Schotelbodems

Schotelbodems

Op zoek naar een schotelbodem? Een schotelbodem is een bedbodem, die - zoals de naam al zegt - bestaat uit verschillende schotels. Deze schotels bewegen allemaal afzonderlijk van elkaar. Hierdoor biedt een schotelbodem optimale ondersteuning. Kok Bedden verkoopt verschillende soorten schotelbodems. Kies jouw favoriet uit het assortiment, of vraag ons om advies via de contactpagina!

Ga terug
per pagina

4 producten

per pagina

4 producten

Wat is een schotelbodem?

Een schotelbodem is één van de beste ontwikkelingen in bedbodems. Een schotelbodem, ook wel schotel bedbodem genoemd, is een bedbodem die bestaat uit latten, met daarop meeverende, kunststof schotels. De schotels in een schotelbodem kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen en zijn bij heup- en schouderzone instelbaar in hardheid.

De schotels van een schotelbodem zijn vervaardigd uit een kwalitatief hoogwaardige kunststof, die zeer flexibele eigenschappen heeft. Het lattenframe waarop de schotels van de schotelbodem zijn gemonteerd, bestaat uit meervoudig verlijmde latten, voor extra stevigheid. 

Waarom een schotelbodem?

Een voordeel van schotelbodems is dat de schotels in het midden aangepast kunnen worden aan jouw persoonlijke lighouding. Je kunt de schotel soepeler of juist steviger maken. Met slechts kleine moeite wentel elk schoteltje in alle richtingen.

Schotelbodems sluiten in het midden ook mooi tegen elkaar aan, waardoor je geen harder stuk in het midden hebt, zoals bij veel lattenbodems wel het geval is. 

Een ander voordeel is dat een schotelbodem het matras over de volle breedte en lengte draagt. Op deze manier blijft een schotelbodem je lichaam altijd goed ondersteunen. Naast ondersteuning, zorgt een schotelbodem ervoor dat een matras stabiel ligt en dus minder ‘bouncy’ is als je je omdraait. Vooral bij latex matrassen kan dit een pluspunt zijn. 

Voor wie is een schotelbodem geschikt?

Een schotelbodem is geschikt voor elk matras, maar vooral voor matrassen die bestaan uit latex, visco elastisch traagschuim of (HR) koudschuim. Slaap jij op één van deze matrassensoorten, dan kun jij in combinatie met een schotelbodem het maximale slaapcomfort behalen.

Je kunt een schotelbodem in een ledikant leggen, maar ook op een pootsysteem plaatsen. Er zijn bij Kok Bedden zowel vlakke, als elektrisch verstelbare schotelbodems verkrijgbaar.

Koop je een schotelbodem bij Kok Bedden, dan krijg je:

  • Een duurzaam, zeer flexibel en egaal slaapoppervlak
  • Een bedbodem met instelbare heup- en schouderzone
  • Een bedbodem geschikt voor alle soorten matrassen

Schotelbodem kopen

Nu je weet wat een schotelbodem is, overweeg je misschien wel er eentje aan te schaffen. Indien je nog twijfelt, kun je altijd langskomen in onze showroom om er een te proberen. 

Heb je vragen die je nu al graag wilt stellen? Kijk dan even op onze contact-pagina om te zien hoe je ons kunt bereiken!