Talalay latex matrassen

Een Talalay latex matras wordt gemaakt van veerkrachtig latexschuim, met veel fijne eigenschappen. Zo heeft Talalay latex een open celstructuur waardoor het goed ventileert, vocht snel afvoert en het klimaat optimaal reguleert. Daarnaast biedt een Talalay latex matras veel ondersteuning en heeft het een lange levensduur. Ontdek snel onze Talalay collectie en kies jouw favoriet of bekijk al onze latex matrassen. Lees meer

Ga terug
per pagina

1 product

per pagina

1 product

Het productieproces van Talalay latex

Leuk - en interessant - feitje: Talalay latex is tijdens de tweede wereldoorlog uitgevonden door de Russische Joseph Talalay. Hij ging samen met zijn zoons op zoek ging naar een verbeterde formule voor traditionele latex. Zodoende vonden ze een bijzonder productieproces, dat hun latex eruit doet springen. 

Een mal wordt met maximaal 60% latex gevuld en daarna wordt deze mal volledig vacuüm getrokken. Zo verkrijgt men een optimale verdeling van de latex. Vervolgens wordt de latex ingevroren met stikstofgas van -30 graden, waardoor een open celstructuur ontstaat. Deze temperatuur wordt in stappen verhoogd tot 115 graden, waardoor het de gewenste hoogte krijgt. Daarna vulkaniseert men de Talalay latex zodat de open celstructuur perfect wordt behouden.

De fijne eigenschappen van een Talalay latex matras

De open celstructuur van een Talalay latex matras zorgt dat deze goed ventileert en het klimaat optimaal reguleert. Ook draagt deze structuur bij aan de wenselijke verspreiding en afvoer van vocht. Het is tot 30% koeler dan traditioneel latex en houdt je zowel in de winter als in de zomer op aangename temperatuur. 

Daarnaast verbruikt men bij de productie van een Talalay latex matras veel minder energie en heeft het een lange levensduur van zo’n 15 jaar. Verantwoord én comfortabel. 

Koop je een Talalay latex matras bij Kok Bedden, dan ga je voor:

  • Optimaal ventilerend vermogen waardoor de temperatuur ‘s nachts neutraal blijft
  • Uitmuntende ondersteuning en veerkrachtige eigenschappen voor extra comfort
  • Een matras dat van nature antiallergisch is en een lange levensduur heeft 

Talalay latex matras kopen

Bestel je online bij Kok Bedden een Talalay latex topper, dan leveren we deze thuis bij je aan. Natuurlijk ben je ook altijd van harte welkom in onze winkel.

Heb je nog vragen of advies nodig over één van onze matrassen? Neem vooral contact met ons op, we staan je met veel plezier te woord.