Pocketvering matrassen

Matras met goede ondersteuning nodig? Wellicht is een pocketvering matras dan iets voor jou. Dit matras bestaat uit verschillende pockets, die ingedeeld zijn in zones. Hierdoor beweegt het matras met je mee en biedt het optimale ondersteuning voor de wervelkolom en onderrug. Ontdek snel onze collectie pocketvering matrassen en kies jouw favoriet. Lees meer

Ga terug
per pagina

17 producten

per pagina

17 producten

Kok bedden biedt een ruime collectie pocketvering matrassen in verschillende hardheden en maten. Lees snel verder om de voordelen van een pocketvering matras te ontdekken.

Voordelen van een pocketvering matras

  • Pocketvering matrassen ventileren optimaal door de holle kern
  • Als je partner beweegt, zal jij daar weinig last van hebben doordat de veertjes zich afzonderlijk van elkaar bewegen
  • Goede ondersteuning en drukverlaging
  • Minder snel last van kuilvorming
  • Gaat lang mee omdat de stalen veren niet snel hun kracht verliezen

Wat is een pocketvering matras?

Er zijn veel verschillende matrassen op de markt, waarvan het pocketvering matras er eentje is. En niet zomaar eentje: het is binnen Nederland de meest verkochte matrassensoort. Wat is een pocketvering matras en waarom zou je voor zo’n matras kiezen? 

Een pocketvering matras heeft een omlijsting van schuimrubber. Deze omlijsting houdt de stalen veren die in het matras zitten op hun plek. Daarnaast heeft een pocketvering matras verschillende comfortzones, die - in tegenstelling tot bij een koudschuimmatras of latex matras - niet geleidelijk in elkaar overlopen.

De meeste pocketvering matrassen zijn gevuld met stalen veertjes die los van elkaar zijn ingepakt in zogenaamde ‘pockets’. Vandaag ook de naam ‘pocketvering matras’. De pockets rondom de veren zorgen dat deze zich onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Het voordeel hiervan is dat een pocketvering matras zo optimale ondersteuning van de wervelkolom en onderrug kan bieden, doordat dit matras met het lichaam mee kan bewegen.

Een kijkje in een pocketvering matras

Ieder pocketvering matras bestaat uit een groot aantal veertjes. Hoe meer veertjes een pocketvering matras heeft, hoe nauwkeuriger het matras zich kan aanpassen aan jouw lichaam. Hierbij is het wel altijd belangrijk dat de deklagen die op de veertjes liggen soepel zijn. 

De meeste pocketvering matrassen hebben 5 of 7 zones. Het doel hiervan is om veel steun te geven in het midden van het matras, door daar hardere veren toe te passen, met wat zachtere veren voor de schouders. 

Het aantal pocketveren per m² verschilt vaak en heeft verschillende doelen: soms is er sprake van een hoger verenaantal om het matras meer stabiliteit te geven. Een andere keer wisselt de hoeveelheid veren zich af, om het matras comfortabel voor diverse gewichten en slaapposities te maken. 

Over het algemeen genomen zijn pocketvering matrassen leverbaar met 150, 200, 250, 300 en 500 veertjes per vierkante meter. De stevigheid of soepelheid van een veertje wordt bepaald door de hoeveelheid draaiingen en de dikte van het draad dat is gebruikt om de veer te maken. Ook dit speelt weer mee in hoe comfortabel jouw matras uiteindelijk ligt.

Koop je een pocketvering matras bij Kok Bedden, dan ga je voor:

  • Stevige ondersteuning van de wervelkolom en de onderrug
  • De mogelijkheid tot verschillende samenstellingen en maten
  • Een matras met geweldige ventilatie door de open ruimtes in en rondom de pockets

Pocketvering matras kopen

Bestel je een pocketvering matras bij Kok Bedden, dan leveren we deze bij je thuis aan en krijg je een duidelijke uitleg over het product. Het verpakkingsmateriaal nemen we direct weer voor je mee. 

Heb je nog vragen of advies nodig? Neem vooral contact met ons op, we staan je graag te woord.