Je kledingkast indelen? Zó doe je dat!

Sta jij ‘s ochtends ook in de stress voor je kledingkast, omdat je de geschikte outfit maar niet bij elkaar kunt krijgen? Is die kast van jou zo’n chaos, dat je je spullen nauwelijks kunt vinden? In dit blog leggen we uit hoe je de ideale kast indeling creëert.
Kok Bedden
Kok Bedden
5 maart 2021

Hoe meer kleding en accessoires je hebt, hoe moeilijker het kan zijn om je kledingkast indeling overzichtelijk te houden. Zeker wanneer je in de ochtend al moet haasten om op tijd te komen is, wil je die zorg er echt niet bij hebben. Maar hoe kun je dan het best je slaapkamerkast indelen? Wij leggen het je uit!

 

Je kledingkast uitpluizen

kast indelen man

Je kast indelen is iets heel persoonlijks. Het is daarom goed om eens kritisch te kijken naar alle stapels kleding die je al in het bezit hebt. Zijn er kledingstukken die je niet meer draagt of die je niet meer past?

Gebruik dit moment om ze weg te geven of te doneren aan een goed doel. Zo kun je met een schone lei beginnen aan de herinrichting van je kast en heb je geen last meer van overbodige stapeltjes.

Vervolgens haal je al jouw kleding, accessoires en schoenen uit de kast om deze te rangschikken. T-shirts bij t-shirts, blouses bij blouses en riemen bij riemen. Categoriseer ook op kledingstukken die snel kreuken of lastig op te vouwen zijn en leg deze apart neer. Bedenk voor jezelf welke kledingstukken je vaak gebruikt en waar je makkelijk bij moet kunnen komen. Deze krijgen een prominente plek in de kledingkast.

 

Een slimme kast indeling

In slechts vijf stappen kun jij een georganiseerde kledingkast realiseren, die geheel past bij jouw huidige levensstijl. Klaar om te beginnen? Zet je favoriete nummer op en houdt de volgorde van de stappen aan: 

1. Wat mag er op welke legplank?

Wanneer je al je kleding hebt gecategoriseerd op soort en gebruiksmoment, kun je beginnen met de kledingkast indeling. Verzamel de kledingstukken die je het meest gebruikt en bekijk welke je netjes kunt opvouwen. Plaats deze op de legplanken van je kledingkast die op ooghoogte zitten. Zo kun je er ‘s ochtends vroeg gemakkelijk bij en hoef je geen uren meer te zoeken naar die ene fijne jeans. 

Heb je veel bedtextiel dat je in je slaapkamerkast wilt opbergen? Dan kun je ervoor kiezen om deze op een grijpbare plek neer te leggen, zoals lager in de kast, en de kledingstukken die je weinig gebruikt bovenin de kast indeling. Ben je van plan om je schoenen in de kledingkast op te bergen, dan is het handig om de onderste planken vrij te houden (zie stap 5).

 

kast indelen kledinghangers

2. Waar heb je kledinghangers voor nodig?


De kledingstukken die snel kreuken of die je moeilijk op kunt vouwen, zoals jurken, pantalons en dikke vesten, hang je op een kledinghanger. Zo blijft je kleding kreukvrij en hoef je ‘s ochtends geen tijd vrij te maken om te strijken. Tip: om plaats te winnen, kun je ook een kledinghanger kopen voor riemen. Dát is pas slim je kast indelen!

 

 

 

3. Wat stop je in de lades van je kledingkast?

Ook sokken, onderbroeken, panty’s en overig ondergoed raak je makkelijk kwijt in een onoverzichtelijke kledingkast indeling. Heb je één grote lade waar je alles in kwijt moet? Investeer dan in een paar leuke mandjes om je ondergoed mee te organiseren. 

Maak onderscheid tussen enkelsokken, wintersokken, footies, panty’s, smalle onderbroeken en grotere onderbroeken voor extra overzicht. Heb je meerdere lades? Deel deze dan in op gebruiksmoment. Plaats het ondergoed dat je het meest gebruikt in de bovenste lade, en verdeel de rest over de onderste laden. Houd daarbij altijd een plekje vrij voor je accessoires. 

 

4. Hoe organiseer je je accessoires?

Gebruik de overige lade voor het opbergen van je accessoires. Rol de riemen netjes op met een elastiekje, of hang ze op aan kledinghangers om ruimte te besparen. Ditzelfde geldt voor sjaals die je ongekreukt en netjes wilt opbergen. Bewaar je petjes, mutsen en handschoenen in aparte mandjes zodat je ze snel kunt terugvinden.

Sieraden leg je het beste in een mooi kistje. Zo houd je je kettinkjes, armbandjes en andere accessoires gemakkelijk uit de knoop en blijft alles tegelijkertijd overzichtelijk georganiseerd.

 

5. Waar bewaar je je schoenen?

Wil je ook je schoenen opbergen in je kledingkast? Plaats deze dan op de onderste planken van je kast. Zo kun je er gemakkelijk bij en blijft eventuele viezigheid wat soms per ongeluk onder je schoen blijft plakken onderaan. Zet de schoenen die je het meest gebruikt voorin in de kast indeling. 

 

Een kledingkast op maat

vrouwenkast indeling

Kom je er tijdens de reorganisatie achter dat je te weinig ruimte hebt voor al je spullen? Of heb je liever meer legplanken dan lades? Kies dan voor een kledingkast op maat. Kok Bedden biedt een ruime collectie kledingkasten van diverse merken als Staud en Nolte Möbel.

 

Heb je het liefst een schuifdeurkast indeling? Bekijk dan onze kwaliteits-schuifdeurkasten en stel je ideale kledingkast met schuifdeuren samen. Ook voor een geheel gepersonaliseerde kledingkast indeling kun je bij ons terecht. Je kast indelen is nog nooit zo makkelijk geweest. Neem voor meer informatie contact met ons op of kom gezellig langs in de winkel!