Ga terug

Schotelbodem of lattenbodem: wat is de beste keuze?

Schotelbodem of lattenbodem: wat is de beste keuze?
"In dit blog onderzoeken we de voor- en nadelen van schotelbodems en lattenbodems. We bespreken de verschillen tussen deze twee populaire soorten bedbodems, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij de aanschaf van een nieuwe bedbodem. Lees je mee?

Verschil tussen schotelbodem en lattenbodem

Er zijn diverse soorten bedbodems op de markt, elk met hun eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Enkele populaire soorten bedbodems zijn schotelbodems en lattenbodems Het voornaamste verschil tussen schotel- en lattenbodems is de manier van ondersteuning. Een schotelbodem verdeelt de druk gelijkmatig over het hele slaapoppervlak, terwijl een lattenbodem gerichte ondersteuning biedt op specifieke punten.  Schotelbodems zijn doorgaans duurder en minder ventilerend, maar bieden uitstekende drukverdeling. Lattenbodems zijn goedkoper en beter ventilerend, maar kunnen minder nauwkeurige drukverdeling geven. Hieronder zetten we de voor- en nadelen per soort nog even helder op een rijtje.

Schotelbodem: voordelen en nadelen

Voordelen Schotelbodems bestaan uit kleine schotels die individueel bewegen met je lichaam, waardoor ze uitstekende ondersteuning en drukverdeling bieden. Ze zijn ideaal voor mensen die extra comfort en gelijkmatige ondersteuning willen tijdens de nacht. Nadelen Ondanks hun vele voordelen, kent de schotelbodem enkele nadelen. Zo bieden ze minder luchtcirculatie dan lattenbodems, wat kan leiden tot een warmere slaapomgeving. Bovendien zijn ze doorgaans duurder dan lattenbodems.

Lattenbodem: voordelen en nadelen

Voordelen Lattenbodems hebben een frame met meerdere flexibele en stevige latten. Ze geven goede ondersteuning en zijn aanpasbaar aan je persoonlijke voorkeuren. Vaak bestaan lattenbodems uit hout of metaal, wat zorgt voor duurzaamheid en stabiliteit.  Nadelen Lattenbodems bieden minder nauwkeurige drukverdeling dan schotelbodems. Bovendien geven sommige lattenbodems minder ondersteuning in de middenzone, wat oncomfortabel kan aanvoelen voor sommige mensen.

Eco bedbodems

Bij Kok Bedden verkopen we verschillende lattenbodems en schotelbodems, maar bovenal hechten wij veel waarde aan duurzaamheid. Daarom bieden we met trots een ruime collectie eco bedbodems aan. Deze bedbodems zijn milieuvriendelijk geproduceerd zonder concessies te doen aan comfort en ondersteuning. Kis jij voor een eco bedbodem? Dan draagt dat bij aan een duurzamere levensstijl en een betere toekomst voor onze planeet.

Wat is een eco bedbodem?

​​Een eco bedbodem is een milieuvriendelijke optie voor mensen die waarde hechten aan duurzaamheid en het welzijn van onze planeet. Maar wat maakt een bedbodem precies eco?  Een bedbodem kan als eco worden beschouwd wanneer er bij de productie en de gebruikte materialen rekening wordt gehouden met het milieu en de duurzaamheid. Dit houdt in dat er bij de vervaardiging van eco bedbodems zorgvuldig wordt gelet op het verminderen van de ecologische voetafdruk en dat de materialen afkomstig zijn uit verantwoorde bronnen. 

Kenmerken van eco bedbodems

Duurzame materialen: Eco bedbodems zijn gemaakt van materialen die duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Dit kan bijvoorbeeld FSC-gecertificeerd hout zijn, wat betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Natuurlijke materialen: Bij de productie van eco bedbodems wordt vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals biologisch katoen, wol of latex. Dit zorgt voor een minimale impact op het milieu en een gezondere slaapomgeving. Gerecyclede materialen: Eco bedbodems kunnen ook gemaakt zijn van gerecyclede materialen, zoals gerecycled staal voor de frameconstructie. Dit draagt bij aan het verminderen van afval en het efficiënter gebruiken van grondstoffen. Milieuvriendelijke productieprocessen: Bij de vervaardiging van eco bedbodems wordt er aandacht besteed aan milieuvriendelijke productieprocessen. Dit houdt in dat er minder schadelijke chemicaliën worden gebruikt, dat er energie- en waterbesparende maatregelen worden genomen en dat er wordt gestreefd naar een minimale verspilling van grondstoffen. Eco bedbodems zijn niet alleen beter voor het milieu, maar kunnen ook bijdragen aan een gezondere en comfortabelere slaapomgeving. Door te kiezen voor een eco bedbodem investeer je in een duurzame en verantwoorde slaapoplossing die het welzijn van zowel jou als onze planeet ten goede komt.

Ruime eco collectie bij Kok Bedden

Kok Bedden biedt een uitgebreide collectie eco bedbodems, waaronder schotelbodems en lattenbodems, geschikt voor elke slaapstijl en voorkeur.  We helpen je graag bij het kiezen van de perfecte bedbodem, of je nu een schotelbodem of lattenbodem zoekt. Neem contact op of kom langs in onze showroom om verschillende bedbodems en matrassen zelf te ervaren en uit te proberen. Voor meer informatie over bedbodems en de beste bedbodems bij rugklachten, lees je het blog ‘Beste bedbodem bij rugklachten’."