Moosburger Domino - massief alpenden ledikant met bodems en paardenhaar matrassen

Meer afbeeldingen

Compleet Moosburger metaalvrij Alpenden bed inclusief bodems en paardenhaar matrassen. Alpenden hout heet in het Duits Zirbe of Arve en in het Engels Swiss Stone Pine, deze bomen groeien letterlijk tussen de rotsen. Wie geniet nu niet van de heerlijke geur van dit hout als je een bar of hotel binnenkomt in Oostenrijk of Zwitserland die bekleed is met dit materiaal, wanden, plafond, bar, tafels, stoelen. De geur komt vermoedelijk van de etherische oliën in dit hout, maar dit is niet zeker. Wel is zeker dat de geur tijdens slapen in een kamer waar dit hout aanwezig is de hartslag verlaagd en u dieper slaapt. Het Domino bed van Moosburger is compleet gemaakt van onbehandeld massief langzaamgroeiend alpenden hout. In elkaar gezet met houten deuvels (geen schroeven).
Paardenhaar matrassen in dit bed: altijd gezond slapen met 100% ventilatie, alsof u een AIRCO in uw bed heeft.
Altijd het gevoel van een droog bed, zonder vocht, huismijt en schimmels. Deze paardenhaar matrassen geven optimale vocht regulatie. Stevige bedden, duurzaam, wasbaar en navulbaar.

Vanaf € 9.405,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

Vanaf € 9.405,00

Levertijd: selecteer een optie voor een indicatie van de levertijd

Waarom Kok Bedden?
 • Online en Offline beddenspeciaalzaak
 • 1200 m2 showroom - 4 etages
 • Eigen montagedienst
 • Gratis verzending + montage bij een bestelling vanaf € 35
 • De nachtrust specialist sinds 1946
 • Gratis parkeren bij de winkel

Productinformatie


 


Een natuurlijke en gezonde nachtrust op Moosburger® paardenhaar producten.


Sinds 1980 worden de matrassen, toppers en kussens succesvol gebruikt door duizenden mensen. Het grote ademende vermogen geeft zomer en winter een niet te evenaren comfortabel, droog slaapklimaat. Speciaal voor mensen die veel transpireren of reumatisch zijn, bieden deze producten veel comfort. Ze helpen mee aan verbetering van gezondheid en welzijn, speciaal voor mensen welke reageren op huismijt, schadelijke stoffen, maar ook bij huidproblemen (eczeem, psoriasis en neurodermatitis). Het is 100% natuurlijk, van binnen en van buiten, het helpt het immuun systeem en maakt slapen gezonder en dus de mens ook gezonder. • Paardenhaar houdt u koel in de zomer en warm in de winter

 • Door optimale ventilatie worden blijft de temperatuur in bed constant waardoor u de hele nacht de juiste lichaamstemperatuur houdt. Een gelijkmatige temperatuur is comfortabeler en het is bewezen dat u dan beter en dieper slaapt

 • Paardenhaar stopt overmatig transpireren en koude rillingen

 • Paardenhaar ventileert een constante stroom lucht door deze kussens en matrassen waardoor een perfecte slaapomgeving ontstaat

 • Paardenhaar verlaagt luchtvochtigheid in bed

 • Paardenhaar regelt uw lichaamstemperatuur terwijl u slaapt en zorgt voor een betere en diepere nachtrust

 • Paardenhaar voorkomt huisstofmijt, schimmel en vocht in uw bed. De oplossing voor wanneer er sprake is van allergie of astma.


Lees hieronder meer over de gebruikte materialen van dit Moosburger bed.


Ombouw


Het Domino bed van Moosburger is zeer solide en compleet gemaakt van onbehandeld massief langzaamgroeiend grenenhout. Exclusief in elkaar gezet met houten deuvels. Deze bedombouw is hierdoor volledig vrij van metaal of kunststof. De speciale houten hoek-constructie van dit bed zorgt er voor dat het bed nooit kan gaan kraken.


U kunt kiezen uit geslecteerd hout zonder noesten of geselecteerd hout mét noesten. Het unieke van dit materiaal zónder noesten is dat het een van de weinige houtsoorten is dat over de jaren heen geen verkleuring kent.


Ondermatrassen


De ondermatrassen UF-RH hebben een basis van massieve latten welke zijn ingepakt in een verend paardenhaar pakket. Extra ademend en zeer duurzaam. Tussen de bodems en de dragers van de ombouw gebruikt Moosburger een dikke viltlaag zodat het bed nooit kan gaan kraken of piepen.


Matrassen


De matrassen O-RS hebben een tijkstof van 100 % biologische katoen en zijn gevuld met de beste kwaliteit paardenhaar. De matrassen bestaan uit 3 delen voor gemakkelijk draaien en opmaken (ook uit 1 geheel leverbaar). Het is wel gewoon mogelijk om de matrassen met één groot hoeslaken op te maken. Op de detailfoto van de matras kunt u zien dat de 3 matrassegmenten 4 kanalen hebben. Elk kanaal bevat 5 paardenhaar segmenten. Door er in een bepaalde zone een segment uit te halen kunt u een schouderzone of heupzone zachter maken.


Hieronder vertellen wij u graag iets meer over Moosburger paardenhaar.


Moosburger® paardenhaar
beter dan de standaardnormen


Moosburger® gebruikt uitsluitend de beste kwaliteit paardenhaar voor matrassen, toppers en kussens:

- uitsluitend gebruik van paardenstaarthaar (RS) en staarthaar (SH);
- het haar is 2-3 keer langer dan de standaard normen;
- het wordt gesponnen in zeer strakke strengen, waardoor het na ontwarren gegarandeerd extra veerkrachtig is.
- het wordt zeer schoon gewassen en zorgvuldig gestoomd.


Moosburger® koopt schoon gewassen haar wat op natuurlijke wijze is behandeld met plantaardige olie. Daarna wordt het behandeld in de eigen fabriek.


KAMMEN:
Eerst moet het vilt verwijderd worden door het haar los te maken in een kammachine.
Het van nature gladde haar kan alleen gebruikt worden als vulmateriaal nadat het gekruld is.


SPINNEN:
Moosburger® draait het haar in hele dunne strengen.
Hoe dunner de strengen, hoe strakker het haar gesponnen kan worden waardoor meer elasticiteit en volume ontstaat.


STOMEN:
Het haar wordt 1 tot 2 uur gestoomd op een lage
temperatuur, waardoor het haar permanent gekruld en elastisch blijft.


DROGEN:
De strengen worden gedurende 24 uur gedroogd met warme lucht.


ONTWARREN EN KAMMEN:
Als laatste worden de strengen haar ontward en gekamd waardoor het zijn volume krijgt. Het haar voor matrassen en kussens wordt voorzichtig ontward met de hand en dan mechanisch gekamd waardoor een groot volume ontstaat. Door het met de hand ontwarren van het haar behoudt het haar zijn lengte. Het resultaat is paardenhaar van de beste kwaliteit.


Moosburger® paardenhaar producten zijn 100% natuurlijk - van binnen en van buiten. De vulling is puur natuurlijk. De tijken en bekledingstoffen zijn gemaakt van 100% organische katoen of 50% wol / 50% katoen. Ze zijn ongebleekt, niet gekleurd en getest op schadelijke stoffen door Ökotex.Eczeem, psoriasis and neurodermatitis:
Mensen met deze symptomen reageren vaak allergisch op schadelijke materialen.
De vulling is puur natuur. Hitte en zweet verergeren vaak allergische reacties en hoesten: het extreem goed ademen van de Moosburger® paardenhaar producten helpt om het lichaam tot een comfortabele temperatuur te laten afkoelen.


Kok Bedden is in Nederland exclusief dealer van Moosburger bedden en matrassen. Wij nodigen u graag uit in onze showroom om deze unieke bedden te ervaren.


 


Ons bed Domino van de Oostenrijkse fabrikant Moosburger is gemaakt van de Alpenden, “pinus cembra”, koningin van de bergwereld.


De Duitstalige wereld noemt het Zirbe of Arve, in het Engels Swiss Stone Pine.


Wie geniet nu niet van de heerlijke geur van dit hout als je een bar of hotel binnenkomt in Oostenrijk of Zwitserland die bekleed is met dit materiaal, wanden, plafond, bar, tafels, stoelen. De geur komt vermoedelijk van de etherische oliën in dit hout, maar dit is niet zeker. Wel is zeker dat de geur tijdens slapen in een kamer waar dit hout aanwezig is de hartslag verlaagd en u dieper slaapt.


De Alpenden is een groenblijvende rechte boom met weinig takken en kan maximaal 25 meter. hoog worden. In de loop der jaren krijgt de boom aan de onderzijde maar een klein kaal gedeelte. Ze is de meest vorstbestendige boom van de Alpen. De naalden doorstaan temperaturen onder - 40 ° c. De Alpenden is daarom de boom die je op de hoogste boomgrens ziet. Ze verdragen grote temperatuurschommelingen. Ze heeft zich net als de Lariks  goed aan het alpine, continentale klimaat aangepast. Zij geeft de voorkeur aan een waterdoorlatende, goed ademende bodem, meer dan andere boomsoorten. In sommige situaties wordt door skipistes haar leefomgeving in gevaar gebracht. Ze kan haar waterbehoefte zelfs op zeer goed gedraineerde, keiachtige bodems realiseren omdat de verdamping in deze koude locaties laag is. Als een zeer langzaam groeiende boom stelt de Alpenden lage eisen aan het gehalte aan voedingstoffen van de bodem. De lage behoefte aan voedingstoffen past goed bij de lage stofwisseling van de koele, zure bodem.


Het hooggebergte is de grootste aaneengesloten dennenbos van de Alpen. De Alpenden komt alleen voor in de bergen van Centraal-Europa. De ondergrens van hun groeigebied is 1.500 tot 1.600 m, de bovengrens in de warmere zuidelijke Alpine gebieden 2.300-2.400 m, in de koeler noordelijke en oostelijke gebieden op 1.800-2.000 m. Bij voorkeur groeien de bomen in de Centrale Alpen.


Korte beschrijving: - eigenschappen van de Alpenden


Aangenaam naar hars ruikend hout; zacht en fijnnervig, gemakkelijk te verwerken, lage neiging om te kraken en weinig krimp, grote karakteristiek noesten.


Vanwege het hoge gehalte aan ingrediënten heeft de boom een aangename geur die lang zal blijven.


Grenen hout bevat maximaal 0,5% Pinosylvin. Deze stof heeft een toxische werking tegen ongedierte en ziekten (schimmels, bacteriën).


De Alpenden is de lichtste zachthout soort met een gemiddelde dichtheid van 400 kg/m.


Alpenden heeft het laagste krimp van alle inheemse naaldbossen soorten. Deze stabiliteit zorgt er voor dat in dat het hout nauwelijks zal kraken en vervormen.


Antibacteriële werking


 STUDIE 


Onderzoek naar de mogelijke antibacteriële werking van Alpenden


Vijf soorten hout (esdoorn, beuk, spar, populieren, pine) getest op een mogelijke antibacteriële werking. Een methode van kopiëren werd ontworpen, de gedefinieerde hoeveelheden Escherichia coli K12 (een bacterie) werden aangebracht op ontsmet oppervlakte van gezaagd hout. Deze werden achtergelaten in een vochtige of droge omgeving gedurende verschillende tijden en vervolgens onderzocht onder de microscoop.


Resultaat: een aanzienlijk hogere bacteriën-remmende werking van Alpenden hout, evenals een matig bacteriën remmend effect van de Spar  in een vochtige omgeving. Na een proefperiode van 12-14 uur, werd een hoger aantal bacterieën gevonden in hout van beuk, esdoorn en populier. Op de Alpenden, kon vrijwel geen levensvatbare bacteriën worden gevonden in de dezelfde poging na 12-14 uur in een vochtige omgeving. (Escherichia coli K12)


 (Bron: Instituut voor genetica en algemene biologie van de Universiteit van Salzburg)


Bio-remmende werking, voorbeeld: Motten


STUDIE


Met behulp van een adequate experimentele opzet werd  de bio-remmende werking onderzocht van Alpenden hout betreffende de ontwikkeling van motten (die zo graag kleding opeten), één van de grootste plagen van textiel voor in Centraal-Europa.


De resultaten tonen aan dat Alpenden hout de larvale ontwikkeling van de vlinders belemmert en aanzienlijk meer dan andere getest houtsoorten. Na een proefperiode van tien weken in een Alpenden houten kist, ontstaat een vermindering van het aantal larven met 21%, dit werd onderzocht in vergelijking met een larven in een plastic doos.


In een vurenhouten kist verminderde het larvenaantal maar met 9% en in een kist van berkenhout tot 4%. Na nog eens 5 weken (3e controle) was er een afname van 48% van het aantal gevonden in de Alpenden houten kist. Alhoewel er optimale dieet- en klimatologische omstandigheden waren in de vurenhouten kist was de afname 36% en bij een berkenhouten kist slechts 8%.


De biomassa van oude larven en de eetactiviteit van de motten larven zijn aanzienlijk lager in de Alpenden houten kist  ten opzichte van de andere soorten hout. Alpenden en Alpenden olie belemmeren de ontwikkeling van nachtvlinders.


(Bron: empirische wetenschappelijke analyses van JOANNEUM RESEARCH Institute, Weiz/Graz)


Herstel kwaliteit


STUDIE


Effecten van Alpenden bij gebruik als materiaal in huis voor meubelen, betreffende leven, slapen, welbevinden en onbewuste welzijn.


Voor de eerste keer was de ervaringskennis van de Alpenden (Latijn: pinus cembra) onderworpen aan een empirische wetenschappelijke analyse. Wetenschappers van het  Joanneum Research  geëvalueerden het effect van Alpenden hout in relatie tot het stress en ontspannings vermogen van 30 gezonde volwassenen door een regionaal onderzoeksprogramma in een blinde studie.


 


Bij de laboratorium testen kwamen grote verschillen in herstelkwaliteit bij de proefpersonen aan het licht. Slapen in een Alpenden bed gaf veel betere testresultaten dan een bed van hout-immitatie. Dit manifesteerde zich in een lage hartslag bij situaties van fysieke en mentale belasting en de daaropvolgende periodes van rust of in een versneld proces van onbewust herstel.


De hartslag van de deelnemers in het bed van hout-immitatie houten bed was afhankelijk van de luchtdruk - men reageerde op meteorologische omstandigheden - een teken van de instabiliteit van de cyclus. Deelnemers die in een Alpenden bed getest werden sliepen onafhankelijk van het weer.


De tweede studie onderzocht een mogelijke invloed van bed materiaal op de kwaliteit van de slaap. De proefpersonen hielden hun nachtrust voor een langere periode van tijd (~ 3 weken) eenmaal in een Alpenden bed, in hun eigen bed, of in een hout-immitatie bed.


De studies bevestigen de aanzienlijke invloed van het gebruik van materiaal op lichamelijke en geestelijke gezondheid. Er was een aanzienlijk betere kwaliteit van de slaap gerealiseerd in het Alpenden houten bed. Betere nachtrust gaat hand in hand met een verlaagde hartslag en een verhoogde trilling van het lichaam in de loop van de dag.


De gemiddelde "besparingen" in het pine houten bed bedroegen 3.500 hartslagen per dag, hetgeen overeenkomt met ongeveer een uur arbeid van hart.


Deze fysiologische resultaten komen overeen met de subjectieve beoordeling van de proefpersonen, die een goede nachtrust, een betere algemene conditie en verrassend een hogere "sociale levendigheid" beleefden in een Alpenden bed. Misschien een reden waarom Hotels en Gasthuizen voorheen een interieur hadden van Alpenden. Het Alpenden hout als meubilair is blijkbaar beter voor hoe we ons voelen en onze gezondheid dan ooit gedacht.


Voor het nobele hout van de "Koningin van de Alpen" ontstaan nieuwe toepassingsgebieden.


Download  - Alpenden-studie van JONNAEUM RESEARCH

Specificaties van dit product

 • Merk Moosburger
 • Soort Complete bedden, Ledikanten compleet
 • Maat Tweepersoons
 • Bestaande uit 1 x bedomranding, 1 x middensteun, 1 x hoofdbord, 2 x vlakke Moosburger bedbodem, 2 x Matras Moosburger
 • Comforthoog Nee
 • Elektrisch verstelbare bedbodem mogelijk Ja
 • Materiaal Geselecteerd langzaam groeiend hout
 • Hoogte hoofdbord (in cm.) 90
 • Breedte hoofdbord Gelijk aan gekozen bedbreedte
 • Dikte hoofdbord (in cm.) 3
 • Dikte matras (in cm) 13
 • Soort kern 100 % Moosburger paardenhaar
 • Afdeklaag/dikte 100 % Moosburger paardenhaar
 • Aantal comfortzones 1
 • Weerszijden beslaapbaar Ja
 • Tijk (stof) 100 % gecertificeerd biologische landbouw katoen
 • Afritsbare hoes Ja
 • Hoes wasbaar 60 graden
 • Uitvoering bedbodem Massief houten latten, afgedekt met 100 % Moosburger paardenhaar
 • Verstelbaar Nee
 • Schouderzone ja, instelbaar
 • Heupzone ja, instelbaar
 • Keurmerken en labels 100% Biologisch, 100% Non-Toxic
 • Aanwezig in winkel Ja, (dit artikel kan afwijken in kleur/uitvoering)
 • Garantie 10 Jaar (vraag naar de voorwaarden)