Moosburger

Moosburger

De paardenstaarthaar matrassen, toppers en kussens worden sinds 1980 succesvol gebruikt door duizenden mensen. Het grote ademende vermogen geeft zomer en winter een niet te evenaren comfortabel, droog slaapklimaat.
Ga terug
per pagina

13 producten

per pagina

13 producten

Een natuurlijke en gezonde nachtrust op Moosburger paardenhaar matrassen en kussens

De Moosburger paardenhaar matrassen, toppers en kussens worden sinds 1980 succesvol gebruikt door duizenden mensen. Het grote ademende vermogen van Moosburger paardenhaar geeft zomer en winter een niet te evenaren comfortabel, droog slaapklimaat. Deze Moosburger paardenhaar matrassen zijn speciaal voor mensen die veel transpireren of reumatisch zijn en bieden veel comfort. Deze Moosburger paardenhaar matrassen helpen mee aan verbetering van gezondheid en welzijn, speciaal voor mensen welke reageren op huismijt, schadelijke stoffen, maar ook bij diverse huidproblemen. De Moosburger paardenhaar matrassen zijn 100% natuurlijk, van binnen en van buiten, helpen het immuun systeem en maken slapen gezonder en dus de mens ook gezonder. Het slapen op Moosburger paardenhaar matrassen, toppers en kussens geeft u een gevoel van gezondheid in harmonie met de natuur.

`Beste liefhebber van natuurlijke producten:  ik nodig u van harte uit om deze Oostenrijkse bedden, matrassen en kussens zelf te komen ervaren.`

Hartelijke groeten,

Harrie Kok
Kok Bedden (sinds 1946)

Slapen - in complete harmonie met de menselijke natuur

De mens is behaard, de een meer dan de ander. Als de mens haar gebruikt om op te liggen en zich mee te bedekken, is dit gewoon een uitbreiding van zijn eigen natuurlijke bekwaamheid om warm te blijven. De dieren met haar behoeven niets anders dan hun vacht om op te liggen.  Ze hoeven geen bedekking, zowel in de winter als in de zomer. Met niets als hun haar slapen zij op koude en natte grond of zelfs sneeuw en blijven toch gezond.

Leeuwen     ijsberen

In de eenvoud ligt de waarheid: haar houdt het lichaam koel in de zomer en warm in de winter

Welke haren zijn er om je mee te bedekken, en welke kun je op gaan liggen?

Schapenwol, kameelhaar, lama/alpacahaar, cashmere, enz. zijn het beste om jezelf mee te bedekken. Deze soorten zijn dun, licht en passen zich makkelijk aan de contouren van het lichaam. Paardenhaar heeft bewezen juist de perfecte vulling te zijn voor matrassen, topmatrassen en kussens. Het is dikker en langer dan andere soorten haar. In gekrulde toestand kan het gemakkelijk een lichaam ondersteunen en toch goed blijven ventileren.

Paardenhaar en paardenhaar is niet hetzelfde:

De Australische standaard ÖNORM S1690 en de Duitse standaard RAL 399 C4 onderscheiden 3 paardenhaar kwaliteiten:

  • Paardenstaarthaar (RS): exclusief van de staart van paarden, en de meerderheid moet langer zijn dan15 cm.
  • Staarthaar (SH): exclusief van staarthaar - van paarden of / en vee - en de meerderheid moet langer zijn dan10 cm.
  • Paardenhaar (RH): paardenhaar van de manen met een minimum van 20% staarthaar (SH) van paarden of / en vee.

Het van nature gladde haar mag alleen paardenstaarthaar (RS), staarthaar (SH) of paardenhaar (RH) genoemd worden nadat het gekruld is.

Moosburger paardenstaarthaar                              RS SH RH                              Moosburger veestaarthaar
        Moosburger                                             RS    SH       RH                                                 Moosburger
   paardenstaarthaar                                                                                                                  veestaarthaar

Moosburger® paardenhaar

Moosburger®  gebruikt uitsluitend de beste kwaliteit paardenhaar voor matrassen, toppers en kussens:

  • het haar is 2-3 keer langer dan de standaard normen;
  • het wordt gesponnen in zeer strakke strengen, waardoor het na ontwarren gegarandeerd  extra veerkrachtig is.
  • het wordt zeer schoon gewassen en zorgvuldig gestoomd.

Moosburger extra lang staarthaar       Moosburger spinnen

De best mogelijke behandeling en verwerking:

Moosburger®  koopt schoon gewassen haar wat op natuurlijke wijze is behandeld met plantaardige olie. Daarna wordt het in de volgende volgorde behandeld in de eigen fabriek.

KAMMEN:
Eerst moet het vilt verwijderd worden door het haar los te maken in een kammachine.
Het van nature gladde haar kan alleen gebruikt worden als vulmateriaal nadat het gekruld is.

SPINNEN:
Moosburger® draait het haar  in hele dunne strengen.
Hoe dunner de strengen, hoe strakker het haar gesponnen kan worden waardoor meer elasticiteit en volume ontstaat.

STOMEN:
Het haar wordt 1 tot 2 uur gestoomd  op een lage
temperatuur, waardoor het haar permanent gekruld en elastisch blijft.

DROGEN:
De strengen worden gedurende 24 uur gedroogd met warme lucht.

ONTWARREN EN KAMMEN:
Als laatste worden de strengen haar ontward en gekamd waardoor het zijn volume krijgt. Het haar voor matrassen en kussens wordt voorzichtig ontward met de hand en dan mechanisch gekamd waardoor een groot volume ontstaat. Door het met de hand ontwarren van het haar behoudt het haar zijn lengte. Het resultaat is paardenhaar van de beste kwaliteit.

Moosburger kammen          Moosburger ontwarren

Moosburger® paardenhaar en allergieën:Meisje

Mensen die allergisch reageren op paardenhaar zijn  allergisch voor de proteïnen ervan. Zij reageren op de buitenste proteïne laag van het haar, deels ook op het zweet, de uitwerpselen en urine van het paard. Door de behandeling van wassen en stomen wordt de buitenste proteïne laag, onzuiverheden en geuren volledig van het haar verwijderd. Het Moosburger®  paardenhaar is volledig vrij van allergische componenten.

Vrij van schadelijke stoffen:

Moosburger® paardenhaar producten zijn 100% natuurlijk - van binnen en van buiten. De vulling is puur natuurlijk. De tijken en bekledingstoffen zijn gemaakt van 100% organische katoen of 50% wol / 50% katoen. Ze zijn ongebleekt, niet gekleurd en getest op schadelijke stoffen door Ökotex.

Eczeem, psoriasis and neurodermatitis:

Mensen met deze symptomen reageren vaak allergisch op schadelijke materialen. Deze paardenhaar vulling is puur natuur. Hitte en zweet verergeren vaak allergische reacties en hoesten: het extreem goed ademen van de Moosburger®  paardenhaar  producten helpt om het lichaam tot een comfortabele temperatuur te laten afkoelen.

Een droog slaapklimaat met Moosburger® paardenhaar producten

Sinds 1980 worden de matrassen, toppers en kussens succesvol gebruikt door duizenden mensen. Het grote ademende vermogen geeft zomer en winter een niet te evenaren comfortabel, droog slaapklimaat. Speciaal voor mensen die veel transpireren of reumatisch zijn, bieden deze producten veel comfort. Ze helpen mee aan verbetering van gezondheid en welzijn, speciaal voor mensen welke reageren op huismijt, schadelijke stoffen, maar ook bij huidproblemen (eczeem, psoriasis en neurodermatitis). Het is 100% natuurlijk, van binnen en van buiten, het helpt het immuun systeem en maakt slapen gezonder en dus de mens ook gezonder.

Moosburger slapen          Moosburger slapen

Holistisch gezonde slaap:

De  Moosburger® paardenhaar producten verminderen veldlijnen, aardstralen en elektromagnetische vervuiling in en rond het lichaam, wat wordt bevestigd door wichelroede beoefenaars.

Het paardenhaar beschermt het lichaam voor elektrostatische oplading en stromingen, met als resultaat een ontspannen slaap. "De energie van het paardenhaar activeert de energie kernen van het lichaam”. De vitaliteit van het paard komt terecht in het menselijk lichaam. Daardoor kunnen energie blokkades in het lichaam makkelijker verholpen worden (ervaringen van natuurgenezers).

Steviger (rechts op foto) of zachter (links op foto) liggen

Moosburger zacht en stevig

Wij adviseren u graag in onze showroom welke Moosburger bed en/of matras het meest geschikt voor u is.

Bedankt voor uw interesse in Moosburger bedden. Wij zien u graag in onze showroom in Putten!