Eco Boxsprings

Kok Bedden is specialist in natuurlijke, biologische en organische boxsprings, bedden en bedtextiel. Wat goed genoeg was voor onze voorouders is ook nog steeds het beste voor ons anno nu. Onze huid is een membraam, het geeft transpiratie af en kan ook van alles opnemen. Kies voor een ecologisch slaapsysteem zodat uw lichaam geen chemicaliën opneemt tijdens de nachtrust.
Ga terug
per pagina

1 product

 1. Natuurlijke boxspring VEGA Special Editon - vlak
  Dormiente Natuurlijke boxspring VEGA Special Editon - vlak
  • Geen metalen veren
  • Inclusief natuurlatex matras
  • 10 verschillende kleuren
  • gemaakt van natuurlijke materialen
  Vanaf € 3.562,00
  Levertijd: 8-10 weken
per pagina

1 product

Natuurlijke eco boxsprings bij Kok Bedden

Eco boxsprings zijn boxsprings gemaakt van natuurlijke materialen en/of materialen die de mens en het milieu niet belasten. In de niche markt van ecologische en duurzame slaapsystemen hebben wij jarenlange ervaring door het uitvoerig testen en verkopen van meerdere natuurmerken. Hieronder geven wij graag meer informatie over Dormiente, ons topmerk in natuurlijke slaapsystemen.

Dormiente eco boxsprings - The green way to sleep

Dormiente heeft een uitgebreid programma eco-boxsprings zonder metaal, genaamd VEGA boxspring. Het frame van deze boxspring is gemaakt van massief dennenhout.

Het boxspring onderstel

Het frame waarop het onderstel van deze boxsprings is gebouwd is gemaakt van massief dennenhout. Bij de gewone VEGA uitvoering zijn dit 2 lagen hout en bij de NATURAL uitvoering maar liefst 3 lagen voor een extra hoog onderstel. Daarop wordt eerst een laag ventilerende en sterke mix van latex en kokosfibers aangebracht met daarop een dikke laag 100% natuurlatex van de allerhoogste kwaliteit. Hierdoor ontstaat een ondersteunend en zeer duurzaam onderstel met gemak 2 x de levensduur van een matras kan halen. 

Geen metaal

Anders dan gewone boxsprings is de vering in het onderstel en het matras niet gemaakt van staal. Dit betekent dat u niet wordt blootgesteld aan elektromagnetische straling. In plaats daarvan hebben zij de basis afgedekt met een mix van latex en kokosfibers met daarop 100% natuurlatex  en pure wol. Alle materialen van Dormiente zijn door en door getest zodat ze zeker weten dat alles vrij is van schadelijke stoffen.

Accessoires

Dormiente biedt een ruime keuze aan accessoires voor de VEGA en Clia boxspringserie. Zo zijn er bijvoorbeeld vele prachtige stoffen, allemaal  van natuurlijke materialen en kan er worden gekozen uit verschillende soorten poten in prachtige houtsoorten zoals noten, eiken, beuken en kersen. Oprioneel zijn ook afneembare en wasbare hoezen verkrijbaar om het bed stof- en vlekvrij te houden. Andere opties zijn prachtige nachtkastjes, ladenkasten en tafeltjes.

Dormiente handgemaakte natuurlijke boxsprings

Ecologische boxspring-matrassen van Dormiente

Bij de VEGA Special Edition boxspring van Dormiente bieden wij 100% natuurlatex matras Classic MEDIFORM aan. Dit is een topklasse 100% natuurlatex matras met een 15 cm. kern, verkrijgbaar in 2 hardheden en met vullingen in de hoes zoals pure wol. De boxspring onderstellen van Dormiente zijn ook los verkrijgbaar (excl. matrassen) of met een andere matras uit de collectie van Dormiente. In de winkel in Putten geven we graag advies over de mogelijkheden.

Bekijk ook al onze matrassen