Ethnicraft

Ethnicraft ontwerpt en vervaardigd massief houten bedden met een strakke en natuurlijke uitstraling. De bedden, nachtkastjes en linnenkasten zijn leverbaar in teak en blank eikenhout. Eenvoudig, authentiek, functioneel en tijdloos, met respect voor milieu en samenleving. Ethnicraft is voortdurend op zoek naar vernieuwende technieken om massief hout te bewerken, en om hout te combineren met andere materialen. Op die manier kan Ethnicraft een kwaliteitsvolle en duurzame collectie bedden en meubelen aanbieden.

Lijst Foto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

 1. KDS eiken hout schuifdeur kledingkast Ethnicraft

  Deze tijdloze massief houten 2-deurs schuifdeur kledingkast heeft een aangename natuurlijke kleur. Het massieve eikenhout is voorzien van FSC-keurmerk en vindt zijn oorsprong in goed beheerde bossen. Maten:166 breed x 65 diep x 218 hoog.

  Vanaf € 3.229,00

  Meer Informatie

  selecteer een optie voor een indicatie van de levertijd
 2. KDS teakhout schuifdeur kledingkast Ethnicraft

  Deze tijdloze massief houten 2-deurs schuifdeur kledingkast heeft een aangename natuurlijke kleur. Het massieve teakhout is voorzien van FSC-keurmerk en vindt zijn oorsprong in goed beheerde bossen. Maten:166 breed x 65 diep x 218 hoog.

  Vanaf € 3.449,00

  Meer Informatie

  selecteer een optie voor een indicatie van de levertijd
 3. Bed Spindle in notenhout van Ethnicraft

  Het Spindle Bed van Etnicraft is een ontwerp van Nathan Yong. De ranke spijlen aan het hoofdeinde van het bed verwijzen naar de karakteristieke aanblik van en spinnewiel. De afgeronde hoeken en de iets taps toelopende poten geven het bed een uitgebalanceerde uitstraling. Het bed is vervaardigd uit donker walnotenhout of licht eikenhout. Het bed wordt geleverd exclusief matras en exclusief lattenbodem. Binnen de Spindle-collectie zijn tevens een nachtkastje en een bankje verkrijgbaar. Basisprijs is eikenhout, kies in de configurator optioneel voor walnoothout.

  Vanaf € 1.269,00

  Meer Informatie

  selecteer een optie voor een indicatie van de levertijd
 4. Massief teakhouten bed Air van Ethnicraft

  Het Ethnicraft Air Bed is een fraai ontwerp van Alain van Havre. Deze naam zegt eigenlijk genoeg. Dit fijne bed met zijn mooie vormen is heerlijk glad afgewerkt. Het luchtige ontwerp van het bed staat in mooi contrast met het natuurlijke karakter van massief hout. Naar keuze kan het bed vervaardigd worden uit eiken- of teakhout (FSC gecertificeerd). Basisprijs is eikenhout, kies in de configurator optioneel voor teakhout.

  Vanaf € 1.079,00

  Meer Informatie

  selecteer een optie voor een indicatie van de levertijd
 5. HP bed in teakhout van Ethnicraft

  Het Ethnicraft HP Bed is een fraai ontwerp van Alain van Havre. Deze naam zegt eigenlijk genoeg. Dit fijne bed met zijn mooie vormen is heerlijk glad afgewerkt. Het luchtige ontwerp van het bed staat in mooi contrast met het natuurlijke karakter van massief hout.

  Vanaf € 1.659,00

  Meer Informatie

  selecteer een optie voor een indicatie van de levertijd
 6. Madra - massief eiken ledikant van Ethnicraft

  Dit tijdloze massief eikenhout ledikant heeft een aangename natuurlijke kleur. Het massieve hout van dit Ethnicraft ledikant is voorzien van FSC-keurmerk en vindt zijn oorsprong in goed beheerde bossen in Europa.

  Vanaf € 1.749,00

  Meer Informatie

  selecteer een optie voor een indicatie van de levertijd

Lijst Foto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

Het meubilair roept emotie op door de warmte en natuurlijkheid van het basismateriaal: massief hout. Dit is niet enkel het meest traditionele materiaal voor meubilair, bovendien draagt hout met zijn prachtige kleuren en nerven bij tot het delicate karakter van de Ethnicraft collectie bedden. De internationale huisontwerpers van Ethnicraft zijn voortdurend op zoek naar vernieuwende technieken om massief hout te bewerken, en om hout te combineren met andere materialen. Op die manier kan Ethnicraft een kwaliteitsvolle en duurzame bedden aanbieden.

Het teak hout wat Ethnicraft gebruikt komt van 2 bronnen. Het verzamelen en hergebruiken van hout van afgebroken loodsen op het eiland Java in Indonesië en van teak plantages, oorspronkelijk opgezet door de Nederlanders, 150 jaar geleden. Hier wordt een streng beleid gevoerd betreffende het aantal gevelde bomen per jaar en de herplantage van bomen. Het gebruikte eikenhout komt van Franse en Siberische bossen die ook goed beheerd worden. Ethnicraft gooit niets weg, alle houtafval wordt gebruikt om weer kleine meubelen of houten assessoires van te maken.

Houten bed eiken Madra van Ethnicraft