Auraletto

Voor latex matrassen is een stijgende belangstelling. U weet dat latex wordt gebruikt als toplaag in traditionele binnenvering matrassen, maar meer en meer als de gehele matras "kern". Waarom is er recentelijk een stijgende belangstelling voor latexmatrassen? Van wat we van klanten horen, zijn er een paar verschillende redenen achter de toenemende belangstelling voor latexmatrassen. Een thema dat we horen is dat mensen meer en meer geïnteresseerd zijn in "groene" matrassen. Moderne consumenten die een matras keuze maken met gebruik van alleen natuurlijke ingrediënten, gemaakt van duurzame materialen of die er zeker van willen zijn dat hun bed geen onnatuurlijke materialen in hun slaapkamer klimaat kan brengen.

Lijst Foto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

22 artikel(en)

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 1. Auraletto Latex mattress Organic 24 M-S

  Auraletto Organic 24 M-S heeft een 2 laags kern: een medium ondersteuningslaag en met een heerlijk soft toplaag, deze matras is voor de echte zachtslapers maar geeft ook voldoende steun. Heeft u een heel gevoelige schouder of heup, dan is dit de matras voor u. Speciaal ontwikkeld door Auraletto; ongelofelijk zacht maar toch duurzaam.

  100% natuurlijke latex matras met blijvende veerkracht en hoge elasticiteit. De latex kernen van Auraletto hebben duizenden ventilatiegaatjes om warmteabsorptie te garanderen waardoor u niet te warm wordt tijdens het slapen. Uitgevoerd met een zachte en soepele organic katoenen tijk. Deze Auraletto matras is maar liefst 24cm hoog, waardoor topcomfort gegarandeerd is. Koop de nieuwe norm in natuurlatex matrassen! Nu ter introductie met tijdelijk voordeel!

  Vanaf

  Oude prijs € 1.425,00

  Aanbieding prijs € 1.140,00

  Meer Informatie

  selecteer een optie voor een indicatie van de levertijd
 2. Auraletto Latex mattress combination Organic 26

  Stel hier zelf uw lekker liggende en ondersteunende Organic 26 combinatie samen. De start van dit artikel bestaat uit 2 matrassen Organic 17 naast elkaar met daarop een grote topmatras Organic 9 in de maat 160x200,  kiest u voor grotere maten dan telt het systeem dit door. (kijk op onze site naar de 3 soorten organic 17 matrassen voor de uitvoeringen of kijk goed in de configurator van dit product) Speciaal ontwikkeld door Auraletto; duurzaam vervaardigd en zonder schadelijke stoffen. TIP: voorzie de Organic 17 matrassen eerst van een groot jersey stretch hoeslaken en maak dan de Organic 9 topmatras apart op met een stretch toppermolton en topperhoeslaken voor optimaal gebruiksgemak. Kijk ook eens naar naar de reviews van Auraletto op onze site!

  Na een heupoperatie, een 2 keer geopereerde schouder, rheumatische klachten of u mankeerd niets: Auraletto biedt een 100% natuurlijke latex matras met blijvende veerkracht en hoge elasticiteit zonder drukpunten. De latex kernen van Auraletto bevatten duizenden ventilatiegaatjes om warmteabsorptie te garanderen waardoor u niet te warm wordt tijdens het slapen. Uitgevoerd met een zachte en soepele organic katoenen tijk, niet te strak in het jasje! Deze Auraletto matrascombinatie is 26cm hoog, waardoor comfort gegarandeerd is. Koop de nieuwe norm in natuurlatex matrassen! Nu ter introductie met tijdelijk 20% voordeel!

  Vanaf

  Oude prijs € 3.283,00

  Aanbieding prijs € 2.626,40

  Meer Informatie

  selecteer een optie voor een indicatie van de levertijd
 3. Auraletto Latex mattress combination Organic 33

  Stel hier zelf uw ongelofelijk lekker liggende en ondersteunende Organic 33 combinatie samen (33cm natuurlatex!). De start van dit artikel bestaat uit 2 matrassen Organic 24 naast elkaar met daarop een grote topmatras Organic 9 in de maat 160x200,  kiest u voor grotere maten dan telt het systeem dit door. (kijk op onze site naar de 6 soorten organic 24 matrassen voor de uitvoeringen of kijk goed in de configurator van dit product) Speciaal ontwikkeld door Auraletto; duurzaam vervaardigd en zonder schadelijke stoffen. TIP: voorzie de Organic 24 matrassen eerst van een groot jersey stretch hoeslaken en maak dan de Organic 9 topmatras apart op met een stretch toppermolton en topperhoeslaken voor optimaal gebruiksgemak. Kijk ook eens naar naar de reviews van Auraletto op onze site!

  Na een heupoperatie, een 2 keer geopereerde schouder, rheumatische klachten of u mankeerd niets: Auraletto biedt een 100% natuurlijke latex matras met blijvende veerkracht en hoge elasticiteit zonder drukpunten. De latex kernen van Auraletto bevatten duizenden ventilatiegaatjes om warmteabsorptie te garanderen waardoor u niet te warm wordt tijdens het slapen. Uitgevoerd met een zachte en soepele organic katoenen tijk, niet te strak in het jasje! Deze Auraletto matrascombinatie is 33cm hoog, waardoor ultiem comfort gegarandeerd is. Koop de nieuwe norm in natuurlatex matrassen! Nu ter introductie met tijdelijk 20% voordeel!

  Vanaf

  Oude prijs € 4.135,00

  Aanbieding prijs € 3.308,00

  Meer Informatie

  selecteer een optie voor een indicatie van de levertijd
 4. Auraletto Organic latex hoofdkussen Orthopedic SOFT

  100% natuurlatex neksteun hoofdkussen ORTHOPEDIC van Auraletto in de SOFT uitvoering. Zacht steunend, voor rug-en zijslapers. In de rughouding past de speciale vorm, ontwikkeld voor exacte en drukloze ondersteuning aan uw uw nek en hoofd. En als u naar links of rechts draait om op uw zij te liggen is het daar wat hoger om uw schouderafstand op te vullen. De tijk is gemaakt van organic katoen en de kern is schimmel-en bacteriewerend. Nu met introductievoordeel!

  Vanaf

  Oude prijs € 149,00

  Aanbieding prijs € 129,00

  Levertijd: 1-2 werkdagen
 5. Auraletto Organic latex hoofdkussen Orthopedic Medium

  100% natuurlatex neksteun hoofdkussen ORTHOPEDIC van Auraletto in de MEDIUM uitvoering. Een goede ondersteuning, voor rug-en zijslapers met een grotere schouderbreedte. In de rughouding past de speciale vorm, ontwikkeld voor exacte en drukloze ondersteuning aan uw uw nek en hoofd. En als u naar links of rechts draait om op uw zij te liggen is het daar wat hoger om uw schouderafstand op te vullen. De tijk is gemaakt van organic katoen en de kern is schimmel-en bacteriewerend. Nu met introductievoordeel!

  Vanaf

  Oude prijs € 149,00

  Aanbieding prijs € 129,00

  Levertijd: 1-2 werkdagen
 6. Auraletto Organic latex hoofdkussen Dream Medium

  100% natuurlatex neksteun hoofdkussen DREAM van Auraletto in de MEDIUM uitvoering. Comfortabel en steunend, voor rug-en zijslapers. Van dit neksteunkussen is 1 zijde is 10cm hoog, de ander 12cm hoog, u heeft dus altijd het ideale kussen.  De tijk is gemaakt van organic katoen en de kern is schimmel-en bacteriewerend. Nu met introductievoordeel!

  Vanaf

  Oude prijs € 149,00

  Aanbieding prijs € 129,00

  Levertijd: 1-2 werkdagen
 7. Auraletto Organic latex hoofdkussen Dream Soft

  100% natuurlatex neksteun hoofdkussen DREAM van Auraletto in de SOFT uitvoering. Zacht en vormbaar, voor buik-rug-en zijslapers. 1 zijde is 10cm hoog, de ander 12cm hoog, dus u heeft 2 kussens in een. De tijk is gemaakt van organic katoen en de kern is schimmel-en bacteriewerend. Nu met introductievoordeel!

  Vanaf

  Oude prijs € 149,00

  Aanbieding prijs € 129,00

  Levertijd: 1-2 werkdagen
 8. Auraletto Organic latex hoofdkussen Classic 14 Medium

  100% natuurlatex hoofdkussen Classic-14cm hoog van Auraletto in de MEDIUM uitvoering. Minder zacht en wat dikker, voor zij-en rugslapers. De tijk is gemaakt van organic katoen en de kern is schimmel-en bacteriewerend. Klanten komen al jaren vragen naar de Dunlop latex kussens van vroeger, deze waren nergens meer te krijgen. Maar nu wel weer bij Auraletto! 12 of 14cm hoog en in Soft of Medium. Nu met introductievoordeel!

  Vanaf

  Oude prijs € 149,00

  Aanbieding prijs € 129,00

  Levertijd: 1-2 werkdagen
 9. Auraletto Organic latex hoofdkussen Classic 14 Soft

  100% natuurlatex hoofdkussen Classic-14cm hoog van Auraletto in de SOFT uitvoering. Heerlijk zacht en wat dikker, voor zij-en rugslapers. De tijk is gemaakt van organic katoen en de kern is schimmel-en bacteriewerend. Klanten komen al jaren vragen naar de Dunlop latex kussens van vroeger, deze waren nergens meer te krijgen. Maar nu wel weer bij Auraletto! 12 of 14cm hoog en in Soft of Medium Nu met introductievoordeel!

  Vanaf

  Oude prijs € 149,00

  Aanbieding prijs € 129,00

  Levertijd: 1-2 werkdagen
 10. Auraletto Organic latex hoofdkussen Classic 12 Medium

  100% natuurlatex hoofdkussen Classic-12cm hoog van Auraletto in de MEDIUM uitvoering. Heerlijk comfortabel en niet te hoog, geschikt voor rug-en zijslapers die wat kleiner van postuur zijn of niet te hoge ondersteuning wensen. Klanten komen al jaren vragen naar de Dunlop latex kussens van vroeger, deze waren nergens meer te krijgen. Maar nu wel weer bij Auraletto! 12 of 14cm hoog en in Soft of Medium. De tijk is gemaakt van organic katoen en de kern is schimmel-en bacteriewerend. Nu met introductievoordeel!

  Vanaf

  Oude prijs € 149,00

  Aanbieding prijs € 129,00

  Levertijd: 1-2 werkdagen

Lijst Foto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

22 artikel(en)

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Auraletto: sweet dreams are made of this

Op jacht naar het beste  en meest comfotabele bed geeft veel obstakels maar als u het marketing kaf en alle reclame van deze wereld afgeschud heeft blijft één ding als paal boven water staan: de beste producten zijn natuurlijke materialen als hout, staal en NATUURLATEX. Na een heupoperatie, een 2 keer geopereerde schouder, reumatische klachten of u mankeerd niets: Auraletto biedt een 100% natuurlijke latex matras met blijvende veerkracht en hoge elasticiteit zonder drukpunten. De latex kernen van Auraletto bevatten duizenden ventilatiegaatjes om warmteabsorptie te garanderen waardoor u niet te warm wordt tijdens het slapen. Uitgevoerd met een zachte en soepele organic katoenen tijk, niet te strak in het jasje!  Koop de nieuwe norm in natuurlatex matrassen! Nu ter introductie met tijdelijk groot voordeel!

Een goede matras kopen maakt Auraletto met de Organic series eenvoudig.
Kies uit 3 ondersteuningsvarianten: Medium, Medium/Firm en Firm.
En deze 3 varianten zijn leverbaar met 2 toplagen: Soft of Medium.
Tussen deze totaal 6 varianten zit voor elk gewicht en postuur de ideale Auraletto Organic 24 latex matras!
Veerkracht, aanpassingsvermogen, klimaat, ondersteuning, dat is Auraletto, de nieuwe norm.

Zo veel soorten matrassen te koop, waarom Auraletto natuurlatex?

Auraletto matrassen hebben een zachte, comfortabele en ademende bovenlaag
Uw wervelkolom blijft op een natuurlijke manier volkomen recht gesteund
Echte 100% natuurlatex geeft een ongeëvenaard drukloos gevoel
Natuurlatex volgens onze samenstelling heeft duizenden ventilatiegaatjes en is niet te warm om op te slapen
Omdraaigemak op onze Auraletto bedden
Geluidloos slapen, geen pocketveren die springen
Geen last van beweging van de partner
Natuurlijke melksap zonder toevoeging van chemische stoffen, vervaardigd op de plantage
Hoge duurzaamheid, getest door TUV Reinland
Organic katoenen beddentijk

 

Auraletto naturally pure latex beds advantages De voordelen van Auraletto pure latex matrassen
 

 

Harrie Kok, van KOK Bedden en oprichter van AURALETTO® over latexmatrassen:

Wat zijn alle verschillen en hoe koopt u de beste latex matras?

Voor latex matrassen is een stijgende belangstelling. U weet dat latex wordt gebruikt als toplaag in traditionele binnenvering matrassen, maar meer en meer als de gehele matras "kern". Waarom is er recentelijk een stijgende belangstelling voor latexmatrassen?
Van wat we van klanten horen, zijn er een paar verschillende redenen achter de toenemende belangstelling voor latexmatrassen. Een thema dat we horen is dat mensen meer en meer geïnteresseerd zijn in "groene" matrassen. Moderne consumenten die een matras keuze maken met gebruik van alleen natuurlijke ingrediënten, gemaakt van duurzame materialen of die er zeker van willen zijn dat hun bed geen onnatuurlijke materialen in hun slaapkamer klimaat kan brengen, zoals een recent probleem met gevaarlijke gassen in synthetische schuimen.

Auraletto bied een electrosmog-vrij slaapklimaat

In de meeste bedden met metalen veren gedragen deze veren zich als kleine magneten. Hun velden duwen en trekken elkaar aan op hetzelfde moment. Deze velden kunnen gemakkelijk ongelijke magnetische velden maken. Hoewel de magnetische en elektromagnetische straling onzichtbaar is, zorgt de aanwezigheid voor onrust binnen onze innerlijke systeem. Onderzoekers weten dat dit kan resulteren in verstoorde slaap, bloedtoevoer, bloedsomloop of problemen van ons metabolisme. Ook is er kans op hoge bloeddruk,verhoogde transpiratie of verzakking.
Er zijn fabrikanten en merken die sommige van deze "groene" kwaliteiten aanbieden, zoals gebruik van biologisch katoen of wol in de bekleding,  ze hebben echter niet de latex kernen met elastische eigenschappen die alleen een 100% natuurlatex matras biedt.

Een andere groep vindt 100% natuurlijk latex interessant vanwege zijn hypo-allergene, anti-bacteriële en anti-huismijt kwaliteiten. Deze organismen gedijen niet in natuurlijke latex.

Er zijn een heleboel mensen die gewoon geen comfortabele matras kunnen vinden. Vaak hebben ze specifieke pijnkwesties die ze proberen aan te pakken, maar hebben allerlei andere matrasopties geprobeerd en kunnen gewoon geen goede nachtrust krijgen. Ervaar de ideale mix van ondersteuning en comfort van Auraletto.

100% natuurlatex is echt een geweldige keuze voor iedereen. Er is geen 'groener' matras dan een natuurlijke latex matras, en het kan een zeer effectieve keuze zijn voor mensen met een chemische gevoeligheid of andere allergie.

De belangrijkste reden waarom natuurlatex de ideale matras is betreft het unieke comfortabele slaapoppervlak. Auraletto natuurlatex heeft zowel een zeer open oppervlak voor optimale ventilatie maar ook hoog elastische eigenschappen waardoor drukpunten op het lichaam vermeden worden. Dus voor degenen die net niet in staat waren om een ​​goede nachtrust te krijgen of problemen hebben met pijn, is een Auraletto natuurlatex matras de beste keus, met ongeëvenaard comfort en optimale ondersteuning, vooral voor de wervelkolom, met name onderin.

Auraletto mold filling with pure natural latex Auraletto mal vullen met pure latexsap

Hoe maak je de beste latex matrassen?

Als we kijken naar de verschillen tussen natuurlijke en synthetische latex matrassen, op basis van pure comfort, verkies ik natuurlijke latex. Ik zal eerlijk tegen u zijn, als u kritisch op latex matrassen bent, lijkt een keuze maken niet makkelijk. Terwijl ik het basisverschil in latex, natuurlijk versus synthetisch heb genoemd, is er ook nog de manier waarop de latex wordt vervaardigd.

Er zijn twee methoden, de originele Dunlop-methode, een reeds lang bestaande, traditionele methode en welke voornamelijk gebruikt wordt voor het maken van natuurlijke latex en de nieuwere Talalay-methode, die voornamelijk gebruikt wordt voor het maken van synthetische latex (alhoewel, om het ingewikkeld te maken, is er nu ook een soort natuurlijke Talalay-latex, maar met een veel hogere prijs als natuurlijke Dunlop latex).

Zonder dat je in slaap valt, heb ik hier een zeer korte beschrijving van hoe latex gemaakt wordt. Als u dit begrijpt, zal u een veel beter inzicht krijgen in wat u moet zoeken bij het kopen van een latexmatras.

Natuurlijke latex wordt met de hand in vloeibare vorm verzameld, vervolgens in grote vaten gegoten, waarna het zorgvuldig wordt gefilterd om ongewenste deeltjes te verwijderen. Het wordt dan gegoten in grote mallen, geëmulgeerd met water en luchtbellen, dan wordt het langzaam verwarmd en gevulkaniseerd, een proces waarbij het vloeibare latexrubber omgezet wordt in een flexibele, vaste toestand.

Zoals ik hierboven noemde, zijn er twee vulcanisatie methoden in gebruik om vaste latex te produceren. De oudste techniek, en de meest bekende, is de Dunlop-methode, die een meer ondersteunende en natuurlijke latex geeft. De nieuwste techniek, genaamd het Talalay-proces, is in wezen dezelfde methode, behalve dat het een snel-bevriezing bevat die de kleinere luchtbellen in de mal onmiddellijk opheft waarna het snel wordt verhit om de latex vloeistof te stollen, wat resulteert in een iets slapper, minder ondersteunend aanvoelend product.

Hier kom ik bij de kern: natuurlijk latex gemaakt met behulp van de Dunlop-methode heeft een wat steviger en meer levend gevoel dat Talalay latex. En Dunlop latex is minder duur dan Talalay, daardoor krijg je ook een kostenbesparing. Om deze redenen verkies ik voor mijn Auraletto latex natuurlijk materiaal gemaakt met het Dunlop procédé. ECHTER: je kan het beste van beide werelden krijgen als je een Auraletto Organic 24 combi-matras neemt met een basis van steviger Dunlop en een bovenste laag van Soft of medium Dunlop (de Dunlop basislaag geeft je de goede ondersteuning en het comfort, en de zachtere Dunlop toplaag geeft een zachter, meer luxueus gevoel voor het contact met uw lichaam).

Ik verkies 100% natuurlijke latex over synthetische of gemengde latex matrassen. Natuurlijke latex heeft levendiger, meer responsieve en elastische eigenschappen dan de synthetische of gemengde latex matrassen. Natuurlijke latex heeft gewoon een comfortabeler gevoel. Daarnaast is natuurlijke latex duurzaam, bestand tegen vorming van lichaamsindrukken. Het biedt andere voordelen die het synthetische latex niet heeft, zoals de natuurlijk anti-stofmijt, anti-schimmel en anti-huismijt kwaliteiten, de hypo-allergene eigenschappen, en het is een chemisch vrij bed dat geen gas uitstoot. Verder in dit artikel meer over de verschillen.

Als laatst voordeel, misschien wel het meest belangrijke, geeft u later bij het afdanken van de matras na vele jaren trouwe dienst iets terug aan de natuur waar deze wel raad mee weet.

Auraletto heeft goed ontworpen, natuurlijke latex matrassen. Tip: Vermijd matrassen die onworpen zijn met overmatige zones of "insnijdingen". Dit gebeurd om mindere kwaliteit te verdoezelen.

Zoek een ademende buitenbekleding, bij voorkeur een organic katoen die geen chemische brandvertragers bevat. De bekleding van de matras mag niet te dik of gevuld zijn, zodat u in nauw contact blijft met wat u voor betaalt  ... natuurlatex.

Kies een katoenen of Tencel molton matrasbeschermer en een hoeslaken van katoen met een klein beetje stretch voor optimaal ligcomfort.

Tot ziens in mijn winkel in Putten!

Met vriendelijke groet,

Harrie Kok


 

FEIT: voordelige aanbiedingen in latexmatrassen hebben vrijwel zeker een groot percentage synthetische toevoeging om de prijs te drukken

FEIT: een 100% natuurlatex matraskern kan alleen op de plantage in Azië gemaakt worden, nooit in Europa

FEIT: de meeste latex matrassen hebben bijna altijd een kern met een mix van natuurrubber (het melksap van de rubberboom) met synthetisch latex en andere toevoegingen.

FEIT: Volgens de Europese norm mag een matras met minimaal 40% aandeel melksap van de rubberboom al een natuurlatex matras worden genoemd! Kijk zo schep je wel verwarring voor de consumenten en zelfs voor het gros van de verkopers van deze matrassen.

 

Auraletto Organic latex mattres core Auraletto organic latex matraskern
 

Synthetische Rubber

Voordelen: Deze matraskernen kunnen in Europa gemaakt worden, gedurende het hele jaar en  voor een lage prijs. Deze matrassen zijn redelijk elastisch maar vervormen  vrij snel en gaan ongeveer 8 jaar mee.

Nadelen: Het is een aardolieproduct, (Styrene Butadine Rubber), hoge energiekosten voor productie en geen hernieuwbare grondstof. Het ademt niet goed en is minder vochtdoorlatend. Alleen leverbaar in Medium en Firm (Soft niet mogelijk). Bij de matrasproductie zijn een aantal procesversnellers en diverse chemische vulcanisatiemiddelen nodig.

Gemengde Synthetische met Natuurrubber

Voordelen: Deze matraskernen kunnen in Europa gemaakt worden, gedurende het hele jaar en  voor een lage prijs. Deze matrassen zijn behoorlijk elastisch, vervormen minder snel en gaan ongeveer 10 jaar mee.

Nadelen: Het is deels een aardolieproduct, (Styrene Butadine Rubber), hoge energiekosten voor productie en geen hernieuwbare grondstof. Het ademd niet goed en is minder vochtdoorlatend. Leverbaar in Medium, Firm en Soft (beperkte kwaliteit). Bij de matrasproductie zijn een aantal procesversnellers en diverse chemische vulcanisatiemiddelen nodig. Het aandeel natuurlatexsap is ouder dan 4 maanden en daardoor gemengd met amoniak (voor de houdbaarheid gedurende transport naar Europa). Geen stabiele productie kwaliteit vanwege menging van 2 totaal verschillende grondstoffen (extra veel hulpproducten noodzakelijk).

100% natuurlatex

Voordelen: 100% natuurlatex matrassen zijn naast Medium en Firm ook in Soft leverbaar. Deze matrassen zijn heel elastisch, sterk, duurzaam en gaan minimaal 12 jaar mee. 100% hernieuwbare grondstof. CO2 negatieve produktie. 10 maal lager energieverbruik tijdens produktie.

Nadelen: kan alleen direct op de plantage gemaakt worden, niet in Europa, wat soms langere levertijden geeft. Strenge controle van de latexsap kwaliteit. Hogere prijs van grondstof. Hoger gewicht van de matras. Strikte regels op de plantages.
 

AURALETTO:

• Zijn de meeste matrassen u te hard en heeft u snel last van pijnlijke schouders en heupen dan zijn deze matrassen ideaal voor u.
• Natuurlatex heeft een open celstructuur met daardoor goede ventilatie, lange levensduur, schimmelbestendig, huisstofmijt werend.
• Auraletto natuurlatex matrassen bieden een als “op een wolk” gevoel dat ongelofelijk is.
• Zodra u beweegt past natuurlatex zich aan uw houding aan waardoor het drukverlagend is, maar ook altijd een perfecte ondersteuning geeft.

Garantievoorwaarden Auraletto matrassen:
Auraletto geeft 1 jaar garantie op materiaal- en fabricagefouten op de tijk van al haar matrassen en topmatrassen.

Auraletto geeft garantie op de kern van haar matrassen, wanneer fabricagefouten en  fysieke veranderingen zijn opgetreden die zichtbaar een dikteverlies van meer dan 2 cm van het natuurlatex  materiaal veroorzaken. Deze garantie geldt niet bij normaal verlies van iets stevigheid door verstrijken van de jaren en bij de verandering van eigenschappen en/of verkleuring, die geen invloed hebben op de veerkrachtige en ondersteunende eigenschappen.
  
Voor de kern van de Auraletto matrassen geldt een standaard garantieperiode van 5 jaar. U krijgt in totaal 10 jaar garantie, na 5 jaar geldt een afschrijving.
U ontvangt dan in voorkomend geval bij gebleken materiaal- of fabricagefouten een korting, berekend als percentage over de aanschafwaarde van het oorspronkelijke product, op de aanschafprijs van een vervangend product:
- na 5 jaar en tot 6 jaar na factuurdatum: 80% korting;
- na 6 jaar en tot 7 jaar na factuurdatum: 60% korting;
- na 7 jaar en tot 8 jaar na factuurdatum: 40% korting;
- na 8 jaar en tot 9 jaar na factuurdatum: 20% korting;
- na 9 jaar en tot 10 jaar na factuurdatum: 10% korting.

Voor de kern van de topmatrassen geldt een standaard garantieperiode van 2 jaar. U krijgt in totaal 5 jaar garantie, waarvan 2 jaar volledig.  
Na 2 jaar geldt een afschrijving. U ontvangt dan in voorkomend geval bij gebleken materiaal- of fabricagefouten een korting, berekend als percentage over de anschafwaarde van het oorspronkelijke product, op de aanschafprijs van een vervangend product:
- na 2 jaar en tot 3 jaar na factuurdatum: 75% korting;
- na 3 jaar en tot 4 jaar na factuurdatum: 50% korting;
- na 4 jaar en tot 5 jaar na factuurdatum: 25% korting

100 Dagen omruilgarantie van Auraletto matraskern
Auraletto biedt voor haar matrassen ‘100 dagen omruilgarantie’. Indien het matras bij de koper niet aan de verwachting voldoet, kan hij of zij het matraskern binnen 100 dagen omruilen tegen een ander type. Omruilgarantie wordt verleend, indien aan de navolgende voorwaarden is voldaan:

De ’100 dagen omruilgarantie’ geldt alleen op alle 1-persoons matraskernen in de maten 80x200, 90x200 en 90x210
De aanspraak op de ’100 dagen omruilgarantie’ dient de koper in te dienen bij het verkooppunt waar de koper het desbetreffende Auraletto matras heeft gekocht.
Om aanspraak te maken op de ’100 dagen omruilgarantie’ dient de originele aankoopbon/factuur als bewijs en moet overlegd kunnen worden
De omruiling moet plaatsvinden binnen 100 dagen na aankoopdatum
Het matras dient fatsoenlijk en schoon te worden aangeleverd.
De koper kan eenmalig gebruikmaken van de ’100 dagen omruilgarantie
De koper dient een ander type matraskern uit te kiezen uit de collectie van Auraletto
Er worden per omgeruilde matras kosten in rekening gebracht t.b.v. administratie-, transport- en verwerking.
De kosten voor het omruilen van een Auraletto kern binnen de 100-dagen omruilgarantie kunt u opvragen bij uw Auraletto Dealer