Ga terug

Beter slapen dankzij anti allergeen beddengoed

Beter slapen dankzij anti allergeen beddengoed
"Hatsjoe! Iedere keer als je de slaapkamer in loopt, word je overvallen door allergieën. Grote kans dat je last hebt van stof of huisstofmijt in de kamer, en dat je daar allergisch voor bent. Vervelend, dat zeker, maar gelukkig ook goed op te lossen. In dit blog lees je hoe een anti allergeen dekbed - en nog meer anti allergeen beddengoed - jou kan helpen. 

Allergieën in de slaapkamer

Wist je dat huisstofmijten in ieder huis te vinden zijn? Ja, echt! Hoe schoon je huis ook is: aan deze kleine beestjes ontkom je niet zomaar. Voor veel mensen is huisstofmijt in principe geen probleem: 90 procent van de Nederlanders is immers niet gevoelig voor de aanwezigheid van dit beestje. Maar de overige 10 procent kan er best wat last van ervaren. De symptomen zijn te vergelijken met die van hooikoorts: redelijk vervelend - en al helemaal als je nét wil gaan slapen.  Er zijn een aantal simpele maatregelen om huisstofmijt te verminderen. Zo kun je je beddengoed iedere week wassen, en dan het liefst op een temperatuur van 60°C of hoger, om de huisstofmijt te lozen. Ook is het aan te raden om je vloer regelmatig te reinigen en niet te veel spullen rond te laten slingeren. Deze kunnen stof vangen en de mijten aantrekken.  Wil je meer tips over hoe je huisstofmijt in de slaapkamer vermindert? Lees dan dit blog, dat we eerder schreven over huisstofmijt. 

De kracht van een anti allergeen dekbed

Heb je na het proberen van de eerder genoemde tips nog steeds veel last van allergieën? Dan is het misschien een idee om je dekbed aan te pakken. De huisstofmijt voedt zich namelijk het liefst met menselijke huidschilfers en haren, welke beide in je bed te vinden zijn.  Een anti allergeen dekbed vormt dankzij zijn gesloten structuur een super goede barrière tegen stof en huisstofmijt. Doordat de huisstofmijten zich in een anti allergeen dekbed niet kunnen nestelen, komen hun uitwerpselen niet in de lucht terecht en wordt de kans op een allergische reactie kleiner. Weet wel: een anti allergeen dekbed heeft geen verkoelende werking van zichzelf. Heb je het snel warm in bed? Kies dan voor 4-seizoenen anti allergeen dekbed. 

Nooit meer last dankzij anti allergeen beddengoed

Als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed de rest van je beddengoed inruilen voor anti allergeen beddengoed. Alles voor een fijne nachtrust, toch? Het is verstandig te beginnen met een anti allergeen hoeslaken. Deze heeft een speciale coating aan de binnenkant, waar de mijt zich niet in kan nestelen. Dat scheelt! Vervolgens kan je op zoek naar een anti allergeen dekbedovertrek voor bij je dekbed. In tegenstelling tot veel andere anti-allergische maatregelen, wordt de vochtdoorvoer van je slaapklimaat hierdoor niet verminderd. Zo bestrijd je niet alleen jouw allergie veroorzakers, maar ook ongewenste geurtjes. Top het geheel af met een anti allergeen kussen, en je bent op en top beschermd tegen huisstofmijt. Anti allergie kussens hebben een speciale tijk die zó fijn van structuur is, dat de mijten geen kans krijgen om kriebelende stofresten achter te laten. 

Onderhoud is belangrijk!

Om ervoor te zorgen dat jouw anti allergeen beddengoed alle mijten tegen blijft houden, dien je alles goed te onderhouden.  Zo wordt het aangeraden om je anti allergeen dekbed en beddengoed op een temperatuur van 60°C of hoger te wassen, zodat alle mijten en eitjes doodgaan. Past dat thuis niet in je wasmachine? Kijk dan eens rond naar een goede wasserette. Ook is het altijd handig om een extra setje anti allergeen beddengoed aan te schaffen, zodat je nooit meer zonder zit. Daarnaast is het belangrijk om je beddengoed iedere week goed te luchten en je matras regelmatig te stofzuigen. Het vochtige en warme klimaat van een bed vormt de ideale broedplaats voor stof en huisstofmijt - en dit proces komt sneller op gang dan je denkt. 

Anti allergeen beddengoed bij Kok Bedden

Bij Kok Bedden verkopen we verschillende soorten anti allergeen beddengoed. Neem een kijkje in de collectie en ervaar:
  • Bescherming tegen stof, huisstofmijt, pollen en meer
  • Natuurlijke en duurzame materialen van de beste kwaliteit
  • Een comfortabele nachtrust zonder allergieklachten
Bestel jij een online een anti allergeen dekbed of ander beddengoed bij Kok Bedden, dan bezorgen we deze bij jou thuis. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in een van onze winkels.  Voor vragen en advies kun je contact met ons opnemen. We helpen je graag verder!"