Ga terug

Waarop moet je letten bij het kopen van een boxspring?

Waarop moet je letten bij het kopen van een boxspring?
"Wil je een nieuwe boxspring kopen? Met het enorme aanbod dat tegenwoordig bestaat is dat nog niet zo makkelijk. In dit blog lichten we daarom een aantal factoren uit waarop je moet letten bij het kopen van een boxspring, zodat je hopelijk na het lezen een weloverwogen keuze kunt maken.

Wat is een boxspring

Misschien heb je er zelf al eentje thuis staan. Maar mocht je nog niet goed weten wat een boxspring is, leggen we dat graag aan je uit.  Een boxspring is een bedbodem met vering. Boven op de boxspring komt een matras, een topper en eventueel een hoofd- en voetbord. Bij elkaar vormt deze combinatie een heerlijk comfortabel bed, met vaak een luxe uitstraling. Wil je meer weten over de boxspring en de mogelijkheden rondom boxsprings? Lees dan ons blog ‘Wat is een boxspring?

Waarop letten bij boxspring

Als je een boxspring koopt zijn er een aantal dingen waarop je kunt letten. Wij zetten hieronder de belangrijkste aspecten voor je op een rijtje.

Comfort en ondersteuning

Goed comfort en de juiste ondersteuning zijn cruciaal bij een goede nachtrust. Kies altijd een boxspringcombinatie die voldoende ondersteuning biedt voor jouw lichaam en slaaphouding. Probeer verschillende boxsprings uit om te ontdekken welke boxspring het best bij jouw lichaam en voorkeuren past.  Bij Kok Bedden hebben we een ruim assortiment aan boxsprings. Daarnaast staat ons kundige team met beddenexperts klaar om jou vrijblijvend op weg te helpen met persoonlijk advies. Je kunt ons benaderen via een van de contactopties, maar ook hebben we een showroom waar je heerlijk kunt komen proefliggen.

Kwaliteit en duurzaamheid

Andere dingen waarop je kunt letten bij het kopen van een boxspring zijn de kwaliteit en duurzaamheid. Een goede boxspring gaat jarenlang mee en biedt gedurende deze tijd comfort en ondersteuning.  Let goed op de gebruikte materialen, de afwerking en de garantie die een fabrikant biedt. Er zijn veel mogelijkheden als het aankomt op deze aspecten en hoewel iets soms een klein verschil lijkt, kan het grote invloed hebben op de duurzaamheid van jouw boxspring.  Bij Kok Bedden hechten we veel waarde aan duurzaamheid. We hebben daarom een collectie ontwikkeld speciaal voor eco boxsprings.

Afmetingen

Koop je een boxspring, dan is het wel zo prettig dat deze qua afmetingen goed in je slaapkamer past. Houd rekening met de beschikbare ruimte en zorg dat je boxspring niet te groot of te klein is. Denk daarbij ook aan de gewenste hoogte van je bed, zodat je gemakkelijk in- en uit je bed kunt stappen.

Design en stijl

Een boxspring is meer dan alleen een bed. Het is een belangrijk element in je slaapkamer interieur. Let bij het kiezen van jouw boxspring daarom ook op het design en de stijl, zodat deze goed aansluiten bij jouw persoonlijke smaak en de rest van je slaapkamer.

Prijs en budget

Misschien nog wel het belangrijkst voor velen: de prijs en het budget. Wat is het budget dat je wilt uitgeven aan je boxspring? Boxsprings kunnen enorm variëren in prijs, afhankelijk van kwaliteit, het merk en functies.  Bepaal vooraf hoeveel je wilt uitgeven en probeer binnen dit budget een bed te vinden dat aan al je wensen voldoet. Als je vooral een budget bepaalt is het makkelijker om gericht te zoeken naar wat je wel en niet wilt.

Waar op letten bij duurzame boxspring

Tegenwoordig is duurzaamheid een belangrijke factor bij het maken van aankoopbeslissingen. Als expert op het gebied van eco bedden geven we daarom ook graag een aantal tips voor het kopen van een duurzame boxspring.

Materialen en productieproces

Meer dan bij ‘normale’ boxsprings is het bij duurzame boxsprings van belang om te letten op materialen. Let op de herkomst van het materiaal en kies bij voorkeur voor een boxspring van FSC-gecertificeerd hout. Verdiep je daarnaast in het productieproces van de boxspring. Dit kan ook grote impact hebben op het milieu. Kies voor fabrikanten die werken met milieuvriendelijke productiemethoden, zoals het minimaliseren van afval en het beperken van schadelijke chemicaliën. Niet alleen beter voor het milieu, maar ook veel gezonder voor jezelf!

Levensduur

Een duurzame boxspring heeft een lange levensduur. Hierdoor hoef je minder vaak een nieuw bed te kopen, wat uiteindelijk minder belastend kan zijn voor het milieu.   Kies een boxspring van hoge kwaliteit en duurzame materialen om de kans te vergroten dat de boxspring langer meegaat. Let daarbij op de garantie die een fabrikant biedt, want dit kan een indicatie zijn van de verwachte levensduur van de boxspring.

Certificeringen

Bij het zoeken naar een duurzame boxspring, kan het nuttig zijn te letten op certificeringen die aangeven dat het product voldoet aan bepaalde milieustandaarden. Voorbeelden van certificeringen zijn Oeko-Tex, Global Organic Textile Standard (GOTS) en het Europese Ecolabel. 

Mogelijkheid tot recyclen

Tot slot is het belangrijk te kiezen voor een boxspring die je aan het eind van de levensduur gemakkelijk kan recyclen. Het is dan belangrijk dat je verschillende materialen eenvoudig kunt scheiden en eventueel hergebruiken.

Conclusie

Kortom: bij het kopen van een boxspring zijn er best wat dingen waar je op kunt letten. Neem ruim de tijd om verschillende opties te overwegen en vergeet niet om uitgebreid te testen voordat je een beslissing neemt. Misschien heb je geen zin om ergens heen te rijden, of heb je te weinig tijd. Maar bedenk je goed dat je de komende jaren op deze boxspring wilt slapen. Het is het dan meer dan waard om wat extra tijd te investeren.

Boxsprings bij Kok Bedden

Wil je meer informatie over het kopen van een boxspring? Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? We staan je graag te woord. Neem contact op of kom langs! Je bent altijd welkom in onze showroom."