Natuurlatex toppers

Natuurlatex toppers

Echte natuurlatex toppers geven een comfortabele, spier- en gewricht onspannende ondersteuning. Deze natuurlatex toppers en matrassen worden geproduceerd van de allerbeste kwaliteit melksap van de rubberboom en zijn onderhoudsvrij. De zachte maar goed steunende Latex toppers en matrassen zijn leverbaar in zacht en stevig en in meerdere hoogtes.
Ga terug
per pagina

7 producten

per pagina

7 producten

Natuurlatex toppers

Latex, een mooi maar uiterst verwarrend product voor veel consumenten maar ook verkopers. Alleen al de vele benamingen: latex matras, natuurlatex matras, rubber matras, natuurrubber matras, talalay latex matras,hevea matras enzovoort.

Een latex topper is in beginsel een topper met een kern van schuimrubber. Latex toppers zijn van nature redelijk tot zeer veerkrachtig en bieden daardoor redelijke tot goede ondersteuning. De ventilatie van een latex topper is sterk afhankelijk van de productiewijze en samenstelling van de latex.

Latex toppers hebben bijna altijd een kern met een mix van natuurrubber (het melksap van de rubberboom) met synthetisch latex en andere toevoegingen. Een zogenaamde 100% natuurlatex topper zal dus altijd gemixt worden met een kleine toevoeging. Volgens de Europese norm mag een topper met minimaal 40% aandeel melksap van de rubberboom al een natuurlatex topmatras worden genoemd! Kijk zo schep je wel verwarring voor de consumenten en zelfs voor het gros van de verkopers van deze matrassen.

De Zwitserse norm ligt gelukkig al hoger: 85% aandeel melksap, dan pas mag een schuimrubber als natuurlatex worden aangeboden.

Het draait allemaal om het melksap van de rubberboom (Hevea-Brassiliensis). Het melksap en toevoegingen wordt in mallen word gegoten en verhit. Deze mallen zijn er in allerei uitvoeringen, hoe hoog moet de kern worden, wat voor gatenpatroon (deze ontstaan door de pinnen in de mal) krijgt de matraskern. De veerkracht van de matraskern neemt toe door een hoger aandeel melksap van de rubberboom. Belangrijk is ook het soortelijk gewicht van de topmatraskern.

• Zijn de meeste toppers u te hard en heeft u snel last van pijnlijke schouders en heupen dan zijn deze topmatrassen ideaal voor u.
• Latex heeft een open celstructuur met daardoor goede ventilatie, lange levensduur, schimmelbestendig, huisstofmijt werend.
• Sommige soorten latex toppers bieden een als “op een wolk” gevoel dat ongelofelijk is zoals de topmatrassen van GreenSleep en Auraletto
• Zodra u beweegt past latex zich aan aan uw houding waardoor het drukverlagend is, maar ook altijd een perfecte ondersteuning geeft.