Ga terug

Hoe vaak moet je een molton wassen?

Hoe vaak moet je een molton wassen?
"Weet jij hoe vaak je je molton moet wassen? Aan de hand van verschillende factoren gaan we die vraag in dit blog beantwoorden.

Wat is een molton

Wil je weten hoe vaak je je molton moet wassen? Dan is het allereerst handig te weten wat een molton precies is en wat deze doet. Een molton wordt door sommige mensen ook wel een molton hoeslaken genoemd. Dit is een wat dikkere hoes die je over je matras kunt trekken, net als een hoeslaken. De molton gebruik je altijd ónder je hoeslaken. Over het algemeen heeft een molton een ruwe structuur en bijna altijd is een molton effen van kleur. De ruwe structuur heeft een functie: deze zorgt dat de molton absorberend en vochtregulerend werkt. Meestal is een molton gemaakt van katoen of wol. Dit zijn natuurlijke materialen die beter vocht opnemen dan bijvoorbeeld synthetische stoffen.

Verschil tussen molton en hoeslaken

Mocht je al weten wat het verschil is tussen een molton en een hoeslaken kun je dit kopje overslaan. Maar voor de mensen die zich dit nog afvragen geven we graag even kort antwoord. Een molton en hoeslaken lijken op elkaar, maar toch zit er zeker een verschil in.  Beide gaan ze om het matras en de namen lijken ook op elkaar: molton en molton hoeslaken. Volgens ons is het verschil tussen een molton hoeslaken en een ‘normaal’ hoeslaken het feit dat een ‘normaal’ hoeslaken niet in staat is om je matras voldoende te beschermen tegen bacteriën en vocht. Dit wetende is het een logische gedachte dat je dit stukje bedtextiel tijdig wilt wassen. Je kunt een molton gelukkig eenvoudig wassen. De vraag is alleen nog hoe vaak je dat moet doen. Lees snel verder om het te ontdekken! Een normaal hoeslaken wordt pas na je molton hoeslaken geplaatst om alles op z’n plek te houden en om de styling van je bed af te maken. Een molton hoeslaken heeft andere functies die een gewoon hoeslaken dus niet heeft. 

Het grootste verschil

Het grootste verschil tussen een gewoon hoeslaken en een molton hoeslaken is dus dat een gewoon hoeslaken vooral voor de sier is en een molton hoeslaken echt helpt om je matras te beschermen tegen vocht en transpiratie. Voeg die twee samen en je hebt een perfecte combinatie. Ben je benieuwd naar kwalitatief goede moltons en hoeslakens? Kijk dan eens in ons uitgebreide assortiment van moltons en hoeslakens. Liever eco? Check dan de eco bedtextiel collectie.

Hoe vaak molton wassen

Nu je weet wat de functie van een molton is, is het misschien makkelijker de vraag te beantwoorden hoe vaak je een molton moet wassen. Aangezien je molton na een paar nachtjes slapen al snel blootgesteld wordt aan vele bacteriën en zweetdruppels, is het raadzaam om je molton regelmatig te verwisselen. Kijk je op het internet, dan zijn er verschillende websites en bronnen die beweren dat je je molton elke keer moet wassen als je de rest van je beddengoed ook verschoont. Dit zou volgens ons minstens twee keer per week moeten zijn. Tijdens warme zomernachten het liefst elke week om de kwaliteit van je matras te blijven waarborgen.

Hoe molton wassen

Omdat er veel viezigheid in je molton trekt is het raadzaam om je molton altijd op 60 graden te wassen. Op die manier dood je alle bacteriën. Natuurlijk is het wel goed om voor de zekerheid het label even te controleren, want het kan bij uitzondering voorkomen dat je bedtextiel niet gemaakt is voor deze hoge temperaturen. Let er daarbij ook op dat je je wasmachine niet te vol stopt: op die manier was je de bacteriën er niet goed uit, zelfs niet als je op 60 graden wast. Het best kun je je molton los wassen van je andere bedtextiel om zeker te weten dat deze weer mooi schoon wordt. Vergeet daarna niet om de molton meteen uit je wasmachine te halen, want anders heb je voor niks je best gedaan!

Meer weten?

Heb je vragen over de inhoud van dit blog? Laat het ons dan weten via de contactpagina. Wil je meer weten over bextextiel, beddengoed of andere slaapgerelateerde onderwerpen? Bekijk dan zeker onze blogpagina eens."