Sprenger

Sprenger biedt exclusieve handgemaakte massief eikenhouten balkenbedden, meubels en kasten. Het eikenhout dat wordt gebruikt voor de meubelen en bedden van Sprenger heeft unieke eigenschappen. Sprenger gebruikt moeras eiken met een leeftijd van 100 tot 150 jaar. De karakteristieke, natuurlijke en rustieke uitstraling van de meubelen en bedden geven na de verwerking scheuren. Lees meer

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Het oude eikenhout wat gebruikt wordt groeide in eikenbossen die door de bevolking tussen de 100 en 200 jaar geleden werden gebruikt voor de bouw van huizen en schuren en wat nu na de sloop weer hergebruikt wordt. Sprenger weet precies waar al haar gebruikte hout vandaan komt, verantwoorde bosbouw.

De eikenhouten bedden zijn leverbaar in de breedtematen 160-180-200. En in 200-210 en 220 lengte. Bijpassende nachtkastjes, commodes en kledingkasten.

Vanaf die tijd tot vandaag...Al meer dan 30 jaar biedt het in Chur (Zwitserland) gevestigde familiebedrijf Sprenger exclusieve handgemaakte massief houten meubelen en bedden. Wat ooit begon met antieke grenen meubels, groeide uit tot een breed scala van stoere houten meubelen. Met de nadruk gelegd op echte natuurlijke materialen, ambacht en uitzonderlijk design. Een bedrijfsfilosofie van "Vorm en ambacht". Het succes bracht innovatieve ideeën in de afgelopen jaren. Speciale materialen worden gebruikt. Er worden veel natuurlijke grondstoffen gebruikt, die niet altijd in de handel verkrijgbaar zijn. Geen computergestuurde machines, echt vakmanschap  in hun schrijnwerkerij. Vandaag, ze zeggen met trots, zijn zij nog steeds een meubelmakerij en geen meubelfabriek.

Kok Bedden is exclusief dealer van Sprenger bedden en meubelen voor midden nederland. Deze bedden worden vakkundig gemonteerd.

Houten bed Mondino eiken ledikant van Sprenger