Ga terug

Hoe drapeer je een plaid op de bank?

Hoe drapeer je een plaid op de bank?
"Er zijn allerlei manieren om een plaid op de bank te draperen. Wij leggen uit hoe je dit kunt doen om een gezellig en stijlvolle kamer te creëren.

Wat is een plaid?

Een plaid is een lekker warm en - als je het goed doet - sfeervol accessoire. Je kunt het overal in huis wel gebruiken, maar vaak zie je dat mensen een plaid op de bank draperen. Een plaid is doorgaans een dunne deken, beschikbaar in allerlei soorten, maten, kleuren en materialen. Hierdoor kun je altijd een plaid kiezen die past bij jouw persoonlijke stijl en interieur.

Zo drapeer je een plaid op de bank

Nu je weet wat een plaid is kunnen we kijken naar hoe je een plaid het best op de bank drapeert. Voor het gemak hebben we een aantal stappen simpele stappen en voorbeelden opgeschreven.

Kies de juiste plaid

Voordat je begint met het draperen van je plaid op de bank is het belangrijk om de juiste plaid te kiezen. Kijk hierbij altijd goed naar wat past bij de kleuren en stijl van jouw interieur. Weet je het niet zeker? Laat je dan adviseren. Ook materiaalkeuze is belangrijk bij het kiezen van een plaid. Een plaid van hoogwaardige, natuurlijke materialen en kwaliteit gaat bijvoorbeeld een stuk langer mee dan een goedkoper plaid dat grotendeels uit polyester of een andere kunststofvezel bestaat.

Plaid dubbelvouwen

Voordat je je plaid drapeert op de bank, raden wij aan om je plaid dubbel te vouwen. Misschien één keer, misschien meerdere keren, afhankelijk van de grootte van je plaid en de grootte van de bank. Het is het mooist als je plaid de afmetingen van je bank matcht.

Diagonaal neerleggen

Als je de plaid gevouwen hebt tot een formaat dat jij mooi vindt, kun je ‘m op je bank draperen. Doe dit diagonaal. Op die manier wordt de plaid goed verdeeld over het hele oppervlak van je bank en daarnaast geeft dit ook de meest gezellige look.

Extra styling opties

Leg de plaid zo neer dat de uiteinden van de deken een beetje naar beneden hangen. Dit draagt nog extra bij aan de gezellig look. Je kunt ook een gezellige look creëren door een knoop in het midden van je plaid te maken. Zo voeg je een leuk decoratief accent toe.

Drapeer de plaid over een leuning

Een andere manier om je plaid leuk op de bank te draperen is door deze na het dubbelvouwen over een armleuning te leggen. Dit geeft een nonchalante maar toch opgeruimde uitstraling. Stijlvol en praktisch, want je kunt de plaid zo ook makkelijk pakken als je het koud hebt.

Experimenteer

Tot slot raden we aan om gewoon lekker te experimenteren met hoe je een plaid op de bank drapeert. Er zijn talloze mogelijkheden en het is vooral belangrijk om de manier te vinden die jij het mooist of leukst vindt. Een plaid over de hele lengte van de bank draperen is een populaire optie, maar misschien is dat voor jou helemaal niet praktisch. Dan kun je kijken naar andere manieren om je plaid op de bank te draperen.

Plaids om over de bank te draperen

Bij Kok Bedden hebben we verschillende plaids die je over je bank kunt draperen. Onze plaids zijn van hoogwaardige kwaliteit en gemaakt van natuurlijke materialen. Neem bijvoorbeeld een kasjmier plaid van Brun de Vian-Tiran, of een 100% zuivere scheerwol plaid van Aabe. Het materiaal van een plaid kan wonderen doen voor de sfeer en het comfort. Zo heeft kasjmier een mooie en exclusieve uitstraling en geweldig comfort. Een plaid van kasjmier betekent een plaid van natuurharen. Milieuvriendelijk, gezond, brandveilig en met ultieme isolatie en luchtdoorlating. 

Conclusie

Hopelijk hebben bovenstaande stappen jou inspiratie gegeven voor het draperen van een plaid op de bank. Het draperen van een plaid is een eenvoudige en leuke manier om een kamer te decoreren en gezelligheid en sfeer toe te voegen aan je interieur. 

Contact

Mocht je naar aanleiding van dit blog vragen hebben, dan staan onze slaapkamer experts je graag te woord. Bekijk onze contactpagina voor de contactopties. Meer gratis slaapkamer tips? Lees dan de andere blogs op de blogpagina."