Donzen dekbedden

Donzen dekbedden

Een donzen dekbed is heerlijk warm, voelt licht aan en staat bekend om zijn hoge isolatiewaarde. Daarnaast heeft het een hoog vochtopnemend en sterk ademend vermogen, waardoor de lichaamstemperatuur ‘s nachts constant blijft. Kok Bedden biedt donzen dekbedden in verschillende warmteklassen voor een optimale nachtrust. Bekijk hier onze collectie en kies jouw favoriet
Ga terug
per pagina

24 producten

per pagina

24 producten

Kok Bedden heeft een ruime collectie met donzen dekbedden. Ontdek welke bij jou past! Of neem eens een kijkje bij onze gehele dekbedden collectie.

Een donzen dekbed heeft een hoog vochtopnemend en sterk ademend vermogen, waardoor je lichaamstemperatuur onder een donzen dekbed ‘s nachts constant blijft. Kok Bedden heeft een ruime collectie met donzen dekbedden. De meeste donzen dekbedden uit onze collectie kunnen ook bijgevuld worden wanneer dat nodig blijkt. Zo geniet je altijd van een comfortabele nachtrust onder jouw donzen dekbed.

Donzen dekbedden zijn duurzaam en natuurlijk

Donzen dekbedden worden gemaakt van het dons van eenden en ganzen. Dons is een natuurproduct en kan per streek en periode van het jaar verschillen in vulkracht. Het dons uit onze donzen dekbedden komt uit landen als Polen en Siberië, waar het in de winter erg koud is. De eenden en ganzen uit dit klimaat leveren de grootste donspluizen met veel vulkracht, wat ervoor zorgt dat het dons erg lang meegaat. Hoe langer het dons meegaat, hoe duurzamer je dekbed. 

De luxe van een donzen dekbed

Een donzen dekbed biedt het hele jaar door een aangename temperatuur tijdens het slapen. Dit komt door haar hoge isolatiewaarde, maar ook doordat een donzen dekbed en sterk ventilerend en vochtabsorberend is. 

Onze donzen dekbedden-collectie is leverbaar in verschillende warmteklassen voor wie het snel te warm of te koud heeft: je kunt kiezen uit een zomerdekbed, winterdekbed, voorjaar & najaar dekbed en 4 seizoenen dekbed. Door de fijne structuur van dons voelt een donzen dekbed veel lichter aan dan bijvoorbeeld een wollen of katoenen dekbed: ideaal voor de onrustige slaper. 

Het beste donzen dekbed

Over het algemeen is een donzen dekbed altijd een goede keuze, maar natuurlijk past het ene donzen dekbed beter bij je dan het andere. Bij Kok Bedden adviseren wij, als je niet goed weet wat het beste bij jou past, vaak een donzen 4-seizoenen dekbed. Dit dekbed is geschikt voor elk seizoen, omdat het bestaat uit twee delen die je aan elkaar vast kunt maken - of juist los kunt koppelen.

Donzen dekbed voorjaar of najaar

Wil je graag een donzen dekbed dat specifiek geschikt is voor het voorjaar of najaar? Dan kan dat ook. In de Home Collectie van Kok Bedden vind je prachtige lichte, soepele en ventilerende donzen dekbedden. Daarnaast zijn onze donzen dekbedden ook nog eens duurzaam! 

Vulkracht donzen dekbed

Bij aanschaf van een donzen dekbed is het belangrijk dat je kijkt naar de vulkracht. Bij een goed donzen dekbed is een hoog percentage vulkracht cruciaal. Heb je een vulkracht van 90% of minder, dan zul je minder genieten van de voordelen die dons normaal gesproken heeft. Het liefst wil je een donzen dekbed met een vulkracht van 100% en grote vlokken dons.

Stikwijze donzen dekbed

Naast de vulkracht, speelt ook de stikwijze van een donzen dekbed een grote rol. Een donzen dekbed dat door het dekbed heen gestikt is, zorgt dat er geen warmteverlies ontstaat. Ook kan het dons hierdoor niet verschuiven: wel zo prettig! 

Koop je donzen dekbedden bij Kok Bedden, dan ga je voor:

  • Een duurzaam en natuurlijk donzen dekbed voor jarenlang slaapplezier
  • Warm, zacht en isolerend materiaal
  • Een anti-allergisch dekbed

Donzen dekbedden met aangepaste zones

Ben jij op zoek naar een dekbed met bijvoorbeeld een extra warme voetzone? Of een tweepersoons dekbed waarbij de ene helft warm is en de andere helft koeler? Dit is zeker mogelijk! Kom naar de winkel voor advies of neem contact op met een van onze medewerkers. Wij kunnen onze donzen dekbedden volledig naar wens aanpassen. Hieronder een voorbeeld van één van de mogelijkheden.

Donzen dekbedden

Donzen dekbed kopen

Bestel je een donzen dekbed bij Kok Bedden, dan sturen we deze zo snel mogelijk naar je op!

Heb je nog vragen of heb je advies nodig? Neem dan vooral contact met ons op. We staan je graag te woord.