestendige boom van de Alpen. De naalden doorstaan temperaturen onder - 40 ° c. De Alpenden is daarom de boom die je op de hoogste boomgrens ziet. Ze verdragen grote temperatuurschommelingen. Ze heeft zich net als de Lariks  goed aan het alpine, continentale klimaat aangepast. Zij geeft de voorkeur aan een waterdoorlatende, goed ademende bodem, meer dan andere boomsoorten. In sommige situaties wordt door skipistes haar leefomgeving in gevaar gebracht. Ze kan haar waterbehoefte zelfs op zeer goed gedraineerde, keiachtige bodems realiseren omdat de verdamping in deze koude locaties laag is. Als een zeer langzaam groeiende boom stelt de Alpenden lage eisen aan het gehalte aan voedingstoffen van de bodem. De lage behoefte aan voedingstoffen past goed bij de lage stofwisseling van de koele, zure bodem.


Het hooggebergte is de grootste aaneengesloten dennenbos van de Alpen. De Alpenden komt alleen voor in de bergen van Centraal-Europa. De ondergrens van hun groeigebied is 1.500 tot 1.600 m, de bovengrens in de warmere zuidelijke Alpine gebieden 2.300-2.400 m, in de koeler noordelijke en oostelijke gebieden op 1.800-2.000 m. Bij voorkeur groeien de bomen in de Centrale Alpen.


Korte beschrijving: - eigenschappen van de Alpenden


Aangenaam naar hars ruikend hout; zacht en fijnnervig, gemakkelijk te verwerken, lage neiging om te kraken en weinig krimp, grote karakteristiek noesten.


Vanwege het hoge gehalte aan ingrediënten heeft de boom een aangename geur die lang zal blijven.


Grenen hout bevat maximaal 0,5% Pinosylvin. Deze stof heeft een toxische werking tegen ongedierte en ziekten (schimmels, bacteriën).


De Alpenden is de lichtste zachthout soort met een gemiddelde dichtheid van 400 kg/m.


Alpenden heeft het laagste krimp van alle inheemse naaldbossen soorten. Deze stabiliteit zorgt er voor dat in dat het hout nauwelijks zal kraken en vervormen.


Antibacteriële werking


 STUDIE 


Onderzoek naar de mogelijke antibacteriële werking van Alpenden


Vijf soorten hout (esdoorn, beuk, spar, populieren, pine) getest op een mogelijke antibacteriële werking. Een methode van kopiëren werd ontworpen, de gedefinieerde hoeveelheden Escherichia coli K12 (een bacterie) werden aangebracht op ontsmet oppervlakte van gezaagd hout. Deze werden achtergelaten in een vochtige of droge omgeving gedurende verschillende tijden en vervolgens onderzocht onder de microscoop.


Resultaat: een aanzienlijk hogere bacteriën-remmende werking van Alpenden hout, evenals een matig bacteriën remmend effect van de Spar  in een vochtige omgeving. Na een proefperiode van 12-14 uur, werd een hoger aantal bacterieën gevonden in hout van beuk, esdoorn en populier. Op de Alpenden, kon vrijwel geen levensvatbare bacteriën worden gevonden in de dezelfde poging na 12-14 uur in een vochtige omgeving. (Escherichia coli K12)


 (Bron: Instituut voor genetica en algemene biologie van de Universiteit van Salzburg)


Bio-remmende werking, voorbeeld: Motten


STUDIE


Met behulp van een adequate experimentele opzet werd  de bio-remmende werking onderzocht van Alpenden hout betreffende de ontwikkeling van motten (die zo graag kleding opeten), één van de grootste plagen van textiel voor in Centraal-Europa.


De resultaten tonen aan dat Alpenden hout de larvale ontwikkeling van de vlinders belemmert en aanzienlijk meer dan andere getest houtsoorten. Na een proefperiode van tien weken in een Alpenden houten kist, ontstaat een vermindering van het aantal larven met 21%, dit werd onderzocht in vergelijking met een larven in een plastic doos.


In een vurenhouten kist verminderde het larvenaantal maar met 9% en in een kist van berkenhout tot 4%. Na nog eens 5 weken (3e controle) was er een afname van 48% van het aantal gevonden in de Alpenden houten kist. Alhoewel er optimale dieet- en klimatologische omstandigheden waren in de vurenhouten kist was de afname 36% en bij een berkenhouten kist slechts 8%.


De biomassa van oude larven en de eetactiviteit van de motten larven zijn aanzienlijk lager in de Alpenden houten kist  ten opzichte van de andere soorten hout. Alpenden en Alpenden olie belemmeren de ontwikkeling van nachtvlinders.


(Bron: empirische wetenschappelijke analyses van JOANNEUM RESEARCH Institute, Weiz/Graz)


Herstel kwaliteit


STUDIE


Effecten van Alpenden bij gebruik als materiaal in huis voor meubelen, betreffende leven, slapen, welbevinden en onbewuste welzijn.


Voor de eerste keer was de ervaringskennis van de Alpenden (Latijn: pinus cembra) onderworpen aan een empirische wetenschappelijke analyse. Wetenschappers van het  Joanneum Research  geëvalueerden het effect van Alpenden hout in relatie tot het stress en ontspannings vermogen van 30 gezonde volwassenen door een regionaal onderzoeksprogramma in een blinde studie.


 


Bij de laboratorium testen kwamen grote verschillen in herstelkwaliteit bij de proefpersonen aan het licht. Slapen in een Alpenden bed gaf veel betere testresultaten dan een bed van hout-immitatie. Dit manifesteerde zich in een lage hartslag bij situaties van fysieke en mentale belasting en de daaropvolgende periodes van rust of in een versneld proces van onbewust herstel.


De hartslag van de deelnemers in het bed van hout-immitatie houten bed was afhankelijk van de luchtdruk - men reageerde op meteorologische omstandigheden - een teken van de instabiliteit van de cyclus. Deelnemers die in een Alpenden bed getest werden sliepen onafhankelijk van het weer.


De tweede studie onderzocht een mogelijke invloed van bed materiaal op de kwaliteit van de slaap. De proefpersonen hielden hun nachtrust voor een langere periode van tijd (~ 3 weken) eenmaal in een Alpenden bed, in hun eigen bed, of in een hout-immitatie bed.


De studies bevestigen de aanzienlijke invloed van het gebruik van materiaal op lichamelijke en geestelijke gezondheid. Er was een aanzienlijk betere kwaliteit van de slaap gerealiseerd in het Alpenden houten bed. Betere nachtrust gaat hand in hand met een verlaagde hartslag en een verhoogde trilling van het lichaam in de loop van de dag.


De gemiddelde "besparingen" in het pine houten bed bedroegen 3.500 hartslagen per dag, hetgeen overeenkomt met ongeveer een uur arbeid van hart.


Deze fysiologische resultaten komen overeen met de subjectieve beoordeling van de proefpersonen, die een goede nachtrust, een betere algemene conditie en verrassend een hogere "sociale levendigheid" beleefden in een Alpenden bed. Misschien een reden waarom Hotels en Gasthuizen voorheen een interieur hadden van Alpenden. Het Alpenden hout als meubilair is blijkbaar beter voor hoe we ons voelen en onze gezondheid dan ooit gedacht.


Voor het nobele hout van de "Koningin van de Alpen" ontstaan nieuwe toepassingsgebieden.


 

Specificaties

 • Merk Dormiente
 • Soort Latex kussen
 • Vulling Natuurlatex met Zirbenholz
 • Hardheid Beetje stevig
 • Tijk (stof) 100 % katoen jersey
 • Anti allergisch Ja
 • Slaaphouding Zij/rug
 • Neksteun Nee
 • Maat 40x80
 • Navulbaar / Aanpasbaar Ja
 • Vulgewicht n.v.t.
 • Wasbaar 60 graden
 • Keurmerken en labels 100% Biologisch
 • Aanwezig in winkel Ja, (dit artikel kan afwijken in kleur/uitvoering)
 • Fabrieksgarantie 3 Jaar (vraag naar de voorwaarden)
Waarom Kok Bedden?
 • Unieke collectie
 • 1200 m2 showroom in Putten
 • Eigen professionele montagedienst
 • Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 35
 • Veilige betaalomgeving (SSL)
 • De nachtrust specialist sinds 1946