Texeler

Texeler

Texeler® kent als expert de unieke eigenschappen van Texelse schapenwol. Heerlijk warm in de winter, koel in de zomer. Deze fabriek, vlakbij de dijk in havenplaats Oudeschild, heeft tientallen jaren ervaring met dit natuurproduct en de juiste weeftechniek. Het resultaat? Een prachtige collectie dekbedden, futons, kussens en onderdekens voor iedere slaapwens.
Ga terug
per pagina

15 producten

  •  Texeler® specialist
  •  Ruime collectie in de showroom
  •  Gratis levering
  •  Texeler® specialist
  •  Ruime collectie in de showroom
  •  Gratis levering
per pagina

15 producten

Lekker onder je Texeler wol dekbed

TexelWool, lekker slapen onder een dekbed van schapenwol. Elke nacht comfortabel en zacht slapen. Een zomer en winter dekbed op de juiste temperatuur en ’s ochtends uitgerust weer opstaan. Klinkt aantrekkelijk? U moet wel de juiste uitvoering aanschaffen, belangrijk is het vierkante meter vulgewicht. Er is natuurlijk de 4-jaargetijden uitvoering maar ook het meerkeuze systeem waarbij 4 dikte's bestaan en deze zijn ook combineerbaar voor de winter.

Schapenwol, waarom eigenlijk? TexelWool kent als geen ander de unieke eigenschappen van Texelse schapenwol. Vergeet niet de heilzame kracht van lanoline (wolvet) op spieren en gewrichten.

Voordelen van Texeler wollen dekbedden

Texeler wollen dekbedden zijn:

- Ventilerend

Wol ventileert zeer goed en beschikt over het grootste absorptievermogen van alle natuurlijke vezels. Daardoor is het zo’n uitstekend materiaal tegen transpiratie. Wol neemt vocht gemakkelijk op en ‘ademt’ dit als het ware ook weer uit.

- Licht

Wol is licht, de vezels van een dikke schapenvacht zijn zo licht zijn als een veertje. Een wollen winterdekbed is, naast heerlijk warm, ook zacht en vol volume maar wel wat zwaarder dan dons. Wol is zelfreinigend, in elke schapenvacht bevindt zich lanoline – het natuurlijke wolvet. Het maakt de wol zelfreinigend, bacteriewerend en vuilafstotend.

- Vormvast

Wol is vormvast, een wolvezel is enorm elastisch. Zodra deze wordt uitgerekt, krijgt de vezel snel haar oorspronkelijke lengte en vorm terug. Wol heeft een zeer lange levensduur: maar liefst zo’n tachtig jaar. Tijdens die hele periode behoudt het materiaal haar natuurlijke, goede eigenschappen.

- Duurzaam

Wol is duurzaam want het is een vernieuwbare grondstof: op een natuurlijke manier krijgt het schaap immers een nieuwe vacht. Bovendien is wol 100% recyclebaar. Het neemt stoffen op en verlaagt het CO2-gehalte in de lucht. Schapenwol is dus een natuurlijke klimaatverbeteraar! Wol voorkomt huismijt, zuivere scheerwol in uw bed of matras biedt een optimale ventilatie. De temperatuur en hoeveelheid vocht wordt gereguleerd, zodat het materiaal geen aantrekkelijke omgeving is voor huismijt. Als u het (dek)bed regelmatig lucht, krijgt de huismijt geen kans. Ideaal voor mensen met een allergie.

- Brandvertragend

Wol werkt brandvertragend en is een relatief veilig materiaal bij een brand. Het verbrandingspunt ligt rond de 600º Celsius. Wol vormt geen (brandende) druppels die voor uitbreiding van de brand kunnen zorgen.

- Anti schimmel

Schimmels krijgen weinig kans bij wol. Zij hebben namelijk warmte nodig en een relatieve luchtvochtigheid. Omdat wol dat zelf reguleert, zal er geen klimaat ontstaan waarin schimmels zich makkelijk ontwikkelen.

Texeler