Koudschuim matrassen

Deze matrassen gemaakt van polyurethaan schuim worden ook wel koudschuim of HR schuim genoemd. Koudschuim matrassen worden al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw gemaakt. Bij koudschuim komt kuilvorming niet snel voor en het materiaal heeft een open celstructuur waardoor het gemakkelijk lucht door laat en waardoor een goede ventilatie mogelijk is. Lees meer

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Meer informatie over koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen zijn comfortabele, betaalbare matrassen met een zachtere of stevige ondersteuning. Koudschuim matrassen zijn duurzaam, het materiaal is elastisch en als in de schuimplaat profilering aangebracht wordt ontstaat voldoende ventilatie om aangenaam te kunnen slapen. Bekijk deze koudschuim matrassen en ontdek de duidelijke voordelen:

Belangrijk is het soortelijk gewicht van het schuim, de beste soorten hebben 50 tot 60 kilo gewicht per kubieke meter schuim. Belangrijk is ook de kwaliteit van het schuim. Als in de fabriek een blok koudschuim vervaardigd wordt heeft dit schuim een hoogte van wel ruim 2 meter. Het beste schuim uit het blok is geschikt voor kwaliteitsmatrassen. De rest komt terecht in goedkope koudschuim matrassen.

• Koudschuim matrassen geven een goede ondersteuning en drukverdeling voor rug en schouders.
• Wilt u een matras die niet zo dik en zwaar is dan zijn deze matrassen ideaal voor u.
• Koudschuim matrassen hebben een open celstructuur met daardoor goede ventilatie.