Eco Matrassen

Kok Bedden is specialist in natuurlijke, biologische en organische matrassen. Wij verkopen al jarenlang matrassen van de beste biologische merken, omdat wij het belangrijk vinden dat onze producten op een eerlijke manier worden geproduceerd. Bekijk de collectie en ontdek de mogelijkheden!

Ga terug
per pagina

Producten 1-30 van 33

per pagina

Producten 1-30 van 33

Wij kiezen graag voor eco, omdat we weten dat natuurlijke materialen een rustgevende slaapomgeving ten goede komt. Onze huid is ten slotte een membraan: het geeft transpiratie af en kan ook van alles opnemen. Des te meer reden om voor een ecologisch slaapsysteem te kiezen: je lichaam zal dan chemicaliën opnemen tijdens de nachtrust.

Onze eco matrassen bevatten onder andere bio materialen als natuurlatex, paardenhaar, natuurvezel, hennep, kokosbast vezels, wol, katoen en zeegras. Binnen de kortste keren slaap jij volledig verantwoord en draag je jouw steentje bij aan een betere wereld! Hulp of advies nodig? Ons kundige team van adviseurs staat voor je klaar! 

Eco matrassen: matrassen gemaakt van zuiver natuurlijke materialen

Gemiddeld brengen we een derde van ons leven door in bed. Hoe fijn zou het zijn als je gedurende die periode ook nog eens bijdraagt aan een betere wereld? Dat kan, door te kiezen voor eco matrassen. We hebben verschillende soorten eco matrassen van diverse merken in de collectie. Eco matrassen hebben diverse voordelen: zo zijn ze milieuvriendelijk geproduceerd en vrij van schadelijke chemicaliën. Maar dat is niet alles. Naast het feit dat eco matrassen gemaakt zijn van natuurlijke materialen, zijn ze ook vrij van metaal. Dit komt je gezondheid ten goede. 

Soorten eco matrassen

Hieronder lichten we een aantal materialen uit die voor kunnen komen in eco matrassen.

Natuurlatex

Natuurlatex matrassen zijn gemaakt van rubberboom melksap. Ze bieden uitstekende ondersteuning voor je spieren en gewrichten, hebben een fantastisch ademend vermogen en zijn volledig recyclebaar. Overweeg je een natuurlatex matras? Bekijk dan het bekende Green Sleep! Of kies voor Auraletto

Paardenhaar

Paardenhaar matrassen zijn perfect voor mensen die veel zweten of reuma hebben. Daarnaast bieden deze duurzame matrassen optimale ventilatie. Zeg vaarwel tegen transpireren en koude rillingen - en maak kennis met de beste paardenhaar matrassen van Moosburger.

Natuurvezel

Natuurvezel matrassen bestaan gedeeltelijk of volledig uit natuurlijke vezels. Ze zijn gemaakt van ecologische materialen als gelatexeerde kokos, hennep of zeegras. Deze materialen bieden veel voordelen zoals goede ventilatie, groot comfort en het tegengaan van transpireren. Onder andere het merk Dormiente heeft geweldige duurzame matrassen van natuurvezel.  

Voordelen van onze eco matrassen

  • Milieuvriendelijk gemaakt
  • Trekt geen straling aan = elektroneutraal
  • Anti-schimmel, anti-huisstofmijt en antibacterieel
  • Vrij van metaal en kunststoffen: eco matrassen verhogen niet je natuurlijke voltage
  • Vrij van polyurethaan, synthetische vulstoffen, weekmakers of andere giftige chemicaliën

Kijk voor het volledige overzicht van onze collectie natuurlijke latex matrassen ook eens op de pagina ‘latex matrassen’.

Ons eigen ecologische matrassen-merk: Auraletto

Kok bedden levert sinds een tijdje ook de perfecte natuurlatex matrassen uit eigen merk, onder de naam Auraletto. Met deze eco matrassen haal je het optimale uit je nachtrust. 

Koop je eco matrassen bij Kok Bedden, dan kies je voor:

  • 100% natuurlijke producten
  • Antibacterieel en vrij van chemicaliën 
  • Een betere wereld

Eco matrassen kopen

Ben je er nog niet helemaal uit? Stel ons je vragen via de contactpagina of kom langs in de showroom! Indien je meer eco-inspiratie wilt opdoen, kun je hier onze hele eco collectie bekijken.