Plaids

Lijst Foto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

44 artikel(en)

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 1. Brun de Vian Tiran Chandigarh kasjmier plaid

  100% superfijne Kasjmier plaid, luxueuze, zachte natuurhaar en leverbaar in prachtige Double-face kleuren. Deze  plaid heeft een gewicht van maar 230 g/m². Zoekt u een mooi en exclusief cadeau voor uw geliefde, familie of relatie? Wij sturen uw bestelling als cadeau verpakt naar elk adres in Nederland op. En als u een brief met persoonlijke boodschap bij wilt voegen kan dat.

   

  Vanaf € 624,00

  Meer Informatie

  selecteer een optie voor een indicatie van de levertijd
 2. Aabe wol, katoen, acryl en polyamide plaid Birkelund-1120
  Plaid Birkelund-1120 van Aabe is gemaakt van wol, katoen, acryl en polyamide.
  Vanaf € 252,95

  Levertijd: 2 weken
 3. Aabe wol, katoen en polyester plaid Uppsala-1110
  Plaid Uppsala-1110 van Aabe is gemaakt van wol, katoen en polyester.
  Vanaf € 235,95

  Levertijd: 2 weken
 4. Onthou uw kleurnummer van kaart 1 (bovenste kleur is 900-925)
  Plaid Milaan-900 serie van Aabe is gemaakt van de allermooiste zuivere baby alpacawol, heerlijk soepel en zacht. Kies uit 13 kleuren.
  Vanaf € 263,95

  Meer Informatie

  Levertijd: 2 weken
 5. Aabe alpacawol met merinowol plaid Parijs 840
  Plaid Parijs-840 van Aabe is gemaakt van de allermooiste zuivere merinowol met alpacawol, heerlijk soepel en zacht.
  Vanaf € 138,50

  Levertijd: 2 weken
 6. Aabe alpacawol met merinowol plaid Parijs-800 serie in 3 kleuren
  Plaid Parijs-800 serie van Aabe is gemaakt van de allermooiste zuivere merinowol met alpacawol, heerlijk soepel en zacht. Kies uit 3 kleuren.
  Vanaf € 138,50

  Meer Informatie

  Levertijd: 2 weken
 7. Aabe wollen plaid New York 570
  Plaid New York-570 van Aabe is gemaakt van de allermooiste zuivere merinowol, heerlijk soepel en zacht.
  Vanaf € 122,95

  Levertijd: 2 weken
 8. Aabe wollen plaid New York 560
  Plaid New York-560 van Aabe is gemaakt van de allermooiste zuivere merinowol, heerlijk soepel en zacht.
  Vanaf € 122,95

  Levertijd: 2 weken
 9. Aabe wollen plaid New York 550
  Plaid New York-550 van Aabe is gemaakt van de allermooiste zuivere merinowol, heerlijk soepel en zacht.
  Vanaf € 122,95

  Levertijd: 2 weken
 10. Aabe wollen plaid New York-530
  Plaid New York-530 van Aabe is gemaakt van de allermooiste zuivere merinowol, heerlijk soepel en zacht.
  Vanaf € 122,95

  Levertijd: 2 weken

Lijst Foto-tabel

Van hoog naar laag sorteren

44 artikel(en)

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Er is bij Kok Bedden nu een vernieuwde collectie plaids, het grootste aanbod van Nederland. Bekende merken plaids: Aabe, Dommelin, Brun de Vian-Tiran.  De wollen plaids zijn milieuvriendelijk, gezond, uitermate brandveilig en verschaft bovendien het hoogste comfort. De holle structuur van wol en luxe haarsoorten zorgt voor een goede isolatie en luchtdoorlating. Door de natuurlijke aard van de grondstof en het gebruik van uitsluitend natuurlijke kleurstoffen, zijn de plaids ook volledig recyclebaar. Kok Bedden heeft een assortiment plaids van verschillende type wol als lamswol, merinowol, schapenwol en andere luxe haarsoorten als kameelhaar, mohair, lama, alpaca, kasjmier, en jak.

 

Zoekt u een mooi en exclusief cadeau voor uw geliefde, familie of relatie? Wij sturen uw bestelling als cadeau verpakt naar elk adres in Nederland op. En als u een brief met persoonlijke boodschap bij wilt voegen kan dat.

 

Mohair plads: Het haar van de angorageit heeft zijn naam te danken aan de streek van Ankara in Turkije. Louis Brun bracht de mohair plaid op de markt in 1962. Het mohair is afkomstig uit fokkerijen in Zuid-Afrika, Texas en Turkije. Deze bijzonder lange en glanzende vezelverschaft niet alleen warmte en lichtheid die de plaid voor elk seizoen geschikt maken, maar tevens een glanzend, golvend aanzien waardoor de kleuren extra fraai uitkomen.

 

Kameel plads: De kameel waar Brun de Vian-Tiran het haar van gebruikt voor de plads is de Camelus Bactrianus (de tweebultige kameel) , gebruikt door de Tartaren, de Mongolen en de Chinezen en beschreven in de reisverslagen van Marco Polo. Men kiest het fijnste donshaar en schiften het "stekelhaar", of grove haren waardoor de kameelhaar-plaids al zo'n halve eeuw zo "schuimig"aanvoelen.

 

Lama en Alpaca plaids: De Camelida (kameelachtigen) of lama-achtigen zijn ons nagelaten door de Inca's en zijn afkomstig uit de streek van het Titicacameer op 4000 meter hoogte tussen Bolivia en Peru. De lama en de alpaca zijn gedomesticeerd en worden gefokt om als lastdier te dienen, voor de melkproduktie, het vlees, de huid en de wol. Alpaca is zacht en "schuimig"en biedt de grootste variatie aan natuurlijke kleuren: er bestaan 22 tinten die uiterst nauwkeurig zijn geïnventariseerd de handelaren in Arequipa.

 

Kasjmier plaids: De kasjmiergeit heeft één van de fijnste en beroemdste vachten. Reeds aan het begin van de negentiende eeuw erkende de "Société Royale et Centrale d'Agriculture" de identiteit van dit ras, ook wel "donsgeit"of "Tibetaanse geit" genoemd "in heel Azië, vanaf de Wolga tot voorbij Gortopp, bij de Kirgiz en bij de Calmoecks en tenslotte in alle landen war de lama-reliegie heerste". Tegenwoordig worden zij aangeduid met de naam van de provincie Kasjmier, in India. De kasjmiergeiten worden voornamelijk nog gefokt in Iran en in Centraal Azië: China (Xingjiang, Tibet), Mongolië...Zij leven op grote hoogte tussen de 4000 tot 6000 meter. Het donshaar van de geit kiest Brun de Vian-Tiran vanwege zijn dichtheid en extreme zachtheid.

 

Jak plaids: De Jak is het Aziatische lid van onze bovidae familie (de holhoornigen) en leeft in de uitlopers van de Himalaya op ongeveer 4000 meter hoogte, in Centraal Azië, Mongolië, Kirgizistan en Tadzikistan...Hij wordt gefokt als lastdier en om het vlees en de melk. Het is een rustig, volgzaam en gemakkelijk dier. Het raak zijn vacht door verharing kwijt. Men hoeft de haren dus slechts op te rapen. De artikelen van jakhaar zijn alleen in de natuurlijke bruine tinten verkrijgbaar.