Dekens

Kok Bedden is specialist in dekens, gemaakt van wol en andere natuurhaar. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat wol en andere natuurhaar een zeer hoog vermogen heeft om overtollig vocht weg te werken. Gedurende de nacht zijn er een paar periodes dat u in bed veel transpireert. Wol en natuurhaar werkt dit snel en afdoende weg. Lees meer

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
per pagina

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
per pagina

Specialist in dekens

Wol en natuurhaar is de optimale temperatuur regulator. Het verschaft warmte als het koud is en geeft koelte bij warmte. Het gebruik van wollen en ander natuurhaar dekens verminderen de kans op ontwikkeling van huismijt. Dank zij het natuurlijke watergehalte (17%) is wol van nature een "vlamvertrager".

Dekens, spreien, plaids, gemaakt van de mooiste materialen als; scheerwol, lamswol, merinowol, kameelhaar, alpaca en lama, kasjmier, jak, kasjgora en Yangir. Van bekende merken als; Aabe en Brun de Vian-Tiran.

Net zo behaaglijk als de beddendeken van vroeger, maar de kleuren van nu. Kunt u zich de tijd van vóór het dekbed nog kunnen herinneren: met lakens en een wollen deken. Het is een type bedbedekking dat de laatste decennia ’s wat aan populariteit heeft verloren maar op de weg terug is. De wollen dekens zijn milieuvriendelijk, gezond, uitermate brandveilig en verschaft bovendien het hoogste comfort. De holle structuur van wol en luxe haarsoorten zorgt voor een goede isolatie en luchtdoorlating. Door de natuurlijke aard van de grondstof en het gebruik van uitsluitend natuurlijke kleurstoffen, zijn de dekens ook volledig recyclebaar. Kok Bedden heeft een assortiment dekens van verschillende type wol als lamswol, merinowol, schapenwol en andere luxe haarsoorten als kameelhaar, mohair, lama, alpaca, kasjmier, kasjgora, yak en yangir.

Zoekt u een mooi en exclusief cadeau voor uw geliefde, familie of relatie? Wij sturen uw bestelling als cadeau verpakt naar elk adres in Nederland op. En als u een brief met persoonlijke boodschap bij wilt voegen kan dat.

Mohair dekens: Het haar van de angorageit heeft zijn naam te danken aan de streek van Ankara in Turkije. Louis Brun bracht de mohair deken op de markt in 1962. Het mohair is afkomstig uit fokkerijen in Zuid-Afrika, Texas en Turkije. Deze bijzonder lange en glanzende vezelverschaft niet alleen warmte en lichtheid die de deken voor elk seizoen geschikt maken, maar tevens een glanzend, golvend aanzien waardoor de kleuren extra fraai uitkomen.

Kameel dekens: De kameel waar Brun de Vian-Tiran het haar van gebruikt voor de dekens is de Camelus Bactrianus (de tweebultige kameel) , gebruikt door de Tartaren, de Mongolen en de Chinezen en beschreven in de reisverslagen van Marco Polo. Men kiest het fijnste donshaar en schiften het "stekelhaar", of grove haren waardoor de kameelhaar-dekens al zo'n halve eeuw zo "schuimig"aanvoelen.

Lama en Alpaca dekens: De Camelida (kameelachtigen) of lama-achtigen zijn ons nagelaten door de Inca's en zijn afkomstig uit de streek van het Titicacameer op 4000 meter hoogte tussen Bolivia en Peru. De lama en de alpaca zijn gedomesticeerd en worden gefokt om als lastdier te dienen, voor de melkproduktie, het vlees, de huid en de wol. Alpaca is zacht en "schuimig"en biedt de grootste variatie aan natuurlijke kleuren: er bestaan 22 tinten die uiterst nauwkeurig zijn geïnventariseerd de handelaren in Arequipa.

Kasjmier dekens: De kasjmiergeit heeft één van de fijnste en beroemdste vachten. Reeds aan het begin van de negentiende eeuw erkende de "Société Royale et Centrale d'Agriculture" de identiteit van dit ras, ook wel "donsgeit"of "Tibetaanse geit" genoemd "in heel Azië, vanaf de Wolga tot voorbij Gortopp, bij de Kirgiz en bij de Calmoecks en tenslotte in alle landen war de lama-reliegie heerste". Tegenwoordig worden zij aangeduid met de naam van de provincie Kasjmier, in India. De kasjmiergeiten worden voornamelijk nog gefokt in Iran en in Centraal Azië: China (Xingjiang, Tibet), Mongolië...Zij leven op grote hoogte tussen de 4000 tot 6000 meter. Het donshaar van de geit kiest Brun de Vian-Tiran vanwege zijn dichtheid en extreme zachtheid.

Kasjgora dekens: De Kasjgora geit is een kruising van de kashmiergeit en de Mohair- (of angora) geit. Brun de Vian-Tiran werd door de vereniging van fokkers uit  Nieuw-Zeeland gekozen om de kasjgora deken te vervaardigen. Het mohair verschaft de schitterend naturel witte kleur en het kasjmier de zachtheid.

Jak dekens: De Jak is het Aziatische lid van onze bovidae familie (de holhoornigen) en leeft in de uitlopers van de Himalaya op ongeveer 4000 meter hoogte, in Centraal Azië, Mongolië, Kirgizistan en Tadzikistan...Hij wordt gefokt als lastdier en om het vlees en de melk. Het is een rustig, volgzaam en gemakkelijk dier. Het raak zijn vacht door verharing kwijt. Men hoeft de haren dus slechts op te rapen. De artikelen van jakhaar zijn alleen in de natuurlijke bruine tinten verkrijgbaar.

Yangir dekens: Yangir is de naam van de Bouquetin Sibérien Ibex siberica die leeft op de flanken van de Himalaya in Kirghinistan. Het toppunt van zachtheid en elegantie en zeer licht, enkel te verkrijgen in de natuurlijke kleur.

Meer bedtextiel

• Molton matrasbeschermers, molton kussenslopen
• Waterdichte hoeslakens en kussenslopen
• Hoeslakens, topperhoeslakens, split-topperhoeslaken
• Dekbedovertrekken in zachte katoen, flanel katoen, percal katoen, satijn katoen, bamboe, linnen en zijde.