Ethnicraft bedden

Ethnicraft ontwerpt en vervaardigd massief houten designbedden met een strakke en natuurlijke uitstraling. De bedden, nachtkastjes en linnenkasten zijn leverbaar in teak of blank eikenhout. Eenvoudig, authentiek, functioneel en tijdloos, met respect voor milieu en samenleving. Ethnicraft is voortdurend op zoek naar vernieuwende technieken om massief hout te bewerken.
Ga terug
per pagina

4 producten

 1. Ethnicraft Oak Nordic II ledikant - massief eiken
  • GRATIS MONTAGE
  Vanaf € 1.829,00
  Levertijd: 4-6 weken
 2. Ethnicraft Air ledikant - massief eiken
  • GRATIS MONTAGE
  Vanaf € 1.319,00
  Levertijd: 6-8 weken
 3. Ethnicraft Spindle ledikant - massief eiken
  • GRATIS MONTAGE
  Vanaf € 1.559,00
  Levertijd: 8-12 weken
 4. Ethnicraft Madra ledikant - massief eiken
  • GRATIS MONTAGE
  Vanaf € 2.139,00
  Levertijd: 6-8 weken
per pagina

4 producten

Ethnicraft

Houten bedden en meubelen van Ethnicraft

Het meubilair van Ethnicraft roept emotie op door de warmte en natuurlijkheid van het basismateriaal: massief hout. Dit is niet enkel het meest traditionele materiaal voor meubilair, het draagt met haar prachtige kleuren en nerven ook bij aan het delicate karakter van de Ethnicraft collectie. De internationale huisontwerpers van Ethnicraft zijn voortdurend op zoek naar vernieuwende technieken om massief hout te bewerken, en om hout te combineren met andere materialen. Op die manier kan Ethnicraft een kwaliteitsvolle, tijdloze en duurzame beddencollectie aanbieden.

Hout management

Ethnicraft maakt meubelen van teak, eiken en notenhout. Het teak hout wat Ethnicraft gebruikt komt van 2 bronnen. Zij verzamelen en hergebruiken hout van afgebroken loodsen op het eiland Java in Indonesië en gebruiken hout van teak plantages, oorspronkelijk opgezet door de Nederlanders, 150 jaar geleden. Hier wordt een streng beleid gevoerd betreffende het aantal gevelde bomen per jaar en de herplantage van bomen. Het gebruikte eikenhout komt van Franse en Siberische bossen die ook goed beheerd worden. Het walnoot hout dat gebruikt wordt komt uit Amerika. Ethnicraft gooit niets weg, alle houtafval wordt gebruikt om weer kleine meubelen of houten assessoires van te maken.

Ethnicraft bedden